PDD למרות ההתקדמות ?

bajura

New member
PDD למרות ההתקדמות ?

שלום לכם: הבן שלי בן 4 שנים ו 9 חודשים. אנחנו מוכרים למכון להתפתחות הילד מגיל 11 חודשים כי אני אמא הסטרית שדיברה על אוטיזם מאז שהילד היה בן חצי שנה. מכון להתפתחות הילד תמיד דאג לתאר את הקשים בכול מני שמות שלא סיפקו לי תשובה. בגיל 16 חודשים לקחתי אותו לנרולוג פרטי לערכת מצב והוא תיאר לי תמונה אחרת. הוא השתמש לראשונה במילה אוטיזם ופיגור שכלי. הכול בתור חשש כמובן. בהתפתחות הילד לא הסכימו איתו. בגיל 3 שנים ו 3 חודשים נשבר לי מהתפתחות הילד ו הלכתי לאבחון פרטי מסודר ושמה קבעו ASD + Language disorder בידיוק אז נלחמתי להכניס אותו לחינוך המיוחד והוא נמצא כרגע שנה שניה בגן לילדים עם הפרעת קשב וריכוז. אנחנו נדרשים עכשיו ממערכת החינוך לבצע עכשיו אבחון או נוסף או לפחות פגישה לצורך יעוץ תרופתי. אנחנו ברשימת המתנה בשתי מקומות שכן ברור לי שלהתפתחות הילד אני לא חוזרת. לכן אני נדרשת למלא כול מני שאלונים על הילד. אתמול ישבתי עם אחד השאלונים שמדבר על התפקוד תקשורתי-חברתי ובו יש רק אפשרות לענות כן או לא לשאלות. מצאתי שאת רוב התופעות הקשיים שאני כן זוכרת אותם מגיל צעיר יותר. ואני מדברת על לפני שנתיים ולא יותר. הם רובם כבר לא מתקיימות או לפחות לא בעוצמה כזאות שאני מתלבתת איזה תשובה לסמן. אני מאוד חרדה מה נושא. כי אני אמא חד הורית ו אני מבינה שיש הרבה אחריות על הכתפיים שלי. הרופאים הרבה מסתמכים על מה שההורים מספרים ואם ישאלו את אבא של הילד שלי הוא יגיד שהכול בסדר. ככה שרק אני נשארתי לתאר את הקשיים. ולפעמים אני שואלת את עצמי האים אני ממציע דברים איפו שאין, או שלעומת זאות ההרגשה הפנימית שלי שאומרת לי שכן יש בעיה תקשורת היא נכונה. רבות נכתב בפורום על היכולת הנפלאה של הילדים שמאובחנים על הרצף ללמוד ולהתקדם. ואני שולאת את עצמי איפו עובר הקו הדק בין התפתחות כתוצאה מלמידה וטיפולים לבין פשוט יציאה מה ספקטרום. הבן שלי היום לא נטול קשיים. יש קשיים ומצבים מאוד לא פשוטים. ואני נוהגת להגיד שהוא קרוב לילדים הנרוטיפים באותה מדה שהוא רחוק מהם. זה מורכב להסביר. אבל עדיין כאשר אני מנסה לענות על השאלון שמודד ערכה תקשורתית-חברתית אני שואלת את עצמי האים יצאנו מה ספקטרום. אתן דוגמא לכמה שאלות: 1- האים הוא משתמש היום במבעים קצרים או משפטים ? -----כן 2-האים אפשר לנהל איתו שיחה שכוללת לקיחת תור בדו שיח ושמבוסס על מדע שאתה נותן ? ----כן 3-האים הוא משתמש בכינויי גוף בצורה לא נכונה לדואמה אומר "הוא" או "אתה" במקום "אני" ? -----לא 4-האים הבעות הפנים שלו נראות מתאימות לסיטואציה ?----- כן 5-האים הוא משתמש ביד שלך ככלי לביצוע מטלות כאילו שהוא חלק מגופו ? -----לא 6-האים יש תחומי עיניין שמעסיקים אותו שנראות מוזרים לאנשים אחרים ? -----לא 7-האים הוא לעיתים מתעניין בחלקים של צעצועים במקום להשתמש בחפץ בצורה נכונה(כמו סיבוב גלגלים)? -----לא 8-האים הוא מתעניין באופן חריג במראה, תחושה, צליל, טעם או ריח של חפצים או אנשים? -----לא 9-האים הוא לרוב מביט בך ישר בפנים בזמן שיחה או בפעילות משוטפת ? -----כן 10-האים יש לו חברים קבועים או חבר טוב קרוב ?-----כן ............ וככה וכהה. אני מודע שאני עונה תשובה לשאלות לא בלב שלם. כי הדברים לא חלקים ולא תקינים לגמרי. אבל אם אצטרך לתת דוגמאות למצבים שהתופעות הלא רצויות מתקיימות אצטרך ממש להתאמץ ויהי לי קשה להסביר איפה הקושי. אני רוצה לדעת האים יש פה הורים לילדים בספקטרום שיכולים לענות על השאלות את אותם תשובות שאני עניתי ועדיים להיות בטוחים שהילד על הרצף. תודה רבה וסליחה על האורך.

