Piece By Piece

Shanip1

New member
Piece By Piece

למישהו יש מושג איפה אני יכולה לקנות את הביוגרפיה של טורי בארץ..?

boy for pele

New member
הכי טוב חנויות ספרים ברשת.

לפי מיטב ידיעתי הרשתות בארץ (סטימ', צומת, יודן, תמיר וכד') לא מחזיקות את הספר במלאי. לגבי הזמנות מיוחדות מחו"ל, לדעתי צומת לא עושים, וסטימ' דופקים מחיר לא הגיוני, וזה לוקח המון זמן. אני אופתע אם אפשר למצוא את הספר בחנויות פרטיות - אולי דווקא הזמנה מחו"ל עשויה להיות קצת יותר זולה דרכן. אם תמצאי את הספר באחת מאינספור החנויות יד שניה שקיימות בארץ זה בטח יהיה די זול - אבל הסיכוי שלך למצוא אותו שם נמוך מסיכוי למצוא מחט בערימה של שחת. אז הכי טוב זה אמאזון או בארנס אנד נובל. אם יש לך אפשרות, עדיף לשלוח את זה לקרוב משפחה או משהו כזה בארה"ב, שיביא לך את זה אח"כ, כדי להימנע מתשלום המיסים בארץ. אם בכל זאת את מתעקשת לקנות את זה בארץ (מחשש לשימוש באשראי באינטרנט, דחיפות או סיבות אחרות), שמעתי ש"האוזן השלישית" בתל אביב התחילו למכור ספרים שקשורים למוסיקה, ושיש להם מלאי סביר. אז אולי שם.

boy for pele

New member
מה תודה? תתפשטי!

או תקני לי מתנה את England's dreaming או Time Travel של ג'ון סוואג', כשאת באוזן. או כל ביוגרפיה של קורט קוביין (שהיא לא "Heavier than heaven" או היומנים שלו), רצוי של סנדפורד. או את "Our band could be your life". או את כל הנ"ל. נכון שאני לא מבקש הרבה?

Shanip1

New member
../images/Emo12.gif

אם אכן אמצא את הביגרפיה של טורי שם, אשקול זאת בחיוב. בינתיים רק תודה:)

shiray

New member
באתי גם להמליץ לבדוק באוזן השלישית...

גם אם אין להם במלאי, נדמה לי שהם יותר חביבים בהזמנות מיוחדות.

Shanip1

New member
עדכון-

התקשרתי (כןכן, אני יצור עצלן), אין להם, אבל יכול להיות שיוכלו להזמין לי. מקסימום אסנג'ר שוב את חברתי הדיילת
המון תודות למגיבים..

boy for pele

New member
אז רגע לפני שאת מזמינה...

