PDD ומוסיקה

DAD20

New member
PDD ומוסיקה

שאלה לי אליכם הורים יקרים,
בני שבקרוב יהיה בן ארבע, מאוד אוהב אותיות, מכיר אותן ואין הדבר מפתיע (גם מספרים). הוא מאוד אוהב מוסיקה גם. עשיתי אחד ועוד אחד וחשבתי: אולי אפשר ללמד אותו לקרוא תווים? הרי גם תווים הם צורות ואולי יאהב גם אותם. מה אתם אומרים, להתחיל ללמד אותו פסנתר ולקרוא תווים? האם יש לכם ניסיון בנושא? אני בא מבית שבו כולם למדו לנגן, ואני היום מורה בתיכון ורואה איזה יתרון חברתי עצום יש לילד שמנגן בכלי נגינה.

רואה 6 6

New member
אני לא ממליצה על גיל כזה צעיר.

בכלל,לימוד נגינה לדעתי לא מתחיל מיד בתווים אלא בחוויה.
תחשוף אותו למוזיקה ולנגינה שלך ואולי למשחק במוזיקה,אל תושיב אותו כרגע על דברים כאלה.

DAD20

New member
הוא בהחלט נהנה לשבת ליד הפסנתר ולקשקש...

גם המשיכה החזקה של ילדי PDD לצורות מחזקת את דעתי שאולי יש ביכולתם לקלוט תווים מוקדם מהמקובל. למה לא לקחת עניין זה של משיכה לצורות ואותיות ולהעצים את הילד דרכו????

dina199

New member
אין שום סיבה לא לנסות .

אז בהצלחה

ולא סתם הזכרתי את מוצרט.
מוצארט התחיל כשהיה ממש ילד קטן

dina199

New member
אם הוא יהנה מזה ,למה לא ?

אולי יש לך מוצרט קטן בבית

אפשר ללמד אותו בקצב שלו

מכיוון שהוא בן 4 בלבד, הוא יכול בעיקר להשתעשעש ותוך כדי כך ללמוד כמה דברים, אם אכן הוא אוהב זאת.

TikvaBonneh

New member
הבת שלי למדה בגיל ארבע בשיטת ימאהה.

היא עד היום אוהבת מאוד מוזיקה, וגם זכתה כשהייתה בת 14 בתחרות כשרונות צעירים עירונית.
לא היה לזה יתרון חברתי. זה דווקא היה דבר שהיא עושה לבד.
עם החברות שלה היא הולכת לים, לבית קפה, לקניות, למסיבות, לא עוסקות במוזיקה.

DAD20

New member
לא יתרון חברתי?

כנראה תלוי בבית הספר. אני כאמור מורה, ויוזם כל מיני פרוייקטים עם תלמידים. כל הזמן מחפש תלמידים שמנגנים (ברמה טובה), ששרים, לטקסים שונים
.

arana1

New member
מקום ותפקיד בטקס זה יתרון חברתי ?

למי ?
איכשהו המוסכמה שעמידה במקום מרכזי על הבמה לפני כולם מהווה את פיסגת השאיפות האנושיות לא בדיוק משתלבת עם מבנה הנפש והצרכים של אוטיסטים או אנשים מעט רגישים יותר
כדאי לקחת גם את זה בחשבון
לא כולם נרקסיסטים ויש אנשים שמעמדים כאלה קשים להם במיוחד
רגישות מוזיקלית יכולה להתפתח להמון מוקומות מאוד מאוד יפים
לא כולם צריכים להוביל דווקא למה שנקרא בטעות יתרון חברתי
לא כל דבר צריך לנצל ולממש ולמנף
אפשר גם פשוט להנות מעצם הקיום והיופי שבדבר

מסכימה עם הרבה דברים, לא עם הסוף...

