perfect sense

perfect sense

שמעתי לתומי את ההופעה ברדיו, הכל היה טוב ויפה, עד שהגעתי לשיר הזה. שיר חביב מאוד, אבל, יש בו קטע נורא מטריד. "And the Germans killed the Jews And the Jews killed the Arabs And Arabs killed the hostages..." נורא מעצבן אותי שהוא כתב שהיהודים הרגו את הערבים. כאילו, הוא בכלל מודע למה שקורה כאן? אנחנו התחלנו עם מעגל הדמים הזה? בעצם זה לא חשוב מי התחיל, אנחנו הורגים אחד את השני.. אבל מה שעוד יותר מעצבן, זה שהוא כאילו משווה את זה לאיך שהגרמנים טבחו בנו.. בלי שום סיבה. היהודים הרגו את הערבים.. זה גם מוציא אותנו לא בסדר, כאילו אנחנו באנו ופשוט טבחנו בהם בלי הכרה.. ממש מעצבן אותי, נראה לי הוא לא מודע למה שזה יכול ליצור.. לא מספיק התקשורת העוינת שמציגה אותנו כ"רעים"... פשוט מעצבן אותי.

Perfect sense

New member
מי קרא לי?

השורות האלו מעבירות ביקורת על עניין הרוטינה הזאת. עם כל הכבוד, הוא לא הוציא אותנו נחותים מהערבים, או מהגרמנים. אבל אנחנו כן נמצאים במעגל הדמים הזה. שאגב, בשיר עצמו אנחנו באמצע- ולא בהתחלת מעגל הדמים. (אגב, לא פתחתי את המשתמש בגלל ההודעה שלך עם השם הזה, אני רשום בשם הזה כבר כמה שנים
)

נעם!

זה שקד! מגבעת עדה! היי! נהנת מההופעה? ברור שהוא לא הוציא אותנו נחותים, ואני לא חושב שהכוונה שלו היא להראות מי יותר רע או יותר נחות או מה שלא יהיה.. הכוונה שלו הייתה להדגיש את מעגל הדמים. אבל זה קצת כואב לשמוע שהיהודים הרגו את הערבים, אני בטוח שלכל ישראלי שלא אחראי לשפיכות דמים, ולא רק, הייתה צביטה קטנה בלב לשמוע את זה. כי אחרי הכל, כולנו מודעים למה קרה, ולמה התחיל הסכסוך. ואני לא אומר שלנו אין חלק בזה, יש חלק, חלק גדול, אבל אחרי הכל, אנחנו לא אלה שהתחילו עם ההרג והכל. שוב-אני לא אומר שהערבים רעים ואנחנו טובים או מה שלא יהיה, גם לנו יש חלק גדול, אבל זה פשוט קצת הפריע לי לשמוע את זה.

ShikS

New member
אבל הוא משווה אותנו לגרמנים

וזה, עם כל הכבוד, די מעצבן. הקטע הוא שרק עכשיו הבנתי מה הוא אמר, רק שמעתי jews, אז צעקתי כמו כולם. אבל תכלס היה ממש מרגש וכיף, לשיר עם כולם שירים כמו Have a Sigar, Shine on you'r Crazy Diamond, Wish you were Here, Another Brik in the Wall ועוד, פשוט חוויה של פעם בחיים. הוא אמר שהוא ישוב, לכו תדעו, אולי זה יהיה עם גילמור

xflil

New member
איפה אתה רואה השוואה?

הגרמנים הורגים את היהודים היהודים את הערבים שוב : הגרמנים, הורגים את היהודים. היהודים, הורגים את הערבים איפה ההשוואה לעזאזל?

היא בדיוק שם

ווטרס רואה את ההיסטוריה האנושית כמעגל דמים בלתי פוסק, חסר תוחלת והגיון; הביטוי Perfect Sense נאמר בסרקזם. מבחינתו, כולם אשמים, לכולם יש דם על הידיים. כמובן, זוהי ראיה שטחית, שמתעלמת מהנסיבות הפרטיקולריות, ולכן היא מקוממת - אף כי אני מבינה את רצונו של ווטרס לצאת כנגד האלימות והמלחמות.

foofam

New member
אני רואה את זה כמו מעגל מזון...

