pddnos אספרגר

אורלי1970

New member
pddnos אספרגר

שלום, האם מישהו יכול להסביר לי מה השוני בין אספרגר לבין pddnos??? תודה, אורלי

בשמחה

הגש הסבירה לי לפני שבועיים מזה אספרגר מבחינת השונות שלו משאר הספקטרום שכולל PDD NOS. ההסבר שלה היה שאספרגר זה החלק היחיד של הספקטרום שהבגדרתו יש גם התייחסות לרמת משכל- לקטגוריית האספרגר נכנסים אך ורק אנשים על הספקטרום שהם בעלי רמת משכל ממוצעת או גבוהה מהממוצע- רמות משכל גבוליות או נמוכות לא שייכות לאספרגר ככה שPPD NOS זה בעיקרון לילדים צעירים בתפקוד גבוה שעדיין לא יודעים את רמת השכלתם.

אורלי1970

New member
אספרגר ו pddnos

תודה נסיכה אך.. בני בן 13 ואובחן כ pddnos . לפני מספר ימים קיבלנו את האבחנה הסופית(בשלב הזה בכל אופן...) הוא אינו כה צעיר ורמתו השיכלית גבוהה מהממוצע . הפסיכיאטרית המטפלת בו הסבירה שהשוני בין ליאור לבין אספרגר הוא שהוא אינו כפייתי...??? אנצל יריעה זו כדי לומר לך שבימים האחרונים אני אוספת כאן הרבה אינפורמציה והרבה ממנה זה בזכותך. מעניין לקרוא את השקפותייך ולהסתכל קצת על הדברים מהזווית שלך.

מהי כפייתיות?-

כל האספים שאני מכירה ואני מכירה לא מעט סובלים מנוקשות מחשבתית , כך גם PDD NOS ככה שקיבעון מחשבתי זה לא כפייתיות לפי מה שאת אומרת שאמרה הפסיכיאטרית של בנך . אובססיביות מה שמוגדר OCD לא תמיד קיים באספרגר - רוב האספים שאני מכירה לא כפייתיים ולעומת זאת אני מכירה אנשים שנחשבים PDD NOS שהם בלי ספק אובססיבים. בסופו של דבר שני המונחים אספרגר וPDD NOS הם מאוד קרובים ומאוד דומים. אם רמת השכלתו של בנך היא תקינה ומעלה אז לדעתי הוא אספי אם כי בגלל העובדה שמשמעות שני השמות כל כך דומה לא ניראה לי בעייתי ההגדרה של PDD NOS .

dd19

New member
מה תחומי ההתעניינות שלו?

לאספרגר בדרך כלל יש תחום התענינות ספציפי אז אולי לזה הפסיכיאטרית קוראת כפייתיות. האם יש לו זיכרון טוב? מה חומר הקריאה שלו?

לא ניראה לי

אין לי שום תחום התעניינות ספיציפי במינון גבוה - כזה של מעבר פעם ב4 שנים אולימפיאדה ותחום שמחזיק אצלי מעבר לחודשיים רצוף ואני עדיין אספית.

dd19

New member
האנשים שונים .לא לכל האספים יש את

כל התכונות שמאפיינות את האספים.למשל המידע שלי זה על סמך הבן שלי.אז התחומים הממש חזקים אצלו זה גיאוגרפיה וספורט. ספורט זה כולל גם רשימות של כל הקבוצות ורשימות של ניצחונות של כל הקבוצות בכל ענף שהוא.גיאוגרפיה כולל גם רשימות של כל הבירות בעולם,רשימות של כל המדינות בעולם וגם זיהוי של כל הדגלים של כל המדינות בעולם.אז את הידע מקשרים למנת משכל אבל את הרשימות לכפייתיות.חומר קריאה: כל מני אנציקלופדיות לפי הסדר ,ספר גינס מהתחלה עד הסוף,ספרי מדע בכלל אבל מה שאופיני זה קריאה לפי הסדר מהתחלה עד הסוף.

