people people people...

people people people...

האם כל בני האדם הם זהים מיסודם? האם המבנה שמרכיב את גופנו, והחוויות שאנו חווים, הם שבונים את האישיות שלנו? או שיש גם 'נשמה', ששונה בין אדם לאדם מיום היוולדו? אז אם יש ייחוד פנימי (לא גנים וכאלה, משהו מעבר) מרגע שנולדנו, למה זה קורה? האם אדם שמגיע למסקנות מסוימות, לעולם לא יוכל לחוות דברים, להסיק מסקנות, באופן שחברו עושה זאת? האם ייתכן שתינוק נולד עם נפש רעה ואכזרית? ואם אין ייחוד פנימי, אז למה יש לנו צורך כל כך אובססיבי בחברה וסביבה? למה בני האדם שונאים בדידות? מה כל כך מנחם בחברת אנשים, שממילא הם זהים לנו? למה אי אפשר להסתפק בחברת עצמנו בלבד? ואיך זה שבני אדם שונים מסוגלים להעלות אסוציאציות שונות לחלוטין, רעיונות מגוונים בכמות אינסופית, תוך מעבר של חוויות משותפות? אשמח לקרוא את מחשבותיכם בנושא

yaakii

New member
``כשם שפרצופיהם שונים, כך דעותיהם

שונות`` ואני אוסיף: כך תכונותיהם שונות, כך תחביביהם שונים וכו`. בני האדם שונים זה מזה בשל די-אן-איי המשתנה בין האנשים והנשמות השונות. מידות הן דבר שאפשר לעבוד עליהם ואדם שהוא עצלן מטבעו יכול לשנות זאת. תינוק אכזר-``יצר לב האדם רע מנעוריו`` באופן טבעי, כל אדם באשר הוא פועל באופן אנוכי ותאוותני מרגע שהוא נולד-שבוכה כשלא מקבל לאכול מיד, ועד לגיל שיבה שהוא דואג לעצמו. אני לא חושב שיכול להיות תינוק אכזר, כי רק כשגדלים תכונות כאלו נראות. חברה-אנשים מרגישים בדידות, כי האנושות הורגלה (עקב טעמי התפתחות) לחיות בקבוצות.

antreprize

New member
נכון לעכשיו,

אין סיבה לחשוב שיש באדם מרכיבים רוחניים (כמו נשמה).

אני מאמין

שכל בן אדם נולד כלוח ריק . הקטע הוא שהלוח הריק הזה שונה בין אדם לאדם. אז יכול להיות שעל שני לוחות יכתב אותו הדבר אך מכיוון שהם שוננים בטיבם , גודלם , צבעם וכו' הדבר יקלט אחרת ויראה בסופו של דבר אחרת . אותו השוני הוא כן הדנ"א שמעניק לנו איזו צורה יחודית שקולטת לתוכה את החומר - אותו החומר אך בצורה שונה . הנפש עבורי היא כינוי למכלול מנגנונים נפשיים תודעתיים ולא מודעיים שפועלים במוחו של האדם . אין הכוונה למשהו מיסטי אלא כינוי למכלול מערכות בין אם רגשות , מחשבות (mind) , דמיון , מערכות אמונה, זיכרונות השוכנים בבן אדם והגיוניות כל אלה ועוד רבים אחרים מרכיבים את ה"רוח" שהיא רק כינוי , בעני, למכלול אותן יכולות נפשיות . אז כל אחד שיש לו יכולות פיזיות וממש מבני מוח שבנויים מעט אחרת תוך דגש שונה על יכולות נפשיות ופיזיות שונות חווים את העולם באופן שונה . מהשוני הזה נובעים כל מה שהזכרת לעיל.

למעלה