איזשהו מעגל חיים שכזה, מעגל דמים כמו שציף אמרה. לעומת זאת, יש פה הכללה רצינית שמתאימה מן הסתם לווטרס ואי אפשר לשפוט אותו על זה

האזרחק

New member
לא הוא לא

כדי להבין מה הוא אומר צריך להאזין לכל האלבום ולא רק לשורה בודדת. אפשר אולי להאשים אותו בטעם לא מי יודע מה וחוסר רגישות, אבל זה בדיוק התפקיד שלו - לגרום לנו לאי נוחות. רוצה לנוח? שמע מדונה.

איזה חסרי כבוד עצמי אנחנו

אחרי המילים האלה במקום ש55,000 אלף איש יצעקו בוז שהוא יבין איפה הוא נמצא הם מריעים לו. הוא משווה אותנו לנצאים ואומר שאנחנו טובחים בערבים כמו שהנאצים טבחו בנו יששש יששש הוא גדול הוא מלך איפה הכבוד העצמי?

אויי באמת למה להגזים?

זה שיר. הוא מבטא את דיעותיו הפוליטיות. והם נגד שפיכות דמים באשר היא... יהודים, ערבים וכו'... אין הבדל.

Blackpanter1י

New member
אני שמעתי ברדיו וממש התעצבנתי../images/Emo46.gif

איך בכלל אפשר להשוות בין מה שהנאצים עשו ליהודים (רצח עם שיטתי, תאי גזים, טלאי צהוב, בטרבלינקה נירצחו בשנה אחת 800.000 יהודים!) למה שהיהודים עשו לערבים?! אוף אני שונא שמערבבים פוליטיקה בשירים, מה גם שרוג'ר ווטרס לא נראה לי מבין גדול במה שבאמת הולך כאן. וגדר ההפרדה זה כמו גטו?! זה בכלל אבל בכלל לא אותו דבר
, אם הם לא היו מתופצצים באוטובוסים, ופותחים באינתיפאדה ויורים קסאמים אז לא הייתה שום גדר! מה לעשות שהחמאס מצהיר בפומבי על רצונו להשמדת ישראל? ויש לי עוד הרבה נקודות, אבל זה לא פורום פוליטקה אז אני יעצור.

levikon

New member
../images/Emo45.gif

זה היה באמת ביזיון לשמוע את התשואות. בכלל, כל היומים האלה היו פוליטיקה אחת גדולה. והכי מצחיק - לטוע עץ באמצע מושב עם ילדים נאמר שהמאבטחים לא אישרו לו. אבל להגיע לגדר ההפרדה ולרסס עליה בגרפיטי אין בעיה באבטחה??? לפחות אל תיהיה כל כך שקוף בשקרים שלך. בקיצור, מחכים לגילמור.

YEHOB

New member
צודק לגמרי.

למה הוא לא אמר שהערבים הורגים את היהודים?? זה הרבה יותר נכון הם אלה שהתפוצצו בקירבנו. ירו ורצחו משפחות שלמות ללא הבחנה. גועל נפש האנטישמיות הזאת וההשוואה לנאצים. אנו רק מגינים על עצמנו של יקרה לנו מה שהיה בשואה.

נימרודל

New member
הוא לא משווה אותנו לנאצים...

הוא רק אומר, שזה מעגל שלא נגמר... אם הוא היה חושב שאנחנו כמו הנאצים הוא לא היה בא להופיע בישראל. ואל תתחיל איתי בקטע של "אז למה הוא בחר להופיע בנווה שלום?" זאת בחירה שלו, רק מתוך הסמליות שבעניין. הרי הוא לא באמת ציפה שיהיה רוב ערבי בקהל. ובכלל, בלי קשר, אם מסתכלים על ההיסטוריה הערבים הרגו אותנו הרבה לפני הגרמנים. הוא היה אמור לשנות את השורה הזאת. אבל אני לא מצפה שהוא ידע על זה בכלל. זה בכלל היה אמור להיות "הערבים הרגו את היהודים והיהודים הרגו את הערבים וגרמנים הרגו את היהודים והערבים הרגו את היהודים".

למעלה