....חשוב לדעת שPiece by piece זה לא בדיוק ביוגרפיה. מהתכתבות פה עם Shiray על הספר, ומעיון קצר מאוד בו, הבנתי שמדובר בהתעמקות בקונספט שטורי ניסתה להציג בביקיפר, תוך דגש על הרקע האישי של טורי איימוס עצמה. מתוך ביקורת על הספר בthedent.com: Ann Powers emphasizes multiple times that this book is not a chronicle of Amos' completed life, but "the story of her unfinished evolution." Just as Tori Amos is not a celebrity or rock star by traditional parameters, this is not a typical biography אז אם את מחפשת את סיפור החיים שלה, זה כנראה לא הספר שאת צריכה (Shiray, אם את קוראת את זה ויש לך תיקונים/הוספות, אהלן וסהלן). אז הנה 4 פריטים שאולי יעניינו אותך במקום: Tori Amos: All These Years: The Authorized Biography Pretty Good Years: A Biography of Tori Amos Tori Amos: Images & Insights Maximum Audio Biography: Tori Amos http://www.amazon.com/Maximum-Audio-Biography-Tori-Amos/dp/B00004RBJD/ref=sr_1_6/002-7833302-0833637?ie=UTF8&s=music&qid=1186129577&sr=8-6 כמה מילים על הספרים האלה. אתחיל עם הבהרה: לא קראתי אף אחד מהם. רק יצא לי לעיין בראשון בחנויות ספרים בסן פרנסיסקו וסיאטל לפני כ-5 שנים, אבל אני לא זוכר איזה רושם זה השאיר עליי. מה שאני הולך להגיד מתבסס על הביקורות של הספרים האלה שמצאתי, תגובות הקוראים באתרים שונים, היכרות שלי עם ספרות דומה שעשויה לעזור לי להבין מה עשויים להיות היתרונות והחסרונות שלה, ועיון בעמודים בודדים שאמאזון מאפשר. ראשית, נראה לי שמוצרים 3 ו-4 זה ממש לא מה שאת מחפשת. הספר השלישי זה ספר של תמונות (ככה"נ מיוחדות ויפות, אבל אמאזון לא נותן לי לעיין בו, אז אני לא יודע בוודאות) וציטוטים אקראיים. אמנם הוא נערך על ידי קיילן רוג'רס, שגם כתבה את הביוגרפיה המאושרת (במובן של כזאת שאושרה על ידי טורי עצמה, וזכתה לשיתוף פעולה ממנה), אז ייתכן שיש שם תמונות נדירות, אבל בהחלט לא תלמדי מספר כזה על חייה של טורי, או על ראיית עולמה יותר מדי. אם את רוצה קופי טייבל בוק, זה מתאים, אם את רוצה משהו עם תוכן, תוותרי. לגבי מספר 4, אפילו אם אני משתדל להתעלם מהרתיעה הטבעית שלי מספרי אודיו, נראה לי שהפורמט הזה בעייתי במיוחד לביוגרפיות, כי זה גורם להם להישמע כמו סיקור עיתונאי ומזנה אותם. לכן, כששמעתי כמה קטעים באמאזון, לא הופתעתי לגלות שזה נשמע לי כמו קריינות רצף בתחנת רדיו חצי מקצוענית. לוותר. זה משאיר אותנו עם 1ו-2, קיילן רוג'רס וגיי אס ג'ייקובס. הבחירה כאן קצת יותר מורכבת, אז אעבור להשוואה.: 1. ביוגרפיה מאושרת מול מחקר עצמאי. רוג'רס כתבה ביוגרפיה מאושרת, ואילו ג'ייקובס כתב מחקר עצמאי. חשוב לא להתעלם מכך שלכולנו יש פער בין מה שאנחנו לאיך שאנחנו רוצים להיתפס על ידי אחרים. בגלל שיתוף הפעולה עם מי שכותבים עליו, ביוגרפיות מאושרות נוטות להיות מוטות, ונוטות להציג את הדמות שכותבים עליה יותר כפי שהיא רוצה להיות מוצגת מכפי שהיא באמת. 2. גישה לארכיון. מצד שני יש יתרונות לביוגרפיה מאושרת, ואחת המרכזית שבהם היא גישה לאלבומי התמונות של המשפחה. סביר להניח שתמצאי שם תמונות נדירות למדי של טורי, שתמצאי רק שם. 3. שנת ההוצאה. הביוגרפיה של ג'ייקובס יצאה לאור ב-2006, ואילו הביוגרפיה של רוג'רס יצאה לאור ב-1994, ומהדורה מעודכנת יותר יצאה לאור ב-1996, עם יציאת בויז פור פלה. לרוב, כשכותבים ביוגרפיה על מישהו במהלך חייו, ומוסיפים פרק מאוחר יותר, הפרק הזה מנותק מההקשר של הספר מבחינת הסגנון והתוכן (לביוגרפים לא קל להיכנס מחדש לראש של פרוייקט שבו הם עסקו כמה שנים קודם לכן). זה גורם לי לחשוב שנושא הפרידה של טורי מבעלה הראשון לא טופל בספר כראוי, שלא לגבר על אירועים אחרים שקרו לה לאחר יציאת הספר לאור, שכמובן לא טופלו בו בכלל. אם את מתעניינת בתקופה שלפני הפרסום שלה, סביר להניח שהספר הראשון יעסוק בה יותר, אם את מתעניינת בסיפור חייה גם לאחר מכן, כנראה שג'ייקובס הוא אופציה טובה יותר. 4. סגנון הכתיבה. לעיתים רבות מדי ביוגרפיות נהפכות לתיאור כרונולוגי של אירועים, מבלי שיהיה משהו שידביק אותם. נראה ששני הספרים עוקפים את המכשול הזה בהצלחה יחסית (למה יחסית – בהמשך). זוהי לא הביוגרפיה היחידה עבור אף אחד משני הסופרים (רוג'רס כתבה ביוגרפיות על מרילין מנסון, אלאניס מוריסט, גרין דיי, נו דאוט, בוש – הלהקה; ג'ייקובס כתב ביוגרפיה על טום ווייטס), אבל עבור רוג'רס זאת הייתה הביוגרפיה הראשונה (או לפחות אני לא הצלחתי למצוא אף אחת שיצאה לאור קודם לכן), ולדעתי זה מורגש בכתיבתה. מחד, רוג'רס מנסה להיות ספרותית מדי לביוגרפיה, ומצד שני היא נוטה יותר מג'ייקובס לאותו תיאור ברצף כרונולוגי שדיברתי עליו קודם. ג'ייקובס (שהוא גם עיתונאי מוסיקה די ידוע), שעל פניו כותב בסגנון יבש יותר, מצליח ליצור יצירה מאוחדת יותר שלדעתי לקורא קל יותר להתחבר אליה. 5. רקע של הסופרים. הגעתי לעמוד כלשהו באינטרנט שתיאר את ג'ייקובס כסופר-פרילנסר, והתרעמתי. "אני רוצה שמישהו שמתעניין בטורי באמת יכתוב את הביוגרפיה שלה, ולא מישהו ששילמו לו כסף ואמרו לו, אתה תכתוב על טורי ואנחנו נמכור. וזה לא משנה כמה הוא מקצוען." אבל בעמודים הראשונים הוא כותב על זה שהוא נכח בהופעה של טורי בפעם השניה כבר באוקטובר 1992, אז כנראה ששפטתי אותו לחומרה שלא לצורך, והא ממש לא זר למוסיקה של טורי. למרות מאמציי, לא הצלחתי לאתר שום מידע על הרקע של רוג'רס לפני שהיא כתבה את הספר על טורי. אז בנקודה הזו אני נשאר ללא הכרעה. מכל זה אפשר לראות שאני נוטה לכיוון הספר של ג'ייקובס. לא יודע מה איתך, אבל את עצמי כבר שכנעתי. אני רוצה את הספר הזה. פיוו איזה פוסט ארוך
.

