php-עזרה קטנה

evy5

New member
php-עזרה קטנה

שלום לכולם, לפני שנתיים עברתי קורס ל-html בהרחבה. לפני שנה עברתי קורס על java script ועל שימושיו בהרחבה. אמרו לנו שבקורס הבא נלמד php ואולי מסד נתונים. אמרו שזה יאפשר לנו לייעל בהרבה את העבודה ונפחו לנו(חברי הקורס) את השכל כמה שזה ייעל את העבודה. ובום!!! אמרו שאין קורס המשך!!! וזה דווקא מחברה ידועה!יורוסוניק!היא בשיתוף עם EA games. והם דפקו אותנו(חברי הקורס)ממש! עכשיו אני רוצה כמה דברים,אם תוכלו לעזור לי אודה מאוד! : 1.כמה זמן לוקח ללמוד php? 2.כמה זמן לוקח ללמוד מסד נתונים כלשהו? 3.האם ללמוד Php מספר זה מסובך וקשה/אפשר לחיות עם זה?! 4.איזה מסד נתונים הכי כדאי לי ללמוד שיעבוד עם php? 5.כדאי לי ללמוד באותה שנה גם php וגם מסד נתונים שתמליצו לי עליו? לא אכפת לי אם php זה נושא ארוך, אני פשוט רוצה לצאת מהמסגרת ולהרחיב את הידע שלי. מודה לכולכם מראש!

יולו

New member
אז ככה..

זה לא מסובך ללמוד php במיוחד אם יש לך מושג בשפת תיכנות כלשהי.. בכל אופן php שפה מעולה ובאמת תייעל לך את העבודה.. תוכל לעבוד מול בסיס נתונים וכך לשמור המון מידע. בסיס נתונים הרוב בוחרים ב MySQL.. אני לפחות בחרתי. כדי לעבוד מול בסיס נתונים חובה לדעת שפה שתעבוד מולה.. כדאי ללמוד sql שאני ממליץ לך ללמוד דרך www.w3schools.com . זאת שפה מאד פשוטה ד"א. אתה יכול ללמוד קודם php ואח"כ sql כשתרצה לעבור לעבודה מול בסיס נתונים או קודם sql ואז php החלטה שלך. בכל אופן php אתה יכול ללמוד באנגלית הכי טוב דרך התיעוד באתר הרישמי www.php.net בצד שמאל יש לך לינק ל- manual(תיעוד\מדריך) הוא הכי מפורט. אם קשה לך ללמוד באנגלית תוכל ללמוד בעברית דרך האתרים של אית"ן: www.php-il.net אם יש לך עוד שאלות אתה יכול לדבר איתי באי סי קיו או במסנג'ר: 126082301 [email protected]

מממ...

דבר ראשון, אתה צריך להגיש תלונה נגד מפעלי הקורס הזה. דבר שני, זה באמת לא כזאות בעייה לילמוד את השפה, ידעה באנגלית מומלץ. דבר ראשון תיקרא את המדריך מ www.php-il.net, אחרי זה תיקרא מאמרים, יש כמה ב webmaster.org.il. במיקרה ואתה רואה פונקציה לא מוכרת תיבדוק בריפרנס שלה, www.php.net/$FUNCTION גם חפש בגוגל לגבי איך עושים דברים, זה תמיד עובד. נ.ב. אתה לא חייב לעבוד אם מסד נתונים אחד.

evy5

New member
אבל ת'אמת...

לא עזרתם לי כל כך, כי ניסיתי מאתרים וזה דפוק. אני מחפש: שם של ספר איזו הוצאה הוא פרטים עליו מחיר(תשלום)... 1.שמעתי שיש כמה גרסאות,מה הכי חדשה? 2.sql ן-mysql זה אותו דבר? מודה לכם מראש.

evy5

New member
שמעתי גם...

שצריך להתקין איזו תוכנה של php. מישהו יכול להראות לי איפה מורידים אותה? תודה.

יולו

New member
אממ..

אתה אומר ששמעת שצריך להתקין תוכנה?? צריך להתקין כמה דברים.. בגלל זה אמרתי לך כנס ל php-il.net זה לא דפוק וזה הרבה יותר שימושי מספר.. לפי מה שאני שמעתי אין ספרים טובים על php בטח לא בעברית. בשביל מה לשלם על דבר שאתה יכול ללמוד באותה רמה מהאינטרנט??

evy5

New member
זאת לא הבעיה...

מה שקורה זה שאני לא יודע איזו גירסה להתקין, וגם אני לא יודע איך מתקינים,הבנתי שזה סיבןך עולמי!!! תעזרו ליייייי... מודה לכם!

fastwings

New member
ככה זה הולך

תתקין שרת בין אם זה Apache או IIS זה לא משנה אחרי זה תתקין את MYSQL תשיג את זה ב MYSQL.com במחלקה של המתכנתים אם מסתבך שם יביא לך לינק ישיר אז ככה רצוי שיהיה לך ידע לגבי SQL בכלל בגלל שזה יהיה הרבה מאוד עבודה זה לא מסובך בכלל שפה קשה לא צריך לרדת ממש לעומד כי ה PHP אם משחק נכון אתה יוכל להגיע לתוצאה זזה בלי ידע מעמיק ב SQL אבל PHP לא ממש שווה לקנות ספר כי ב phpdoc יש את כל הידע שיש בספר וזה ממש לא קשה ללמוד ממליץ לך לקחת שם לשני אגפים אגף של ה INSTALL יסביר לך באופן מופרט על התקנה עצמה ודרך אגם לא חשוב הגירסה שאתה מתקיןם אני ממליץ על PHP 4.3.9 זה הגירסה הכי יציבה שאני יודע וגם לא מסובכת כמו PHP 5.0.2 ונחזור לנושא אני ממליץ שתתחיל לקרוא ממש הכול על PNPHOWTO שזה ה א ב של הPHP משם אחרי שאתה יודע זה כל שאר הפקודות זה נעוד לשימוש וצורך שקשור בך תכיר תפונקציות של ה MYSQL כל השאר לאט לאט תלמד זה לא קשה יש לך בעיות עדין צור קשר icq:166644040 email:[email protected]

למעלה