או, יותר נכון, כואב לי על חוסר יכולת שלי לממש ולמנף חלק גדול של הכישורים שלי. מרגישה שחלק ממני פשוט מת ברגע שלא פיתחתי את מה שהיה בנפשי ועכשיו איננו...

dina199

New member
מה שיש בפנים , תמיד קיים

גם אם לא פיתחת את זה בגלל נסיבות החיים

arana1

New member
מסכים ומבין

אבל לשאלה למה מימוש כזה אינו מתאפשר,
והרבה פעמים הוא אינו מתאפשר דווקא לאנשים שבאמת יש להם הרבה מה לתת ולהתפתח וליצור,
יש תשובות שיתכן ונובעות בדיוק מההתנגשות בין כשרון חי וער ונדיב לבין סביבה שיודעת להבין את הדברים האלה רק דרך פרמטרים של קידום מעמד חברתי וכלכלי ואני לא יודע מה
כי אז ,למשל,כל פעם שאת עושה דבר יפה וטוב את נתקלת בקנאה,כי אנשים הרי לא פועלים מתוך אהבה אלא רק מתוך תחרות(על מקום חברתי וכלכלי)
וכל פעם שאת מנסה לברר עניינים ולחקור מתוך התלהבות ואהבה חוסמים אותך כי גם כאן זה איום על קידום של מישהו והרי מה שהכי חשוב בחברה זה מי הכי יפה ומי הכי חכם
ואיך אפשר בכלל להתחיל לממש כישורים בתנאים כאלה ?

ולכן התפישה של ניצול כישורים וכשרונות על מנת לקדם מעמד חברתי או כלכלי פוגעת קודם כל באנשים המוכשרים באמת

אצל אוטיסטים הדבר מאוד ניכר
כי הרי הם נוהגים לשתף מידע בנדיבות ובלי חשבון סתם מתוך אהבה לדבר
אלא שבדיוק התנהלות כזאת נחשבת כחלק מחוסר יכולתם להבין קודים חברתיים
ואף אחד לא שואל את עצמו מה בדיוק הקודים החברתיים האלה מסמלים
מה משמעותם
למה אנשים הגונים ופתוחים לא יכולים להשתלב בם
כי מי שצריך לשאול
מי שתפקידו לשאול
הוא המושחת מכולם

TikvaBonneh

New member
ביסודי ובחטיבה כולם השתתפו בטקסים

לא היה צריך דווקא לנגן או לשיר. בתיכון באמת רק מי שידע לנגן או לשיר השתתף בטקסים. אז באמת היא השתתפה בתיכון הרבה בטקסים. לא חשבתי על זה. אוקיי, אז היה שווה לשלם על שיעורי מוזיקה...

aba mudag

New member
אפליקציות ללימוד מוזיקה באייפד

DoReMiZoo - קסילופון שמקשר את הקלידים לצבעים וחיות, כשהאופציה הנחמדה היא שהוא מראה לך על איזה תו ללחוץ (לפי סדר) בשיר מוכר, וככה מלמד.
magic piano - ללימוד קצב
תזמורת מפלצות הקצב - להכרת כלי הנגינה השונים
videotouch כלי נגינה - להכרת כלים וסגנונות שונים
kids music - מדמה נגינה במספר כלים: פסנתר, תופים, נבל, פעמונים, גיטרה, סקסופון ועוד.
בוודאי יש גם אפליקציות ללימוד תווים ונגינה. תווים זה יותר קשה מאותיות, בגלל הצורה הגרפית הזהה (והקוטן), אבל יש שיטות שנותנות צבע אחר לכל תו. מה שאפשר גם לנסות זה באורגנית עם אקורדים אוטומטיים, שאז כל אקורד מיוצג בידי אות אחת או שניים ונוצר בלחיצת תו אחד. ואז המעבר מאותיות לצלילים הוא ישיר, ומצד שני קל מאוד מוטורית. נסה אולי גם תווים שכתובים כך: DO MI RE.

dina199

New member
לדעתי אם עושים מה שאוהבים

היתרון קודם כל הוא רגשי (אולי בעקבותיו יבוא החברתי )
אני אישית אובת לצייר וכשאני מציירת אני כל כך שקועה בזה שלא שמה לב לשום דבר מסביבי (האם זה לא חברתי?
)
אני מניחה שגם מרגישים אנשים עם כישרון למוסיקה כשהם מנגנים .

למעלה