Shanip1

New member
אוקיי...זה חדש.

הייתי בטוחה שזו הביוגרפיה היחידה שלה. כבר הזמנתי מהאוזן, השאלה היא אם אני מחוייבת לקחת את הספר, או שאוכל לעיין בו קצת ולראות אם מתאים לי. יודע במקרה מה המדיניות שלהם בנושא? בכל אופן נראה לי שאזמין גם את האחרים א. כי אני תולעת ספרים ולוקח לי בערך יום לגמוע ספר באורך ממוצע ב. כי אני חולה על טורי! המון המון תודה לך..אגב כשאתה קונה, מאיפה אתה קונה?

boy for pele

New member
מה, פוסט כזה ארוך, וזה אפילו לא קפץ?

מנהלות, באמא שלכן, תקפיצו את זה. נראה לי שזה יכול לעזור למי שמתעניין בביוגגרפיות טורי. אני עדיין מתקשה להבין מה פה כן גורם לשרשורים לקפוץ ומה לא. בתשובה לשאלה שלך, אני משתדל לקנות בחנויות יד שניה, ירידים מיוחדים או ספריות שנפטרות מהמלאי (אם את מתעניינת בחנויות יד שניה נחמדות באזור מגורייך, תגידי לי איפה את גרה בערך, ואולי אכיר). אם אני קונה ברשתות זה רק מבצעי כסאח. מה שכן, בחצי השנה האחרונה קניתי ממש מעט ספרים - כ-20 בערך. תכננתי לעשות קניה גדולה באינטרנט באתר של DOVER THRIFT, אבל בסוף זה לא יצא לפועל. אני עדיין מחזיק בדעה שחבל לקנות את ביוגרפיית האודיו של טורי. .

למעלה