php - מספר שאלות.

שיווקי

New member
php - מספר שאלות.

1.
אני משתמש ב-md5 להצפנת סיסמה בבסיס נתונים.
מסיבה לא ברורה, הסיסמה לא משתנה בבסיס הנתונים, אך כאשר אני משווה מול קלט משתמש, ה-md5 מחזיר תוצאה שונה.
(הוא מחזיר כמה ימים אותה תוצאה, אך פתאום, ללא הסבר מובן האלגוריתם מחזיר משהו אחר).

דיי מוזר, אך כמה דברים ...
1. עוד לא התקנתי אפאצ'י במחשב (משתמש כרגע ב-IIS).
2. ה-IP הוא במחשב האישי (לא אתר כלשהו), ואני עושה FORWARDING לכתובת הממשית, כפי שניתן לראותה ב-myglobalip.com, ונכנס דרך כתובת זו - ניתן גם מכל מחשב שמחובר לאינטרנט ...)
3. בסיס הנתונים (לא נראה שזה משנה), הוא מן הסתם mysql.

העניין קרה לי כבר מספר פעמים ...
מה יכולה לגרום לבעיה הנ"ל.

2.
בעיות של ריצת תוכנית.
יש את האובייקט mysqli_stmt, שאם אני משתמש בפונקציה prepare בצורה שגויה (נניח קראתי לטבלה עם שם שגוי, או שמספר ה-values לא זהה למספר העמודות בשאילתא) -התוכנית נתקעת ולא ניתן לתפוס את השגיאה גם ב-try+catch. מה שנקרא zombee. מה יכולה להיות הסיבה?

3.
בעיות של ריצה תוכנית במידה ואני משתמש ב-phpmailer והפעולה send כשלה, איך אני יודע למה היא כשלה? (יש איזה ערך errorstr וכד').

תודה.

שיווקי

New member
תודה.

תודה רבה על התשובות.

1. זה קרה כמה פעמים. אין סבלנות, אז אני מחליף סיסמה. כשאתקל בתופעה פעם נוספת אנסה לשתף פה.
השאלה - האם המחרוזת של MD5 + סיסמה מספיקה לניתוח הבעיה? אורך הסיסמה הוא 32 תווים.
2. אין לי שרת אחר. זה רק ספציפית אצלי. בכל מקרה, אני צריך לעשות גיבוי ולהתקין אפאצ'י (אולי זאת הסיבה?).
3. לגבי phpmailer - תודה. לא שמתי לב, שאפשר לשים פרמטר true בבניית ה-phpmailer (זה עושה את ההבדל).

תודה.

bnayal

New member
לגבי (1)

שים לב שאתה לא שם איזה Salt לא תקין או משהו כזה.
MD5 תמיד מגיע כ32 תווים.
2. תמיד מומלץ לעבוד בסביבת העבודה הטבעית יותר שהיא במקרה הזה אפאצ'י כנראה. גם תוכל לקבל יותר עזרה אני מאמין בהתקנה כזאת. בכל מקרה נסה לבדוק את הלוגים של השרת ושל הPHP (לא יודע איפה זה נמצא בIIS, אולי ב Events Viewer של ווינדוס).
3. אני אוהב לעבוד עם Swift Mailer. היתה תקופה ש phpmailer לא היתה מתעדכנת (לא יודע איך זה היום) ו Swift נותנת פתרון טוב.

שבוע טוב

למעלה