dina199

New member
מבחינתי כל הדוגמאות שהבאת

הן מצבים נלמדים ולא יציאה מהספקטרום. עד כמה שאני מבינה זה שאלון להורם לקראת איבחון ? ז"א המאבחן יעשה עוד דברים חוץ מלהסתמך על השאלון הזה. אז לדעתי את לא חייבת להסתפק ב'כן' ו'לא' אלא לכתוב הערות. למשל מתי היה כל דבר שמופיע בסעיף מסויים (אני מניחה שרוב הדברים היו) ואיך הוא למד להתגבר על הדברים האלה. הרי הסעיפים האלה לא נעלמו מעצמם.

nofaritrit

New member
רוצה לדעת באמת

לכי לרופא בלי לספר על האבחנה הקודמת. אחרת סיכויים קלושים ליציאה מהספקטרום ונקודת מבט אובייקטיבית. צריך הרבה אומץ להוציא ילד שעדיין יש לו קשיים מהספקטרום, רוב הרופאים לא יעשו את זה. להשתמש בכינוי גוף בצורה לא נכונה יכול להיות גם בעייה שפתית, לא קשור בהכרח לספקטרום. פעם אמר לי פסיכיאטר שיש בילדים האלו משהו "מוזר" בניגוד לילדים אחרים. בבן שלי אכן יש מוזרות (שאת רובה אני מאוד אוהבת). השאלות האלו לא מבטאות לטעמי שייכות או אי שייכות לספקטרום, רוב הדברים שם נלמדים.

dina199

New member
לדעתי ה'מוזר' זה : לא נ"ט .

לא יודעת אם שאלון מסויים יכול להגדיר את זה.

התחברתי למה שאמרת

לגבי הרופא : " פעם אמר לי פסיכיאטר שיש בילדים האלו משהו "מוזר" בניגוד לילדים אחרים" אז אנחנו היינו לפני שבועיים אצל רופא הילדים שמכיר את הבן שלי מינקות ואף פעם לא סיפרנו לו על האבחונים וכו'. (לשמחתי אנחנו גם לא מבקרים אצלו הרבה מאז גיל שלוש) במהלך הבדיקה בעלי אמר לרופא "אולי כדאי שתדע שהוא מאובחן כ-PDD" אז הרופא ענה לבעלי "אני רואה את זה בלי שתגיד לי". מדובר ברופא ילדים מאוד ותיק ומקצועי. האמת הייתי מופתעת.

nofaritrit

New member
אראנה הזכיר את השונות הזאת

שאנשים סביבו קולטים מייד לא משנה מה הוא יעשה וכמה "רגיל" הוא עשוי להראות בכל רגע.

dina199

New member
רק שאנשים סביב קוראים לזה 'מוזר'

במקרה הטוב ו'סוציופט' במקרה הרע (אם עוד כמה הגדרות באמצע) . אף אחד בכלל לא חושב שיש 'חיה כזו' בשם ספקטרום אוטיסטי. וגם מי שחושב (או יודע) אסור לו לאבחן

TikvaBonneh

New member
כן, שניהם

גם בן ה17 וגם בן השש. יוצא מן הכלל היחיד - שאלה מס. 6 עבור בן השבע עשרה שלי, הוא מתעניין באומנות אוהב לצייר וגם מוזיאונים וזה לא אופייני לגילו. וכן, הם בספקטרום אבל גבוליים. כמו שאמר לנו הפסיכולוג - גם להיות על הגבול של פסיכופתולוגיה אינו עניין של מה בכך.

אפשר להיות בספקטרום

גם עם כל התשובות שכתבת. פשוט בשוליים שלו. וגם הבעות פנים מתאימות לסיטואציה את יכולה לחשוב שכן ואיש מקצוע יגיד שלא.

למעלה