PocketPC sucks

FireBird

New member
PocketPC sucks

סלחו לי שאני רושם את זה, אבל בזמן האחרון אני כל הזמן מגלה כמה שאני מצטער שלא קניתי PALM. לא יודע, אולי גם מPALM לא הייתי מרוצה, אבל מה שבטוח שמהWM אני לא. מה לא בסדר? ADHOC מחורבן. בכלל גישה אלחוטית גרועה. כיוונים של ACCESS POINTS גם לא מרקיעים שחקים. ממש מציק הרבה דברים. קשה לדעת איפה הוא בדיוק נמצא ומה הוא עושה
מה עוד? מה לא.. היום למשל, הקש ששבר את גבי, סנכרון מול שתי מחשבים. הוא לא יכול לסנכרן EMAIL מול 2 מחשבים. הוא פשוט כותב, תמחוק אחד. הוא עשה לי מלא פגישות כפולות... יש באגים של הMENU של הPROGRAMS נתקע לפעמים ואי אפשר לסגור. המכשיר נתקע כל כמה ימים ולפעמים כמה פעמים ביום. באמת שאני לא זוכר מה עוד , אבל יש עוד. יש גם הרבה דברים טובים. הנוחות של WM, ברוב הדברים דיי טובה. הממשק היחסית מוכר. הרבה תוכנות. תאימות טובה. פיתוח ממש נוח (עם הCompact Framework ו VB ו #C). אבל פשוט לאט לאט אני מתחיל להרגיש שהחסרונות מתחילות יותר להעיק ולדכא מהיתרונות. עצוב. (Dell-X30 High)

ora25

New member
אני יודע בדיוק על מה אתה מדבר

ורוב הסיבות שציינת הנ"ל , מסיבה זאת מכרתי אותו אחרי חודשיים במחיר הפסד כרגע אני מאוד מרוצה מה - Palm

gabimaor

New member
אז תקנה פאלם

אם המצב שלך כל כך קשה,פשוט תחליף פלטפורמה.לא קרה שום אסון. לי יצא לעבוד קצת עם פאלם ופשוט ברחתי ממנו לפוקט.כל אחד וצרכיו

mikeoreli

New member
נוכל לעזור אם תפרט את הבעיות

מה הבעיה עם AD-HOC? מה הבעיה עם AP? באילו באגים נתקלת? אילו תוכנות מותקנות לך על המכשיר? לגבי סנכרון עם שני מחשבים - זה אפשרי רק שצריך מהתחלה לציין שהסנכרון יתבצע עם שני מחשבים. בכל מקרה, זו הפעם הראשונה שאני רואה שיש לך בעיות עם המכשיר, הפורום הזה נועד לעזרה הדדית וחבל בשבילך שאתה לא נעזר בנו. לגבי מכשיר אחר, לדאבוני גליתי כי גם מערכת פאלם אינה חפה מבעיות וזאת משיטוט בפורום פאלם, אך זכותך להתאכזב ממכשיר ולהחליפו.

FireBird

New member
לא תוכל לעזור.

אני בא מתחום המחשבים והפתוח. לדעתי אני מסוגל להתמודד על מערכות הפעלה. אם הצלחתי להתקין GENTU על המחשב שלי ולקמפל את כולה כולל ה X מההתחלה, WM לא אמורה להוות אתגר רציני מידי.. AD-HOC, לא עובד. ועכשיו בפירוט, הצלחתי לחבר. היו הגדרות מלאות ונכונות. ניתקתי אותו. הדלקתי שוב ,לא עבד. מההתחלה, כל ההגדרות. עבד. כיביתי, הדלקתי שוב, לא עבד. AP, לרוב עובד בלי בעיה. אמת. אבל לפעמים, נותן בעיות בלתי נסבלות. משריין לעצמו DNS ולא מוכן לשנות (למרות שהוא מוגדר על DHCP)... "מזהה" רשתות כזמינות שכבר מזמן אינם. מנסה להתחבר ולא מצליח, לאחר RESET מצליח... באגים? כמו שציינתי, נכנס לחלון ה"PROGRAMS" ולאחר כבוד לא מצליח לסגור אותו בשום אופן. אחרי RESET, הכל עובד. המכשיר כמובן נתקע פעם ב ומצריך RESET. סנכרון עם שתי מחשבים, אכן, במחשב אחד סנכרנתי ללא בעיות וללא שאלות. בשני, מחקתי את כ-ל הפרופילים והגדרתי לו בסנכרון החדש שאני המכשיר מסתנכרן אכן עם 2 מחשבים. ואי אפשר לסנכרן EMAIL בכל מקרה (עם 2 מחשבים). הפורום אכן נועד לעזרה הדדית וכך אני אכן משתדל לעזור כשאני יודע את התשובה. בעיותי, לדאבוני, יפתרו רק ע"י מיקרוסופט.

