pddnos

האחת6

New member
pddnos

שלום, אני אשאל שאלה מעט מוזרה, האם ה- pddnos עובר מתישהו?, אני מרגישה שזה מלווה אותי כל יום התחושה שמתישהו זה יעבור,שבני יגדל זה יהיה אחרת, שזה משהו זמני(כבר 7 שנים),אשמח לתשובה עניינית

לילדים עם קווים אוטיסטים PDDNOS

מסוגלים להתקדם ,להשתלב בחברה , לילמוד לעבוד, להתחתן ועוד ,תמיד ישער משהוא . ומתבונן מהצד לא ירגיש בלקות

mali s

New member
אבא של סער

אחלה אופטימיות- אהבתי. אך לצערי לא ממש מדוייק. גם בין הפידידיים תמצא הבדלים משמעותיים בתפקוד. יהיו כאלה כמו שאתה מתאר, אך בלי עבודה והשקעה אינסופית , הם לא יתקדמו וישתלבו מלא. ויהיה כאלה שלצערי לא ישתלבו לגמרי. משום מה הרופאים למינהם לא מדרגים בצורה מובהקת לפי רמות תפקוד ומכניסים תחת הכותרת (ולא רק בקשת האוטיסטית) של הפדד נוס הרבה מאוד תפקודים. לא ברור לי מדוע.

allafish

New member
הנה לך הסבר למה

אני אסביר לך מדוע. בגלל ההגדרה הרפואית של PDD-NOS. לפי DSM_IV כדי לענות על הגדרת האוטיזם יש לצבור 6-12 נקודות בשאלון (לפי 3 מאפיינים של הלקות- תקשורת, קשרים חברתיים ותחומי עניין/ריטואלים. בשביל אספרגר אפשר 5 נקודות, כשהקריטריון החסר הוא איחור בדיבור, שאר קריטריונים צריכים להיות בצורה קלה, וחייבים IQ נורמלי ומעלה. בשביל PDD_NOS גם מותר שיהיה חסר קריטריון אחר, אבל לא משנה איזה, והחמש הקיימים יכולים להיות בצורה די קשה. בנוסף לכך, ילדים עם כל השש קריטריונים, כמו באוטיזם הקלאסי, אבל בצורה קלה, גם יקבלו הגדרה של PDD-NOS .לכן בקבוצת PDD-NOS יש ילדים גם עם IQ רגיל ומעלה (כמו אספים) וגם עם פיגור שכלי (לרוב קל עד בינוני) , כמו אצל חלק מאוטיסטים. זאת פחות קבוצה נפרדת בזכות עצמה אלא כל מה שלא נכנס לקבוצות אחרות. כוון שבנתיים המנבא הטוב ביותר להצלחה עבור ילדי הספקטרום הוא רמת משכל, ילדי PDD_NOS שונים מתקדמים בצורה שונה, למרות שלכולם אותה תווית רפואית. יש הרבהה קולות באולם הרפואי ומדעי שקוראים לשנות את ההגדרות ולהכניס את גורם עוצמת הפגיעה בכל קריטריון, אבל בנתיים זה עוד לא בר-יישום.

גאמי

New member
אענה לך ככל יהודיה כשרה

בשאלה. האם כישורים, אישיות, ועוד דברים שאיתם אנו באים לעולם עשויים לעבור, להעלם? למרות שפעמים רבות חשים שהילדים, בעיקר הגבוליים אוטוטו כבר לא שם יותר, הם הולכים ומשתפרים, אך תמיד יהיה את המקום הזה בו הם יחשבו באופן שונה, וינהגו באופן שונה. יתכן שזה יהיה מאוד מאוד קל, יתכן שזה לא יפריע כמעט לתפקוד היומיומי אך זה חלק מהייחוד של הילדים, משהו בהסתכלות של ילדינו תמיד יהיה מעט שונה. למדתי במקרה של הבן שלי להוקיר את מרבית התכונות הללו, למשל את העובדה, שמה איכפת לו שלפעמים אנו כועסים, הוא פשוט עונה לנו, אותי זה נורא מצחיק, זה מגיע בדיוק מהמקום הזה עליו שאלת. יתכן שהקשיים יעברו עם השנים לרקע אך הם חלק מהילדים.

orit952

New member
אני דווקא אופטימית

אני מאמינה שלפעמים יש טעות בהבחנה. אני מאמינה שאנשים משתנים ומתקדמים. הכל תלוי במוטיבציה . קשיים יש לכולם. לא כולם מאובחנים. בגן של בני ישנם ילדים עם בעיות חברתיות ממש בולטות לעין (גן רגיל). צריך להאמין ולהשקיע בילדינו, ללמד אותם להתגבר על הקשיים. אני גם רואה המון אנשים (אני עובדת עם קהל) עם התנהגויות מוזרות שכנראה לא הובחנו. אני בטוחה שבינינו מסתובבים אנשי PDD ואספרגרים שהסתדרו בחיים. אולי גם אני אחת מהם.

למעלה