PDD וידיעת ספרות והא'-ב'

hmishel

New member
PDD וידיעת ספרות והא'-ב'

היום גילינו שהבן שלנו בן שלוש עם אבחנה של PDD NOS יודע את כל המספרים מ-1 עד 10 ומזהה את כל האותיות מאלף עד ת'. לי זה נראה קצת מוזר, מה דעתכם ? האם זה לא מוקדם מידי? האם זה מאפיין ילדים בספקטרום?

אתם לא הראשונים

לא מעט מילדי הספקטרום מתעניינים באותיות ומספרים ומגלים יכולות נדירות באבחון של דיצה זו אחת השאלות ענין מוגבר באותיות ומספרים

קרן ט

New member
זה חלק מהעסק....

גם עידן היה כזה- ולקראת גיל 4 הוא גם לימד את עצמו לקרוא. היום בכיתה א' הרבה יותר קל לו וההתמודדות הרבה יותר קלה. אני נתתי לו חופש וגישה חופשית לנושא אבל לא עודדתי יותר מידיי כדי שזה לא יהפוך לאובססיה...יש לו נתייה לאהוב משהו ואז זה הופך לאובססיה כמו האהבה למוסיקה... בכל אופן, את האהבה הזו (שקיימת עד היום) והיכולת הזו הפננו לכיוונים שיעזרו לו ללמוד דברים חדשים... הסתבכתי בניסוח. היום הוא מתעניין בשפות ולומד בכוחות עצמו אנגלית...

vered73

New member
גם בן של אחת האמהות הותיקות כאן

בפורום סיפרה לי שפתאום גילו שהילד יודע לקרוא באנגלית. לדעתי זו "אובססיה" נהדרת, לאותיות ומספרים, יאפשר לילד לגדול ולהיות מתורגמן, שזה דבר נהדר ומאפשר עבודה עם אנשים אבל לאו דווקא צמוד אליהם. אולי הרחקתי בדמיון אבל כמי שבמשפחתה חובבים שפות אני חושבת שזה חשוב לא פחות ממוסיקה. וזה כלי נהדר לעבודה גם אם בהסטוריה גאוגרפיה תנך ומתמטיקה אתה מקבל 6 בבגרות.ת

batman56

New member
בני בן ה 9 פדד נוס - גם קורא וגם

כותב באנגלית, עברית כתב ודפוס, וכמובן חשבון. הוא קורא כפייתי וקורא כל דבר שהוא רואה.

בתי בגיל שנה וחצי רק למדה ללכת אבל

כבר ידעה לספור עד עשר! וגילינו זאת במקרה. היא פשוט קלטה מהמטפלת שלה שלימדה את בנה בן השלוש וחצי לקראת הגן. כן, הילדים שלנו גם קצת מוכשרים וזה חלק מהעניין! <על כל המאמץ שלנו, מגיע לנו גם קצת נחת
>

רוויטלג

New member
כישורים מיוחדים לילדים אוטיסטים

שמעתי שלהרבה מהילדים האוטיסטים לצד הקשיים בדברים שנראים לנו פשוטים לכאורה יש כישורים ייחודיים כמו זכרון, יכולת חישוב, פזלים מורכבים, שפות, ציור ועןד. רציתי לדעת איזה כישוריים ייחודיים יש לילדים של ההורים פה בפורום, והאם לפי נסיונכם לכל ילד אוטיסט יש איזה תחום שבו הוא יותר טוב מילדים רגילים.

shirkoosh1

New member
אולי דרך YOUTUBE

ואז תוכלי לצרף קישור לסרטון לפורום. http://youtube.com/

vered73

New member
האם תוכלי לתת לנו לינק או לשלוח לי

בדואר? אפשר להפיץ אותו גם דרך מסנג'ר בינינו.

