PERUVIAN SKIES

cha ching

New member
PERUVIAN SKIES

1. מה דעתכם על הריף? 2. הכניסה של התופים ב-0:16... 3. הכניסה של לאברי 4. כניסת פזמון 5. כניסת סולו 3:45... 6. חזרה של סולו לפזמון 4:20 7. חזרה של לאברי אחרי חזרת פזמון- 5:32 8. תיפוף מתחילת הסולו לסוף (נא לפרט- אם יש לכם כוח...) 9. סיום- חזרה על הריף מההתחלה בוריאציה שונה- 4 פאקינג פעמים
________________________________________________________________ אני, אישית, צריכה ללכת כרגע להתאמן למבחן בלשון עם חברים
, אז אני אנתח את השיר פעם אחרת...

NiGa

New member
דעת מומחה 1.

1. אני אישית נורא אוהב אותו. מכיוון שאני לא יודע אם התכוונת לליין בהתחלה, השקט - או הריף על אותו מוטיב בדיסטורשן שיש בסוך אני אגיב על שניהם: את השקט אני נורא נורא אוהב! נורא מדבר אלי. כי הוא שקט, אך אפרורי כזה. יובל יכול להעיד שתמיד שאני אצלו אני מנגן את זה. והרועש זה אחת ההתפתחויות הכי אדירות שהיה אפשר להביא את השיר הזה אליהן. 2. מתאימה ביותר. ובכלל, מתאימה לסגנון של האלבום. 3. אין דיעה. 4. המעבר הקצבי יפה, שינוי הטיים-סיגנצ'ור כאילו נבלע ברקע, לא בשבירה חדה כמו בד"כ... נשמע מאוד טבעי אבל מוסיך המון. לגבי לאברי עצמו - אין דיעה. 5. פשוט יפה! מי שאומר שאין לפטרוצ'י רגש שיקפוץ לי. קודם כל, כל הקטע משנגמר הפזמון עד תחילת הסולו ממש טוב! ממש ממש ממש טוב!! והסולו רצחני ויפה. הצרידות הזו בסוף הסולו הורגת אותי! מעבירה בי צמרמורות.. המשך מיד מגיע...

NiGa

New member
דעת מומחה 2.

6. החזרה אדירה! כמו שאמרתי, הצרחה הזו בסוך הסולו אדירה... אבל! מ- 4:38 ועד 5:16 מבחינתי די מיותר... אין שםן יותר מדי מוזיקליות, זה סתם נמרך כזה. 7. כל הפזמון האחרון יפה לטעמי! יש יותר כוח - אמנם אני אוהב את האוירה של הפזמונים השקטים יותר, אבל לאברי יותר טוב בפזמון האחרון. 8. כמו שאמרתי, בסולו מצויין, בחזרה מהסולו מצויין - למעט הקטעים שציינתי שלדעתי מיותרים. בפזמון האחרון קצת מאוס, היה חסר לי אולי משהו כמו הריף מיד עם החזרה מהסולו. לקראת הסוף משתפר, וסבבה. 9. א-ד-י-ר-! אבל... התיפוף בחזרה הראשונה לא משהו מעורר תחושות סיפוק... כלומר, לא שהוא לא טוב, הוא פשוט לא נותן לי את התחושה הכי טובה שאולי הייתי רוצה לקבל...

NiGa

New member
Oh Come ON!!

אתם כאלה שמוקים בוכים שאין דברים מעניינים ואז יש משהו תעבדו טיפה יאללה! זיו- אתה אוהב את הדיסק הזה לפי מה שציינת בעבר... אז יאללה! גם את קים!

cha ching

New member
i guess its my turn then

1. ריף- הכוונה הייתה להתחלה, כמובן. גיטרה נקייה בלי דיסטורשן.. לדעתי, זהו ריף מקסים, התחלה מהממת לשיר. (עד 0:18- פשוט מושלם) 2. הכניסה של התופים לדעתי מושלמת. 3. הכניסה של לאברי לעומת זאת- מחרידה! ולדעתי, היא גם מוקדמת מדי... רוב השירים של דרים הם שליש ראשון של שיר-אינסטרומנטלי, ורק אחרי השליש הראשון- לאברי נכנס.. מה שגורם לשיר להישמע בנאלי למדי. 4. כניסת פזמון-מוקדמת מדי. בנאלית לחלוטין. וחוצמזה שהפזמון הוא בהחלט לא החלק האהוב עליי בשיר, אולי זה בגלל שהתיפוף כל כך לא מרגש שם. 5. אוקיי- כאן אני אתייחס לכניסת סולו ולסולו עצמו- הכניסה יפה בטירוף- העילה הזאת בסולם ממש טובה, ומכניסה לסולו-גיטרות- עם אפקט גאנז N רוזז בצורה מעולה. אבל הסולו עצמו- לדעתי כל השיר, בעצם, מאופיין ב"ווה-ווה", (כולל השירה הנמרחת והנמשכת), ולכן הופך את השיר למאוס, במיוחד בפזמון. ב-4:19, הוריאציה השונה לריף-מעצבנת אותי כל פעם מחדש. היא לא יפה, היא מלאה בדיסטורשן שלא מתאים לשאר האופי של השיר, אבל הבס ב-4:35 ככה, ממש חמוד
5:01- שריטת מיתר יכולה לשגע את האמ אמ אמא של השכל לפעמים... הא?! 6. חזרת פזמון- שוב, מאוס- נאי בכלל לא אוהבת את הפזמון בשיר הזה! 7. למרות שאני לא אוהבת את הפזמון- אני חייבת להודות שללאברי יש המון עוצמה בשירה שלו כאן..
8. האמת שאין לי כוח לכוב על התיפוף בכלל (
).. אולי אם יהיה לי כוח בפעם אחרת. זה פשוט בגלל שהתיפוף לא יותר מדי מסובך,/מורכב/מיוחד בשיר הזה. אולי רק בחלקים מאוד מסויימים... 9. לקראת סיום- החזרה- כמו שאתם מבינים מעצבנת אותי... זה מוטיב חוזר בכל השיר- ודיסטורשן פשוט לא מתאים לו! לא משנה מה תוסיפו ברקע! יואו! לדעתי- זה 90% ממה שהורס את השיר.. והסוף פתאומי מדי. לא כמו PMU, אבל עדיין- מפתיע מדי.