מנת משכל

הכוונה מעבר לנושאים הספיציפיים אלא מבחינות של חשיבה מתמטית , ברמת משכל מתייחסים גם להצלחה לימודית של כלל המקצועות ועוד פרמטרים שהם מחוץ לנושא הספיציפי.

dd19

New member
נכון. לכן הפרדתי בין מנת משכל

לכפייתיות..אני לא יכולה להיכנס לפירוט רציני בתגובה לכן נתתי רק דוגמאות ספציפיות.לבן שלי יש מנת משכל בתחום הגבוה של הנורמה אבל היו לו בעיות חמורות בבית ספר רגיל בגלל בעיות הקשורות לאספרגר.ולכן אף מורה בבית ספר לא ידעה להעריך את האינטליגנציה שלו אלא רק להגיד ' הילד לא מנצל את הפוטנציאל שלו'.

בנוסף למה שצינה נסיכה

לאספרגר יש אבני דרך נורמלים לרכישת שפה ולפדד נוס יש בדרך כלל עיקוב ברכישת השפה רבים מילדי PDD-NOS מדבקים את הפערים וגיל מבוגר אין כמעט שוני בניהם לילדי אספרגר שמעתי שיש כוונה ב DSM V לאחד את הקטגוריות PDDHF ואספרגר

אספים שמאובחנים ליפנה גיל 6

יקבלו תווית של PDD-NOS בהמשך הם יקבלו את התווית אספי

איזרט

New member
למיטב ידיעתי ההבדל בין אספרגר

לאוטיזם הוא אכן ברכישת השפה - שבאספרגר אין עיכוב שפתי (אם כי כן יש עדיין בד"כ מוזרויות של שפה, כמו פירוש מילולי של הדברים, וכו').

LeonardoDV

New member
אין שוני מהותי

ההבדל הוא סמנטי בעיקרו. ואפילו בין אנשי המקצוע אין הסכמה לגבי ההבדל בין ההגדרות ואם בכלל הוא קיים.

n o g a h

New member
פידידינוס ואספרגר

מאבחנים כ-פידידינוס, כאשר המאובחן לא עונה על כל הקריטריונים של אוטיזם קלאסי או אספרגר. פעמים רבות הילד עונה על כל הקריטריונים של אספרגר, אך התחיל לדבר בגיל מאוחר מהנורמה, ואז, למרות שבהווה הוא מדבר באופן תקין, הוא לא יכול לקבל את ההגדרה של אספרגר, ומקבל הגדרה של פידידינוס.

sky

New member
הבלבול עדיין גדול

אנחנו קבלנו PDD NOS באבחון הראשון כשהיה בן שלוש וחצי. מאז כל שנה שינו לו את האבחנה, אמרו תפקוד גבוה, אמרו אספרגר ובשנים האחרונות נאמר לנו SLPD, וזאת מאחר שאין לו את כל המאפיינים שקיימים אצל האספרגרים ובאמת ציינו את עניין תחום התעניינות הכפייתי שלא קיים אצלינו, אולם נאמר לנו שזו תכונה בולטת בקרב האספרגרים. נראה לי שלגבי החברה בתפקוד גבוה הבלבול עדיין גבוה בקרב מאבחנים ולפעמים גם אצל המטפלים, אגב כשקבל PDD NOS בגיל שלוש וחצי נאמר לנו שנותנים זאת מאחר והוא צעיר ועדיין לא ברור כיצד יתפתח. כך שנראה לי מוזר שנותנים בגיל 13 אבחנה כזו. דבר נוסף, אני גרה בקליפורניה וכאן ממעטים להשתמש בהגדרה זו, לעומת מה שאני שומעת בארץ, כאן בעיקר נותנים אספרגר, או אוטיזם לסוגיו השונים.

למעלה