AYELET1

New member
מה ששמתי לב הוא...

שרבים מזכירים כאן את כל העורקים מפאלם לפוקט ושוכחים להזכיר את הנדידה הביתה

mikeoreli

New member
מה? את הבוגדים האלה?

מי זוכר אותם?
א. מה זה נקרא עורקים? פאלם זה האוייב? לדעתי, ולצערי הם (ואנחנו) צריכים לפחד מכך שמיקרוסופט תשלוט על השוק. אני פשוט לא מבין את "המלחמה" הלא הגיונית הזו - אני בשוק כשאני שומע שאנשים מעדיפים לינוקס או פאלם או כל מערכת הפעלה אחרת שלא מיקרוסופט בגלל שנאה למיקרוסופט ולעומד בראשה ולא בגלל סיבה טכנית (למרות שיש הרבה כאלו)... ב. הכמות של אלו שמודיעים על המעבר מפאלם לפוקט היא יותר גדולה. ג. למה את מלבה את הכעס במקום לעזור לבחור המיואש. אפשר לכתוב "תעבור לפאלם כי שם אין את הבעיות שציינת" אבל משפט כמו שלך פשוט הולך סתם לגרור עוד שרשורפלצת חסר טעם. הרי כולנו יכולים להכנס לפורום פאלם ולראות את הבעיות שיש במערכת של פאלם. הקטע הוא שהודעות כאלו - בלי עזרה קונקרטית סתם מזבלים את המערכת...חבל...

shed

New member
take it easy

1. הכינוי "בוגדים" / "עורקים" וכו' נאמר בקריצה
. על אותו משקל של ה"צד הטוב והצד הרע" או "כוחות האור וכוחות החושך". אין כאן מאבק, יש רק ציניות וצחוק. זה הכל. 2. גם אני נתקל באנשים אשר יעדיפו כל דבר אחר רק לא ביל גייטס. אני חושב שהם טועים בענק. באופן אישי אני בוחן כל פתרון לפי היכולות הטכניות שלו ולא לפי הלוגו של היצרן (זה נכון גם למערכות הפעלה וגם לדברים אחרים). 3. לגבי כמות העוברים ממע' הפעלה אחת לשנייה - אין במספר הזו שום קשר לאיכות מע' ההפעלה. לא פאלם ולא פוקט. יש לכך שתי סיבות: א. אין לנו נתונים מהימנים מספיק כדי להסיק מסקנות. ב. גם אם היו לנו המספרים, הרי שלא מדובר בהשוואת מספרים אבסולוטית אלא על ניתוח סטטיסטי של הנתונים. מה שאני לא חושב שמישהו עשה כאן.

mikeoreli

New member
וגם אני התכוונתי לכך

לכן שמתי את הפרצוף הצוחק הרבה פעמים... לפעמים אני מרגיש שאף אחד לא מבין אותי...
דרך אגב, אני המצאתי את הקטע שאנחנו הרעים ואתם הטובים... לגבי כמות ההודעות אתה צןדק - זה לא מדד מדוייק במימד הארצי או הגלובלי, אך במימד של שני הפורומים לדעתי זה כן מדד שעובדה שכל אחד נוהג לציין פה אילו מכשירים היו לו...

shed

New member
עם כל הכבוד

ה-"dark side" הומצא עוד בפורומים של PIC ודומיו עוד בימי IOL העליזים.

mikeoreli

New member
אז איך זה...

שעד שאני לא ציינתי את ה"עובדה" הזו... אף אחד לא הזכיר אותה בפורום? רק מאז שאני ציינתי זאת זה החל לפהופיע כאן. אז בבקשה - תן כרדיט.

AYELET1

New member
אתחיל מהסוף:

אינני מלבה את הכעס ואינני חוששת משרשורפלצת. כל עוד הם נכתבים בצורה תרבותית, תוך כדי ירידה לגופו של עניין, ולא לגופו, נשמתו או כבודו של אדם, הם מעניינים וניתן ללמוד מהם לא מעט. הנקודה היא שהטענה אודות מספר האנשים המהגר (ובמילה "עורקים" השתמשתי בהומור. לא צריך לקחת כל דבר ברצינות) מהפאלם לפוקט עולה פה לא מעט, וגם טענת הנגד שאיננו רואים הגירה הפוכה. אבל לפתע שוב ושב עולות הודעות מסוג זה , של אנשים שחוזרים לפאלם! זה אומר דרשיני מסויים!!! לגבי שימוש בלינוקס או בפאלם מטעמים אידאולוגיים, ואך ורק בגלל האנטי נגד ביל גייטס ומיקרוסופט, כדאי להפריד בין 2 דברים: לינוקס הינה מערכת הפעלה חינמית ובעל קוד פתוח , ואכןן יש בשימוש בה מימוש אידאולוגיה מסויימת (וזה ללא קשר אם אני שותפת לה או לא, אז אנא, אין צורך להתחיל לשכנע אותי כך או אחרת
). פאלם זו אופרה שונה לגמרי: החברה היא חברה מסחרית, לא חסידת אומות עולם , לא קוד פתוח וכו'. אם כי יהיה מי שיבוא ויטען שמיקרוסופט, בניגוד לחברות רבות, הינה חברה הנוקטת בשיטות דורסניות במיוחד. ודבר נוסף: לכל אותם אידאולוגים, המשתמשים בלינוקס ולא בחלונות , ישנה סיבה טובה נוספת (כיום לפחות. זה לא אומר כלום לגבי העתיד): ללינוקס יש כיום הרבה הרבה פחות וירוסים, פרצות אבטחה וכיו"ב!! וזה בכלל לא משנה למה - גם אם הסיבה היא חוסר העניין של כל אותם ואנדליסטים כותבי וירוסים, לייצר וירוסים למערכת עם מיעוט משתתפים, עדיין השורה האחרונה היא מערכת פחות 0פגיעה! (וזה היה
לחלוטין, אני יודעת
).

AYELET1

New member
ואם כבר אז אנקדוטה:

Some of my best freinds are pocket PC users... ומה שקרה ביום ששי הוא, שהייתי אמורה להכין ארוחת ערב גדולה למשפחה המורחבת, שכללה ימי הולדת של 2 מהמשפחה. ביום ששי בבוקר נפגשתי עם 2 חובבי פוקט נלהבים בהנדי, כדי להציץ בשלל המכשירים החדישים, ואחרי כן ישבנו לדבר על כוס קפה עם שלל גאדג'טס על השולחן, כשהפוקט מככב (למרות שגם חלקו של המלך שלי לא נגרע
). השעות עברו בנעימים, כוס הקפה נשתתה ואחריה בא סיבוב קולה ועוד סיבוב וב-5 (!!!) אחה"צ נזכרתי לחרדתי שהארוחה עדיין איננה מוכנה... טוב, נפרדנו בחיפזון (חיפזון שלי.. לא יודעת מה עם השניים האחרים
) ואני טסתי להכין את הארוחה... ולמי שתוהה: הספקתי. היה אוכל למשפחה וגם לאיזה כפר ילדים רעבים בהודו
, ולא, לא נזרקתי מהבית. לא לדאוג...

mikeoreli

New member
וכמו שעניתי לשד...

הכותרת שכתבתי הייתה בצחוק ולכן הוספתי לאחר מכן את הפרצופים הצוחקים. חבל שהבנתם את זה כאילו אני רואה שפאלם אוייבת ומי שעובר אליה הוא עורק... (מקסימום אורק
) סה"כ מערכת הפעלה ומשתמשים שמרוצים יותר מפאלם מאשר מפוקט. אם הם אכן מוצאים את המערכת של פאלם יותר מתאימה להם, מי אני שאגיד להם מה יותר טוב... העיקר שכולם מרוצים עם מה שיש להם ואם לא, אנחנו פה לעזור אם יש אפשרות שכזו. בחלק השני של ההודעה לא כתבתי את זה בצחוק ולכן גם לא שמתי סמלונים. לא מספיק שהבן-אדם מיואש ורואה במוצר שבו השקיע כמכשיר מאכזב, את מעירה הערה שמגדילה את היאוש, במקום לעזור. לדעתי, בשביל הטאקט, הערה כזו צריכה לבוא לאחר הפתרון. אני יודע שאם לי היתה בעיה והיו אומרים לי - כך פאלם, או בפאלם זה לא קורה או כמו הערה שלך, אותי זה היה יותר מעצבן.

AYELET1

New member
מייק...

העובדה היא שהבנתי אותך מצויין. העובדה היא שהיית רציני לגמרי בחלק השלישי וכך הבנתי מה הוא מיואש??? כולה פלטפורמה לא נוחה. נו באמת... אני מסכימה עם דברי גבי אבל מעבר לזה - מה שכתבתי היה שייך לדיונים הכלליים ולנימוקים המועלים כאן, לגבי ההגירה לכיוון זה או אחר! וFIRE BIRD משתתף ער ביותר בהם... ובפרט כשהוא לא ביקש עזרה, אלא הצהיר הצהרה! שים לב לדבריו... הפורום נועד לעזרה ותמיכה אבל לא רק, אלא גם לדיונים אודות הנושאים הרלוונטיים.

