Pocket PC Phone Edition, מוגבל?

Pocket PC Phone Edition, מוגבל? ../images/Emo2.gif

שלום, לאחרונה רכשתי מכשיר iMate JarJar, שלפי הבנתי הוא אחד המכשירים המתקדמים ביותר היום, תמורת מחיר וסרבול. זו פעם ראשונה שאני עובד עם Pocket PC Phone Edition בכלל, ובמערכת 2005 בפרט, ונתקלתי במספר דברים שנראים לי נורא מסורבלים לעומת מכשירים אחרים, ואשמח לדעת אם יש פתרונות לבעיות שנתקלתי בהן (אם לא, אז מערכת 2005 בגרסת הטלפון פשוט מאוד מוגבלת ביחס לסלולארי אחר
): 1. Ringtones - האם יש אפשרות לחבר צלצולים לקטגוריות, כך שיהיה לי צלצול שונה למספרים מקטגוריות שונות? 2. באותו נושא - ראיתי שניתן להעביר קבצי WAV, WMA או MIDI למכשיר בתור צלצולים. יש תוכנה שממירה ל-WMA או ל-MIDI מ-MP3 למשל? כי WAV קצרצר תופס 8 מ"ב, ואפשר לשים את זה רק בזיכרון המכשיר... שזה מאוד חבל. אם לא תוכנת המרה, יש תוכנה שמאפשרת לקבוע MP3 כצלצול? או לבחור בקובץ מהכרטיס כצלצול? 3. אבטחה - בסרטוני מיקרוסופט למיניהם, מבטיחים תמיכה מדהימה באבטחה, ושיהיה אפשר למחוק את המכשיר מרחוק. כיצד האופציה הזו מתאפשרת? 4. אשמח לקבל המלצות כלליות על תוכנות שמשפרות את יכולותיו של ה-PPC בתור סלולארי. תודה מראש

BravoMan

Active member
ככה:

כמעת ואין הבדלים בין מערכת ההפעלה PHONE EDDITION לWM5 רגיל. המערכת אינה מוגבלת אם כי זה לא דומה לשימוש בסלולרי רגיל. אני משתמש בJAMIN (אחיו הקטן של JASJAR פחות מקלדת) ואני מרוצה מאוד. ולשאלותיך: 1) לא בטוח לגבי קטגוריות אבל בהחלט ניתן לשייך צלצולים לאנשי קשר. למעשה יש שדה של צלצול אם גוללים למטה את מסך הכנסת איש קשר. 2) אני לא מכיר תוכנת המרה, אבל אין שום צורך להשתמש בתוכנה חיצונית כדי לשים MP3 בתור צלצול טלפון. מספיק להעתיק את הקובץ לזכרון הראשי של המכשיר (בWINDOWS, WINDOWS\RINGS, MY DOCUMENTS או ספריית השורש) ותוכל לבחור אותו בתור צלצול. אפילו ניתן להשתמש בפס קול של קבצי WMV קצלצול מבלי להפריד אותו מויידאו או כל פעולה מיוחדת אחרת. כמו כן ניתן לשים צלצולים על כרטיס זכרון, אבל יש כמה בעיות עם זה - בעיקר איטיות בעליה וגם העובדה שהכרטיס מנותק בזמן המתנה. 3) אהבתי את הסרטון של MICROSOFT. בעיקר הקטע כשהגנב מעבד כל עניין במכשיר כשהו נקי. (כן בטח מי צריך JASJAR כמו חדש) בכל אופן בשביל כל האבטחה הזאת המכשיר צריך להיות מחובר לאינטרנט באופן קבוע (GPRS\UMTS) ולתקשר עם שרת EXCHANGE. האבטחה היא חלק מהPUSH MAIL ומי שיכול למחוק את המכשיר מרחוק זה מנהל השרת. אגב יש מספר תוכנות נגד גניבה (לא זוכר לינקים כרגע) שיודעות לשלוח SMS למספר מסוים במקרה של החלפת SIM או אפילו לנעול את המכשיר ולמחוק אותו אחרי מספר ניסיונות עם סיסמה שגויה. חלקן אפילו חינמיות. 4) בעוד שאני אישית מסתפק בפונקציות המובנות, אחת התוכנות שהייתי ממליץ עליה היא PONEALARM. תצוגה נוחה של כל נתוני הטלפון על מסך היום, ניהול פרופילים מתקדם ועוד. ודבר אחרון - אני לא יודע מה זה "לאחרונה" אבל JASJAR כבר מזמן לא שיא הטכנולודיה. עם מכשירים כמו TYTN, HP 6818 ועוד ניתן לקבל את כל תכונותיו ויותר באריזה הרבה יותר קומפקטית ונוחה (שלא לדבר על מעוצבת). הוא היה נחמד בזמנו אך לדעתי HTC הגזימו עם הגודל בייחוד למכשיר משולב. בכל אופן תתחדש.

