php storm -המלצות?

refaelgold

New member
php storm -המלצות?

אהלן , היה sale מטורף על התוכנה וקניתי אותה ב25$
הבעיה שאין לי מושג ממש עד כמה היא טובה .

פשוט ראיתי בstackoverflow שהide קיבל 70 לייקים ושמעתי עליו גם ממתכנתים בארץ דעות חיוביות

יש לציין שאני משתמש בcodeigniter - האם אתם חושבים שעשיתי קנייה נכונה?

amitayh

New member
אם כבר קנית, מה זה משנה? :)

בכל מקרה, לדעתי הוא עורך מעולה. אני משתמש בו גם בעבודה וגם בבית.
גם המחיר טוב - לדעתי תהיה מרוצה

refaelgold

New member
הסייל היה תקף ל24 שעות באתר הבית שלהם

עכשיו כבר מאוחר מדי:/ .

אני מת על העורך הזה ! קשה לעבור מהeclipse לphp storm אבל אתה מרגיש את הפשטות ואת המהירות של הphp storm

חסרון אדיר הוא שאין wrapper לאלמנטים אבל אולי אפשר להתקין plugs , אני אחפש. כולה יום אחד :))

הוא באמת נראה נחמד

ולטענתם משתמשים בו מפתחי פייסבוק, ויקימדיה, ועוד.
הבעיה הוא שהוא מבוסס ג'אווה, מה שאומר: חזיר זיכרון ואיטי.
נ.ב. גם eclipse מבוסס ג'אווה, ולכן לעולם לא התקרבתי אליו, וכשאילצו אותי להשתמש בו בעבודה, סבלתי.

bnayal

New member
אז באיזה עורך אתה משתמש שלא מבוסס ג'אווה?

דווקא הבנתי שה phpStorm מהיר כי הוא לא מבוסס ג'אווה, עכשיו אתה אומר אחרת.

refaelgold

New member
יחסית לeclipse העורך הזה הוא כמו מטוס סילון

הeclipse ממש ממש ממש איטי וגם יש לו בעיות קונפיגורציה עם אפטנה.
פרט לזה - הוא עורך מצויין:)

אני משתמש ב-phpDesigner

לא ניתן ממש להשוות אותו ל-PhpStorm, כמו שבעצם לא ניתן להשוות שום עורך שנתקלתי בו עד היום ל-PhpStorm.

PhpStorm הוא ברמה מעל כל עורך שראיתי עד היום, ללא ספק. אני שוקל לעבור אליו, למרות שכן נתקלתי באיטיות איתו, וגם הוא תופס פי 10 יותר זיכרון מ-phpDesigner. גם לימוד כל האפשרויות החדשות והגדרת הצבעים ומאפייני העורך עשויים לקחת הרבה זמן.

refaelgold

New member
zen coding

לzen coding יש אפשרות להשתמש בפ'יצר שלהם על קוד שהוא קיים ולעטוף אותו.
למשל

<h2>bla</h2>
<h3>bla</h3>

אז כאשר אתה משתמש בפ'יצר אז אתה רושם למשל div.myclass >div.subclass אז נקבל למעשה:

<div class="my class">
<div class="subclass">
<h2>bla</h2>
<h3>bla</h3>
</div>
</div>

הרגע גיליתי שעורך הקוד של תפוז לא תומך בTAB מה שדיי מבאס:/

מקווה שהקוד יצא קריא

למידע נוסף כמובן תקלידו zen coding בגוגל.הוא תומך eclipse וnotepad ועוד רבים טובים אחרים(אני מניח שרובכם כבר מכירים אותו).

amitayh

New member
phpStorm תומך ב - Zen Coding

מפעילים את זה עם טאב (בתוך עמוד HTML, כמובן)
אפשר גם לעטוף קוד: אחרי שיש לך selection אתה לוחץ על Ctrl+Alt+T ואז זה נותן לך אפשרויות (טוב גם בתוך קוד PHP למשל לעטוף איזה חלק במשפט תנאי או משהו אחר)
אפשר גם לעשות selection בקלות עם Ctrl+W (מרחיב את הבחירה הנוכחית לקונטקסט שעוטף אותו, יותר פשוט לנסות כדי להבין :))

gilmad

New member
זה כולל עדכונים לשנה?

אם כן אז שיחקת אותה!

עורך פשוט מעולה! ממליץ בחום!

אוטוטו יוצאת הגירסה החדשה עם הממשק הכהה... (תמיד העדפתי את זה)

ההתממשקות שלו עם GIT וPhpUnit פשוט עושה את החיים הרבה יותר קלים. שלא לדבר על הקלות של דיבאגינג...

שמירה אוטומטית - מה זה החארטה הזה?!

אתם עובדים על קבצים בפרוייקט, ואז מחליטים לנסות משהו בקוד. אתם כמובן לא רוצים שהניסוי יישמר בקובץ, אלא רק לראות אותו בעורך.

לצערכם, PhpStorm חושב אחרת, ושומר את הקובץ באופן אוטומטי. גם אם ביטלתם את כל אפשרויות השמירה האוטומטית הקיימות בהגדרות התוכנה, עדיין ביציאה ממנה כל השינויים נשמרים בדיסק באופן אוטומטי, בלי לשאול או ליידע בכלל את המשתמש. זה עוד מצב משופר, לפי מה שהבנתי מקריאה בפורום שלהם, פעם גם לא היה ניתן לבטל את השמירה האוטומטית בזמן העבודה... בנוסף אין אפשרות לשמור ידנית קובץ בודד, אלא תמיד את כל הקבצים הפתוחים (Save All) בלבד.

כמובן שיש להם סיבות "מאוד טובות" להתנהגות הזאת, אבל בשורה התחתונה מדובר בהתנהגות חריגה, מוזרה ושונה מכל שאר התוכנות בעולם.

חבל.

או שלא קראת את ההודעה שלי

או שקראת ולא הבנת. אין קשר ל-Ctrl-Z. מדובר בשתי בעיות נפרדות:

1. שמירת כל הקבצים ביציאה מהתוכנה בלי לקבל אישור מהמשתמש.
2. שמירה ע"י Ctrl-S שומרת את כל הקבצים הפתוחים במקום רק את הקובץ הנוכחי. לא ניתן לשמור שינויים בקובץ בודד.

Ctrl-Z לא פותר אף אחת מהבעיות האלה.

למעלה