וואו, אני לגמרי מבינה...
גם לי בהתחלה לא היתה סבלנות לשירים של טול.. הורדתי את eulogy ואת stinkfist (אתם יכולים להאשים בזה את ג´יין_ליים, הורדתי אחרי המלצות שלה..) ובהתחלה כל מה שאמרתי היה "יאא, איזה שירים ארוכים!" אבל אחרי זה... לאט לאט, (גם אחרי שקראתי את המילים) הבנתי את הגאונות. אחרי זה קניתי את aenima, והשאר -הסטוריה. בקשר ל-א פרפקט סירקל - "מוזיקה לאנשים עם אינטליגצניה נמוכה" זה לא נחמד להגיד (אוי, התקפת מצפון.. אל תדאגו, זה יעבור) אבל לעומת זאת זה נכון להגיד שזאת מוזיקה לאנשים עם פחות סבלנות ופחות יכולת "להתמסר למוזיקה". לדוגמא, אני יכולה לשמוע את א פרפקט סירקל בזמן שאני מכינה שיעורי בית או כותבת עבודות, אבל אם אני שומעת טול הכי הרבה שאני יכולה זה לצייר, כי המוזיקה הזו דורשת את כמעט את כל תשומת הלב שלי. ואני בנאדם שבד"כ עושה חמישה-עשר דברים במקביל! אניוואיי, אני דווקא מכירה אנשים שמעדיפים את א פרפקט סירקל (כי לא אוהבים את טול) אבל זה לא מטמטום (maybe they haven´t seen the light yet) אלא פשוט מפחות יכולת להקשיב רצוף למוזיקה. אני לא חושבת שזה אומר משהו על אינטילגנציה (למרות שאני בטוחה שמי שאמר את זה צחק, בלה) אגב, מה שכתבת בקשר לשילוב של האומנות של טול (המוזיקה, התוכן, והצד הויזואלי --למרות שאני לא מתמצאת בו ממש, אני לא רואה קליפים או מורידה אותם--) הוא נכון לגמרי, וסוחף לחלוטין. טול זה ממכר - וזהו. יום טוב.