תודה רבה!

1. ראיתי את האופציה, וזה עוזר מאוד! יש אופציה לשנות מספר רשומות בצורה גורפת או שצריך לבצע שינויים שכאלה one-by-one? 2. ניסיתי את השיטה הזו, אבל שירי MP3 מופיעים ברשימה וכאשר אני בוחר בהם ולוחץ על PLAY אני פשוט לא שומע דבר... לפי המדריך שמסופק עם המכשיר, הדרישה היא לקובץ MIDI, WMA או WAV, שד"א, מעל לגודל מסוים, גם נדמה שלא שומעים שום דבר. 3. הסרטון של מיקרוסופט אכן מבדר... שרת Exchange הוא דבר שצריך לקנות ולהתקין לחוד, ולהתסנכרן מולו אני צודק? כלומר, למשתמש פרטי יש מה לעשות עם כזה דבר? 4. חיפשתי את התוכנה ב-Pocketgear והיא נראית מצוין, אוריד גרסת נסיון ואראה אם שווה לקנות... לגבי ה-JASJAR, אני מסכים שהוא לא פסגת הטכנולוגיה: אין GPS, מצלמה שאינה סוף-הדרך וכמובן הבעיה הגדולה (תרתי משמע). מצד שני, יש לו כמה תכונות שעדיין לא ראיתי מכשירים משחזרים (בשילוב שכזה - את הפיצ'רים אין בעיה למצוא מופרדים): מסך מדהים (אמנם קטן יחסית למכשיר, אבל מדהים), מקלדת גדולה מאוד ונוחה מובנית (יש עוד מקלדות, אבל לא כל-כך מאובזרות. זה היתרון היחיד בגודל), מעבד יחסית חזק (נפוץ לראות, משום מה, מכשירים חזקים מאוד עם מעבדים חלשים מאוד), ורמקולים סטריאופונים (שזה באמת - באמת סתם גימיק). ברגע שיגיע מכשיר עם מקלדת נוחה כמו של המכשיר הזה, ועם מסך באותה רזולוציה, אני מאמין שאעבור. מעבר לכך, העיצוב דווקא לא כל כך מפריע לי. אם עברנו פליפר, נעבור גם את זה
שוב תודה

ושאלה אחת נוספת...

ידוע כיצד ניתן לבחור איזו תוכנה פותחת אילו סיומות ב-Windows Mobile. כלומר, התקנתי נגן מוסיקה צד ג', יכול להיות שזה המפתח לבעיית הרינגטונים?

BravoMan

Active member
ככה:

1) לצערינו לא ניתן לערוך רשומות אנשי קשר בצורה גורפת. משעוד יותר בעייתי זה שהצלצול לא מסתנכרן (אין שדה כזה בOUTLOOK השולחני). לכן מומלץ לגבות לכל הפחות את קובץ הPIM.VOL הנמצא בספריית השורש במכשיר. זה קובץ ששומר את כל אנשי הקשר היומן והמשימות במכשיר. אם יש לך תוכנת גיבוי מה טוב, אם לא ממולץ להעתיק אותו ידנית לכרטיס זכרון ו\או לPC. 2) אכן, יתכן שנגן המוזיקה שהתקנתה גורם לבעיה איכשהו, יתכן שיש בעיה בCODEC עצמו. המכשיר בכלל יכול לנגן MP3? איזו תוכנה זו? אצלי WINAMPAQ (גרסת WINAMP לפוקט) משוייכת לMP3 והצלצולים עובדים ללא בעיה. למעשה אני משתמש רק בMP3 לצלצולים. כמוכן לא נתקלתי בבעיות גודל. המכשיר הצליח להשתמש בפס קול של ווידאו בגודל שלכמה MB בתור צלצול (לא ממש פרקטי אבל מציג יכולות). יתכן שאתה צריך לעדכן את הROM שלך? לראות שייוך ניתן ע"י פתיחת סייר קבצים כדי להסתכל על הICON של הקובץ. 3) אכן יש צורך בכך כדי שהאבטחה מרחוק תפעל. לצורך PUSH MAIL בלבד יש פתרונות אחרים, חינמיים כגון www.mail2web.com למשתמש הביתי אין מה לעשות עם שרת EXCHANGE ולא רק בגלל המחיר: צריך מחשב חזק בשביל להריץ אותו, יש מיליון בעיות אבטחה, וגם צריך לסדר למחשב שלך IP קבוע (דבר שאם עושים אותו נכון עולה כסף כל חודש).

deri2005

New member
מצטרף להמלצה על PONEALARM

קניתי אותה שווה כל שקל למרות שיש בה קצת באגים

למעלה