Blueye1

New member
אני שנים עבדתי עם פאלם

תמיד היו אותן הבעיות. העברית לא עבדה יפה עם האינטרנט ומיילים והייתי צריך תוכנות צד ג´ לוורד ועוד. מאז שעברתי לפוקט אני מאושר. הכל עובד חלק כולל העברית ואני מרגיש שיש לי ממש מחשב נייד ולא צעצוע.

mikeoreli

New member
תשובה

לגבי הבעיות: לגבי AD-HOC - אני לא נתקלתי בבעיות. אני מקווה שבקרוב מאוד אוכל לחבר את המדריך. אולי לא הגדרת משהו כמו שצריך וגורם לבעיות. לגבי תקיעות מסויימות - השאלה היא אילו תוכנות ואיזו גרסה שלהן אתה מתקין. מתוך ניסיון הרב שיש לי עם פוקט פיסי, אם מתקינים תוכנות שלא מתאימות לגרסת מערכת ההפעלה - זה יוצר בעיות. עובדה לכך היא שיש כאלו שלא מרגישים בתקיעות למיניהן. לגבי נק' חמות - אתה צודק בהחלט וזה באמת מעצבן. משום מה לעיתים תוכנת הרשתות של מע' ההפעלה (התוכנה של הIPAQ מראה שאני לא מחובר) מסמנת שאני מחובר לרשת בבית למרות שאני רחוק ממנה. אני מקווה שיוציאו עבור זה עדכון תיקון. (דרך אגב, כשכתבת DNS, התכוונת אולי לIP?) לגבי סנכרון עם שני מחשבים - אם אני לא טועה, צריך להגדיר מהתחלה, כלומר עם הסנכרון הראשון שאתה הולך לסנכרן עם כמה מחשבים. אם זה עדיין עושה בעיות - יש תוכנות שפותרות את זה. דבר אחרון, בתור אחד שלמד עם סטודנטים למדעי המחשב, עובד עם מהנדסי תוכנה ומדעי המחשב למדתי משהו מאוד מעניין שאני עד היום לא מצליח להבין אותו - הרבה מאוד אנשי תוכנה לא מבינים גרוש במחשבים. זה לא אומר שאתה אחד מהם, אך זה לא משפט שגורם לי לחשוב שיש לך את הידע לטפל בבעיות מסויימות. כאשר יש בעיה - מנסים לפתור אותה (זה כל אחד יודע), אם הבעיה קורת רק לך, סימן שהבעיה היא אצלך ועל מנת לזהות זאת משתפים מידע בפורום. בפורום הפריק למשל אנשים מפרסמים על בעיות שיש להם עם העברית של אירון במכשיר ואחד המשתתפים שולח לאירון את המידע וחוזר מהם עם עדכונים. למעשה יש הרבה בעיות שנגרמות בגלל העברית שבכלל לא קשורות לעברית, אך בגלל החדירה העמוקה לתוך מערכת ההפעלה גורמת לבעיות. לכן, אם תשתף מידע מפורט נוכל לעזור הרי אצלי המכשיר לא נתקע כל עוד אני לא מתקין תוכנה שיש ספק לגבי התאמתה למע' ההפעלה. ( הפיסקה הזו נכתבה בלי שמץ של זילזול)

FireBird

New member
אז ככה

AD HOC - אני לא היחיד שנתקל בבעיות בנושא. למה אם אני מתקין תוכנה שלא מתאימה, היא צריכה להפיל את מערכת ההפעלה? (משפט ידוע שנקשר לWINDOWS) נק' חמות - הסכמת שיש בעיה. ולא DNS זה DNS וIP זה IP. כן, גם אצלי המערכת רושמת שאני מחובר לרשת אלחוטית שאין זכר אליה. ועוד... בקשר לסנכרון עם כמה מחשבים, זה כמו שעשיתי, וזה מה יש. א. למה אני צריך תוכנת צד ג' כדי שתעשה את מה המכשיר יועד בראש ובראשונה בשבילו? ב. קצת קשה לי לסמוך על תוכנות נגד כפילויות שלא יחסלו לי גם פגישות רצויות. והנה, אני כן משתף את הבעיות, את אותם בעיות שכבר רבים וטובים לפני שיתפו. העברית של אירון. קשה לי להאמין שזה בגלל העברית. ובכל אופן, תוכנה לא אמורה לתקוע מערכת הפעלה. ורוב הבעיות שיש לי לא קשורות לתקיעות. איתם הייתי מוכן לחיות, הבעיה היא הרבה מעבר לתקיעות, שאולי, נגרמות מהעברית. אם הטון הוא קצת עצבני, עמך הסליחה. אני רוגז על הפוקט.

למעלה