Uv Kruvi

New member
ננסה...

אני לא כזה "אוהב" לנתח שירים.... אבל ננסה... 1. אני אוהב את הקטע... קטע קליל כזה... קטע ונחמד...בלי הרבה "סיבוכים מיותרים"... פשוט וקולע... 2. לא מצאתי משו.....מיוחד להפליא בכניסה של התופים... :) קטע חמוד... :) 3. לא ממש שמתי לב... :) 4. אהבתי...הוא מתחבר יפה עם השיר בכלל...מתאים לשיר, כמו שיש לצפות מהם :) 5. מגניב לאאלה... בכלל ,אני אוהב כניסה כזאת... לא כניסה פתאומית, אלא כניסה עם כמה תווים שיסימו קטע ויתחילו את הסולו...(אני מדבר על 3:44, שנייה אחת עם כמה תויים שמבחינתי חיברה בין קטעים..) 6. דווקא את סוף הסולו לא אהבתי... יש את 4:16-4:17 2 שניות בערך... לא יודע, לא מתאימות לי ה"חזרות" על התווים... לא מסתדר לי, אבל הוא סיים יפה, ען התו האחרון שסיים אותו יפה 7. נחמד...לא כזה שמתי לב לזה...הוא נותן רקע נחמד, זה הכל... 8. לא עקבתי בפירוט כ"כ אחרי הסעיף הזה, אבל מה שעקבתי, התאים נורא... הלהקה עושה את התפקיד שלה, ופורטנוי "כאילו מאלתר"... 9. כמו 8 אני חושב... (אולי בלבלתי ביניהם...) :) אמרתי, אני לא ממש אוהב לנתח שירים לפרטי פרטים... ואני לא תמיד שם לב לתפקידים של כולם... כמו שאתם יודעים צריכים לחרוש על דיסק שלהם ממש ממש הרבה כדי לשים לב לכאלה דברים... אולי בשיר הזה גיליתי שאני לא ממש שם לב לקלידים...אני ותר עסוק בגיטרה ובתופים, יותר "נוח" לי...

EROTOMANIA

New member
.....................

מצטערת, הייתי ממש ממש עסוקה (וזה הסוף, יותר לא תשמעו את המילה "עסוקה" אצלי.) ועכשיו אין לי מצברוח... חוצמזה, שמיד אחרי שעדי העלתה את השירשור הזה הגבתי, והתפוז ההומו מזדיין הזה ... אתם יודעים. (זה נמחק)

EROTOMANIA

New member
.................

והנה הניתוח שלי... חרשתי על השיר הזה כל כך הרבה לאחרונה... שכחתי עד כמה הוא טוב. אפילו שמעתי אותו במקלחת. היה כיף אם תהיתם. 2. כניסה חמודה, אין לי הרבה מה להגיד על התופים בנקודה הזאת. 3. כניסה מוקדמת מדיי... צריך קודם לחרוש בצורה אינטסטרומנטלית לפני שמתחילים לשיר בכלל... אבל בכל זאת, השירה מוסיפה לאווירה. 4. גם כן מוקדם מדיי. 5. נורא אהבתי את העליה הקטנה הזאת... בכלל סולו מצוין (אמרת רק כניסת סולו). 6. אממ.. לא ממש הבנתי את הסעיף הזה. 7. אני ממש אוהבת את לאברי בקטע הזה, זה רק מוסיף לחלק השני של השיר.. 8. אני כל כך אוהבת את התופים שמתחילים ב5:00...עם הדאבל בס... זה גם ממשיך לכניסה חזרה של לאברי.. בכלל החצי השני של השיר ממש טוב, אהבתי את התופים, למרות שאין בהם משהו יוצא דופן ממש, הם משתלבים נהדר לתוך השיר. 9. סיום דיי פתאומי... זה לא כל כך מזיז לי, אבל זה היה נחמד אם הם היו מורחים בכלל את השיר הזה יותר... הוא קצר מדיי לטעמי. עוד כמה דברים שרציתי לציין: -מיאנג פשוט מטריף אותי בשיר הזה. שומעים טוב את הבס, וזה מה שבעצם הופך את השיר להזוי ביותר. יש כל כך הרבה קטעים שפשוט גורמים לי לגמור. -חוץ מבפזמון הליריקה דיי מוזרה ומצחיקה אותי. אבל הפזמון, כמו שאמרתי, דווקא בסדר.. -הקלידים קצת חסרים לי... למרות ששומעים אותם ב4:45-5:00, היה נחמד אם הם היו בולטים יותר. -השיר הזה הוא בכלל הסיבה שהתחלתי לאהוב את דרים.. הוא מעלה בי זכרונות מישראל וכדומה. השיר הזה הוא בדיוק מה שהייתי צריכה (באותה תקופה עוד אהבתי ניו מטאל..), הזוי, לא מורכב מדיי, כבד (איכשהו)... לא יודעת, הוא שינה לי את הטעם.

EROTOMANIA

New member
.....................

יכול להיות.. הממ.. אוף איתך גיא, חוש הומור של זקנים...

למעלה