Pink Floyd The Wall

Sheep From Hell

New member
../images/Emo15.gifנצל"ש../images/Emo15.gif יש לי שאלה!!

עד עכשיו לא הבנתי מה האמא בעצם עשתה לפינק בסרט... ז"א כולם מדברים על זה שהיא לא נתנה לא אהבה ושהיא חנקה אותו מאהבה..כל פעם אני קוראת משהו שונה אוהכל מתבלבל לי בראש! אז בבקשה תסבירו לי מה בעצם כן קרה.... ואיפה בדיוק רואים את זה בסרט... תודה מראש..:) אגב מישהו מהפורום שלח לי את התוכנה שמורידה את הדיבורים ועכשיו אפשר סוף סוף לראות את הסרט!! איזה כיף!!!!:) אני מאושרת כל כך שהסרט שיש לי לא דפוק!:) (זה אחד הסרטים הכי אהובים עלי!
) אל תתייחסו לזה אני סתם מאושרת היום.. חח

Miss CB

New member
סדר בבלאגן...

העניין הוא כזה: אמא של פינק אהבה אותו מאוד. ועכשיו לפירוט. סובייקטיבית, מנקודת המבט של פינק, אמא שלו חנקה אותו ושמרה עליו בצורה מוגזמת. וזה פשוט שם, ב"מאת'ר" - אם מדובר על לעזוב אותה, ואם מדובר על בנות הזוג לעתיד של פינק ומה לא. אגב, זה אולי נשמע מטופש כזה אבל זה רלוונטי בטירוף גם היום. אז אוקיי אני לא מעורערת נפשית ואצלי זה פחות חמור, אבל אני חושבת שבני נוער בגיל הזה, במיוחד בישראל (לא יודעת איך המצב בקטנה במקומות אחרים) חשים בזה, כיוון שהמצב הביטחוני בישראל פשוט דורש השגחה צמודה על הילדים, ולפעמים זה גם עובר את גבול הסבלנות שלנו... אובייקטיבית יחסית, מנקודת המבט שלנו כבני אדם טיפטיפה יותר בוגרים וגם ממה שניתן להסיק ע"י המשפט בסוף האלבום, אמא של פינק פשוט אהבה אותו מאוד ושמרה עליו - ילד יחיד וכל זה, וכנראה שזה התפרש על ידו כמוגזם מאוד.

ליתר דיוק

הטענה של פינק נגד אמו היא שהיא "סירסה" אותו - היא רצתה אותו לעצמה ולא הסכימה שיתחבר לנשים אחרות (קראו את המילים בעיון) ובכך מנעה ממנו ליצור קשרים רומנטיים. זו טענה שוביניסטית מצוייה. אין לזה שום קשר להורים ישראליים הרוצים השגחה צמודה על ילדיהם, מסיבות אובייקטיביות לחלוטין. אגב, ווטרס הכחיש שהשיר Mother הוא על אימו, אבל זה ברור שכן, מדברים שאמר עליה בראיונות שונים. כמו כן, יתכן בהחלט שהוא התייחס גם לאמו של בארט כאן, לאור דברים שאמר עליה ג"כ בראיונות. ועוד אגב: למרבית ההפתעה (שלי, לפחות) ווטרס אינו בן יחיד; יש לו שני אחים גדולים.

Miss CB

New member
ובכן,

גם סירסה, אבל לא רק, לפי השירים. שמעי אפשר לנתח את זה בכל מיני כיוונים, אני הסתכלתי על זה יותר בגדול ואנטי נשי םאחרות היה רק חלק מזה. כמובן שסירוס לא קשר למצב של היום, אבל דאגה גדולה מתפרשת כהגנת יתר (או אולי לא יתר, תלוי בנקודת המבט), וזה כן דומה. לא אמרתי שווטרס אינו בן יחיד, אמרתי שפינק בן יחיד, ואת זה רואים בסרט... אולי יש עוד אחים אבל לא הזכירו אותם אז יש לשער שהם לא קיימים (אם הם היו, ווטרס היה כבר מוצא על מה להתלונן גם עליהם לא?
)

natangold

New member
אז קודם אני מצטער על אבא שלך

אם אני לא צודק אז סליחה וחוץ מזה אני ממש לא בקטע של another brick in the wall זה המנון, הסולו יפה, נכון, אבל ההמנון והאלימות גדולה מדי. כאן הוא כבר לא נראה לי לגמרי מדבר מתוך פינק. חוץ מזה אני מעדיף את החלק הראשון הוא הרבה יותר עדין ויפה.

Miss CB

New member
דיברת אליי...?

כי אבא שלי חי ובריא מאוד, תודה, אבא של ווטרס לעומתו, מת במלחמה. ודעתך על לבנה בחומה היא גם דעתי, כמו שציינתי, החלק הראשון יותר יפה בעייני.

למעלה