perfect sense

זה מה שאומרים אנשים

שכל כך אוהבים את ווטרס שהם מחפשים פירושים מעומעמים ומרוחים ומצוצים מהאצבע כדי חס וחלילה לא להאשים את ווטרס ולהוציא אותו האיש הרע

חבל שתגובתך שטחית כמו דברי ווטרס

וכדאי לקרוא את כל שאר השרשור - יש כאן דעות רבות, ומעניינות.

נימרודל

New member
אויש סליחה...

אני באמת מתנצלת. לא התכוונתי להביע דעה שונה משלך. באמת, אני לא יודעת מה עבר במוחי...

הטעות שלך שאתה מכליל

בדיוק כמו ווטרס בשיר הספציפי הזה. אני נגד המילים האלו, אך לא בגלל שאני חושב שהיהודים לא עושים לערבים מה "שהגרמנים עשו לנו" . אלא מהסיבה הפשוטה - יש כאן הכללה גדולה מאד. הגרמנים לא רצחו את היהודים אלא הנאצים, הבדל גדול מאד. והיהודים לא הרגו את הערבים, אלא אנשים פאשיסטים שבמקרה משתייכים לדת. שוב, השיר הזה של ווטרס לא רק שלא עוזר לאף אחד, הוא גם "מחמם" את כל האווירה המתוחה שקיימת כאן ע"י הכללה. אני יהודי (על הנייר) ולא ידוע לי שרצחתי ערבי, אפשר להגיד אפילו להפך. אז מה הוא מבלבל בביצים... פשוט מרתיח. ציפיתי לבוז חזק מהקהל בשורה הזאת, אמנם האזנתי למופע דרך הרדיו, אך בוז חזק לא שמעתי ובסוף השיר הוא גם קיבל תרועות... מוזר מאד. ב-IN THE FLESH בשורה שהוא מדבר על היהודי, הקהל קצת צווח ממה ששמעתי ברדיו, ניראה לי שהם שחלקם שכחו ש-in the flesh הוא שיר סרקסטי על הפאשיזם.

כשהוא אמר את המילים

על היהודים בשיר in the flesh היו קצת תרועות, בגלל שהקהל מודע לכך שהשיר מעביר ביקורת על פאשיזם..

afcon11

New member
הקהל צווח הרבה יותר חזק

ב- in the flesh, כשהגיע השורה: There's one smoking a joint
ברור שהשיר הזה הוא (בין היתר) ביקורת על גזענות כלפי יהודים, הומואים, אנשים עם כתמים וכו'.

Yael Floyd

New member
הקהל מודע לזה שהשיר פאשיסטי

ומחא כפיים כשהוא מצביע לכיווננו ואומר "זה שם נראה יהודי" כשהבנאדם מופיע בישראל =] הייתה אווירה טובה, מדהימה, וחבל לחפש סתם איפה להתלונן. חוויה אדירה, שעולה על כל החושים.

נכון

שמחתי על תגובת הקהל לשורה הזו. זו התגובה הראויה לפשיזם - גאווה במי שאנחנו, גם אנחנו מיעוט נרדף. היה מעניין לשמוע מה ווטרס חושב על ביצוע השורה הזו כאן (אם כי הוא בטח ייגרר לאמירות כוללניות, כהרגלו).

Blackpanter1י

New member
תגובה.

"אני נגד המילים האלו, אך לא בגלל שאני חושב שהיהודים לא עושים לערבים מה "שהגרמנים עשו לנו" ". אם אתה חושב שישראל עושה לערבים מה שהגרמנים (הנאצים סליחה
) עשו ליהודים אתה בבעיה קשה. "והיהודים לא הרגו את הערבים, אלא אנשים פאשיסטים שבמקרה משתייכים לדת." - אילו אנשים פאשיסטים דתיים הרגו ערבים באופן נאצי?! (חוץ אולי מברוך גולדשטיין? שאני מתנגד למה שהוא עשה בנחרצות), יש לך משהו נגד דתיים? או שכל דתי בשבילך הוא "ימני קיצוני-פאשיסטי"?.... וטוב שאתה יודע שאתה יהודי על הנייר.....

זה לא מה שהוא אמר

אני מציעה לשניכם להעביר את הדיון הזה למסרים, על מנת שתוכלו להבין זה את זה יותר טוב.

konda

New member
ווטרס מקיים מעגל...

של אמנים טיפשים שמתיימרים להבין את המצב המסובך בארצנו ובכל מקום אחר בעולם... הגיע הזמן שהאמנים האלו יצאו מן הבועה הילדותית של מסרי "השלום" ו"האחווה" ויתעסקו במוזיקה שלהם ובדברים שהם מבינים בהם.

