PERL מה זה בדיוק ?

demultiplexer

New member
PERL מה זה בדיוק ?

אני שומע לעיתים קרובות הרבה תשבוחות על שפת תכנות PERL. מישהו יכול להסביר קצת על השפה ולהפנות לספר טוב בעברית ? תודה מראש

demultiplexer

New member
ושאלה כללית על ספרים בעברית

למה אורמים שהספרים בעברית לא טובים ? למה אם רוצים לדעת שפה ממש לעומק צריך ספר באנגלית ? האם לא מעל מחצית מהספרים בעברית גם ככה מתורגמים ?

cyberia2ooo

New member
אממ

אז ככה... זהו שרוב הספרים הטכנים בתחום התכנות בעברית, הם לא מתורגמים. ומה לעשות, שהספרים הכי טובים, נכתבו במקור באנגלית, ולא תורגמו לעברית.

annefan

New member
השפה הכי טובה בעולם!

לדברים שהיא הכי טובה בהם... סתם. ברצינות, שפה חזקה מאוד לטיפול בטקסטים, סקריפטים למערכת הפעלה, סביבות בדיקה אוטומטיות, מידול של מערכת. אין בה תהליך קומפילציה גלוי (אם כי למעשה היא מתורגמת למשהו כמו bytecode של ג'אווה, ורצה על מכונה וירטואלית). ספרים טובים בעברית, אין. למעשה אין גם ספרים גרועים בעברית. למיטב ידיעתי, אין בכלל ספרים בעברית.
מישהו התחיל לכתוב מדריך בעברית. אני עובר עליו עכשיו. הוא בודאי מדריך, ובודאי בעברית. הוא עוד לא טוב. כיוון שיש כל הזמן משוב בינו לבין קבוצת הדיון של perl בארץ, אני מניח שהוא יהיה טוב. כרגיל, הספרים הטובים הם באנגלית. מה שכן, כולם חיות!

zeevb

New member
אני ממליץ על Python

Python היא שפת סקריפטים חזקה לפחות כמו Perl אבל הקוד הרבה יותר קריא. Python צוברת תאוצה בשנים האחרונות למרות שהיא כבר קיימת משנת 1991.

למעלה