../images/Emo204.gif
השיר "מסופר" מזוית הראות של הורה אשר דוחף את הילד שלו למצויינות אבל בצורה מוגזמת, בצורה שבאה לכסות על טעויות ופספוסי העבר של אותו הורה. ולמרות שהשיר כאילו ומסופר מהזוית של ההורה, אלאניס עדין שרה אותו מהזוית שלה כלומר - כעס חבוי וגלוי והרבה ציניות לא לשם ההומור אלא להדגשת הכאב והתיסכול. השיר מתורגם עם שימוש הרבה במילה "הורה" ו"ילד" אבל כמובן הורה מתפרש לאם ולאב כאחד, וילד מתפרש לילד וילדה כאחד. Sometimes is never quite enough If you're flawless, then you'll win my love Don't forget to win first place Don't forget to keep that smile on your face לפעמים זה לא מספיק אם אתה חסר פגמים, אז תזכה בליבי אל תשכח לזכות מקום ראשון אל תשכח לשמור את החיוך הזה על פניך ההורה מדבר על הילד שלו ומעביר לו כמה דברים בסיסים לדעתי. השורה הראשונה די קשה להסבר "לפעמים זה לא מספיק" מה לפעמים? לדעתי, הכוונה של ביצוע דברים רק לפעמים ולא תמיד, או להגיע למקום ראשון כמו שההורה רוצה, אבל רק לפעמים. במילים האחרות, ההורה רוצה שהילד יהיה ווינר, מנצח, אבל תמיד. לא לפעמים, תמיד. השורה השניה היא דוגמא לאותה ציניות חודרת וכואבת - הורה לא צריך להציב לילדו אולטימטום לאהבה שלו. אהבה ללא תנאים, זאת האהבה שצריכה להיות קיימת תמיד בין אם\אב לבנה\ביתה. אבל פה, ההורה המדובר מציין שהילד יכול לזכות באהבתו רק אם הילד יהיה חסר פגמים. מכירים אדם חסר פגמים? בדיוק. וכבדרך אגב, ההורה מזכיר לילד לא לשכוח לזכות תמיד במקום הראשון(שימו לב, לא "TO BE" אלא "TO WIN". כלומר מבחינת ההורה החיים הם תחרות תמידית ויש לזכות במקום הראשון תמיד מחדש) ועוד ההורה מזכיר, לא לשכוח לשמור את החיוך על הפנים. לדעתי המשפט הזה מתפרש לשני כיוונים - ראשית, באותה כיוון של תחרות: לרוב בתחרויות שבהם שופטים את המתמודד ובוחנים אותו כאדם ובמראו (ריקוד, שירה, משחק וכו' ולא דברים כמו תחרויות אופניים והתאבקות) תמיד חשוב שהמתמודד יהיה עם חיוך, חיוך ומראה טוב "קונה" את לב השופטים והקהל ולכן ההורה מזכיר לילדו להישאר עם חיוך, שלא יתפסו אותו בלי חיוך כדי שהוא חלילה לא יפסיד. ושנית, מהות החיוך היא מעין צביעות גם מכיוון הילד וגם מכיוון ההורה. מכיוון הילד מכיוון שנראה לי שלא יהיה אחד שלא יסכים שהילד לא נהנה מצורת החיים הזאת ולכן הוא חיי עם מסיכה על פניו ועם חיוך מזוייף תמיד. ומצד ההורה כי ההורה מבקש מהילד לשמור על החיוך שכנראה וההורה יודע שהוא גם לא חיוך אמיתי. אבל ההורה אוהב את זה, כי זה מה שמביא את הילד שלו למקום ראשון. (אגב, יתכן בהחלט שההורה לא רואה שזאת מסיכה, ואז זה רק מדגיש את האטימות של ההורה המדובר) Be a good boy Try a little harder You've got to measure up And make me prouder תהייה ילד טוב תנסה טיפה יותר חזק אתה חייב להגיע לאותה רמה ולהפוך אותי לגאה. וההורה ממשיך ומעין מצווה על הילד להיות ילד טוב, לנסות טיפה יותר חזק להגיע לטופ שלו ולהגיע למקום הראשון. שימו לב שההורה אומר תנסה קצת יותר חזק, שזה ברור שההורה לא יסתפק בקצת. (בדיוק כמו שהוא לא יסתפק ב"לפעמים"). You've got to measure up - קצת היה לי קשה לתרגם את זה (ובגלל זה התירגום צולע), אבל בגדול המשפט הזה אומר שהילד צריך להגיע לרמות של הטובים ממנו ולהשתוות אליהם וכמובן להתעלות עליהם. למה? כדי להיות מקום ראשון כמובן. ובסוף, שורה מאוד מאוד לא "פרית" להגיד ליד (במיוחד לילד קטן) - ההורה אומר לילד מעין: "לך, תעשה אותי גאה!" כאילו שהוא אומר את זה ברוח טובה ונעימה, עם חיוך לילד, אבל מתחת לזה מסתתר מעין ציווי, מעין חובה על הילד להפוך את ההורה לגאה (על אותו עיקרון שרק אם הילד מושלם הוא יקבל את אהבת ההורה).