בואו לא נמהר להסיק מסקנות,

אולי הוא מודע למצב בארץ וזה, אבל את השיר הזה הוא כתב בעצבים או משהו, שגרמו לו לכתוב את המילים האלה.. אני לא חושב שאמנים לא צריכים להתעסק בשלום ואחווה וכל זה, כי כשאני כותב שירים אני גם כותב על הנושאים האלה, אבל צריך קודם להבין את כל המהות של מה שקורה כאן ולחקור ורק אחר כך לכתוב על זה שיר..

konda

New member
זה לא קשור לשיר...

גם מילות השיר הן ילדותיות ופופוליסטיות אבל לא עליהן אני מדבר. אני מדבר על ההתיימרות של רוטרס להבין את המצב בארץ ולהפיץ את דעותיו כאשר אין לו מושג עד כמה המצב מסובך ומהם השורשים ההיסטוריים של הסכסוך. הוא בא עם מסרים פופוליסטים של "די לכיבוש" ו"הפילו את החומה", זה מראה על בורות ואי בגרות, אבל אני לא מתפלא כאשר מדובר בווטרס.

Rain When I Die

New member
מסכים איתך ולא רק זה,הוא גם אמר

בהופעה שאנחנו צריכים להרוס את הגדר ולעשות שלום עם שכנינו הערבים.. איפה הבנאדם חי!? מה עשינו מ94?!? (או לפחות ניסינו לעשות) עשינו הסכמים - שהופרו,נתנו להם שטחים,נתנו להם רובים - שלבסוף כוונו בחזרה אלינו.. ועכשיו הכדור בידיים שלהם! אני רוצה לראות אותו מופיע בעזה - 100% הג'יהאד האיסלמי משתלט לו על הבמה,ואל קעידה חוטפים אותו כדי שיוכלו לדרוש את יציאת הבריטים מעירק בתמורה לשחרורו
. הבורות שלו מטריפה אותי. <רק שלא יתחיל כאן ויכוח פוליטי>

afcon11

New member
אתם סתם עושים מזה עניין

אני לא חושב שווטרס התעמק יותר מידי בסכסוך הישראלי פלשתינאי כשהוא כתב את השורות האלה. תקשיב לכל השיר ותבין שהשורות האלה הופיעו כי הוא בסה"כ חיפש רצף מוכר של דמים שנפוץ בחדשות (ומן הסתם מצא אותנו בקלות), כדי שיתחבר למשפט שבא אחרי השורות האלה: And that is the news And is it any wonder That the monkey's confused ובכל מקרה, ומבלי לעורר ויכוח פוליטי, אני חושב שהשורות האלה משקפות את המציאות. אני מבין שקשה עם זה לך ש"אנחנו יוצאים לא בסדר" וש"מוציאים אותנו רעים". אולי יהיה לך קל יותר אם תפנים את זה שאנחנו באמת רעים. רעים מאוד. עם וותק של כ-40 שנות רוע והתאכזרות.

YEHOB

New member
אנחנו רעים??

איפה אתה חי? הערבים האלה רוצחים בנו מתפוצצים בקירבנו יורים קאסמים ומתחבאים בתוך אכלוסיה ערבית במתכון כי שנצא רעים ואתה קונה את זה מבקום להגן על העם שלך. אנחנו לא רעים רק אנשים פשוטים שמבקשים לחיות בשקט בארצנו הקטנה ולהגן עליה. אנחנו אפילו יותר מדי רחמנים וזה מנוצל נגדנו זה אולי יותר הבעיה שלנו.

סטלנרי

New member
וואלה אתה חכם

"הערבים האלה" שיורים קסאמים צריך לחסל אותם . באותה מידה צריך לחסל את "היהודים האלה" , שנכנסים למערת המכפלה ומרססים אנשים בכדורים , גם את המתנחבלים הקטנים מיצהר. וואלה צודק, אנחנו סתם אנשים פשוטים שלא עשינו שום דבר. נניח ואני יבוא היום לבית שלך , אכבוש אותו ואכריז כשטח שלי , אתה תשב בשקט ולא תעשה כלום?

../images/Emo150.gif במקום הודעה שנמחקה

לצערי, הדיון התדרדר (שוב) להכפשות אישיות ולשפה בלתי הולמת. ההודעה הפוגענית נמחקה, ועמה כל התגובות אליה (כי ככה הממשק עובד). אני מבקשת שתעבירו את הדיון בנושאי פוליטיקה מקומית לפורומים הרלבנטיים בתפוז, והמנעו מכך כאן, מלבד התייחסות לרוג'ר ווטרס או פינק פלויד. תודה.

למעלה