אימונת

New member
מספרי רישוי

הילד המתוק שלי מגיל שנה ועשרה חודשים עד גיל שנתיים וחצי בדק בקפדנות כל יום במגרשי החניה האם המספר במכוניות מקדימה ואחורה זהים. וזה מילא אותו אושר גדול כאשר נוכח לדעת שהם אכן זהים! סדגש|

בני בן 9

קורא עברית מגיל צעיר באופן רהוט ברמה גבוהה מאד. השנה גילינו שקורא כותב ומדבר אנגלית כמעט חופשי. כל חודש מסיים חוברת של שנת לימודים. יש להם כניראה מן נטייה לשפות. לעומת זאת בכיתה יושב כמו זומבי ובחשבון מתקשה באופן בלתי אפשרי.

ריקי 04

New member
הבן שלי קרא, כנראה, מגיל שנה וחצי

אני יודעת שזה מטורף, אבל הוא ידע תמיד להפוך את הדף בזמן, גם בספרים חדשים, וגם כששיחקנו עם האינטונציה. כשבגיל שנתיים וחצי הוא עדיין לא דיבר, ואז כבר השתכנענו לחלוטין שהוא קורא (מכירה את הכרטיסיות של בייבי מוצארט? הצוות השתמש בהן לכל מיני שאלות, מהצד השני יש תמונה ומילה, את התמונה היינו מסתירים, אבל לא את המילה, והוא היה יודע את התשובה עוד לפני ששאלנו). בקיצור, בעקבות הרצאה על לימוד שפה דרך קריאה, ואחרי שאשת מקצוע אמרה לנו שהוא כנראה לא ידבר (פנינו אליה בנסיון להבין למה ילד בתפקוד גבוה, ובזה לא היה ספק, לא מדבר), הפעלנו עליו תוכנית לימוד שפה דרך קריאה. כשאת הקריאה לא לימדנו - הוא ידע לבד לקרוא את ההברות שכתבנו (את 6 האותיות שהוא יכול היה להגות). אחרי ארבעה חודשים כאלו, חודשיים לפני גיל שלוש, הופיעו בחודש אחד, כמעט כל שאר האותיות, והוא חיבר מילים ומשפטים. אז, מן הסתם, כבר לא היה שום ספק שהוא קורא - הוא פשוט הקריא לנו מהספרים. כשהוא נכנס לטרום טרום חובה - הוא הקריא לגננות ההמומות את השלט על הבניין... לזכות הגננות, והמורה היום (שגם היתה מאד סקפטית לפני שהיא ראתה בעצמה), יאמר שאחרי שהן יצאו מהשוק, הן היו נותנות לו לקרוא קטעים לכל הגן, מה שמאד חיזק את תדמיתו בגן. היום, בכיתה א', הוא עדיין היחיד שיודע לקרוא, הוא לא אוהב להקריא לכולם, אבל בנסיבות מיוחדות - המורה מצליחה לשכנע אותו. ביום שישי האחרון הוא היה מלך שבת (כן, אימצו אצלנו את מנהג הגן החביב הזה), והמורה הודיעה לו מראש שיביא סיפור להקריא, הבאנו את החוברת האחרונה של פו הדוב. סיפורים קצרים וחמודים. בפעם הקודמת שקרא בכיתה - אחד הילדים אמר שהוא יכול לקפוץ ישר ל-ג'. הדבר היחיד שאני מצטערת לגביו, שהיתרון הנפלא הזה יתמוסס עד סוף השנה.

ריקי 04

New member
כמובן שהוא מזהה את כל ה-abc

וגם קורא מילים לא מסובכות מדי... המקור - דיסקים ללימוד אנגלית, הלומדות היו משחקי המחשב היחידים שאהב. היום הוא לא נוגע בהן כמעט... ומתמקד בעיקר ב"ג'ז הארנב", שלחברים שלו כבר די יוצא מהאוזניים (כבר טוחנים את זה המון זמן). הוא גם זוכר הרבה מילים באנגלית - והמשמעויות, אבל עד לא מזמן נלחץ בטירוף מלשמוע את השפה.

נונינה1

New member
את רואה, היתרון לא יעלם הוא יעבור

לאנגלית. הבן שלי לא קרא כל כך קטן אבל כן שוטף בכיתה א' ועכשיו הוא מככב באנגלית. באמת חשוב להציג את המקומות החזקים של הילדים שלנו, את המקומות החלשים כבר רואים לבד.........

ריקי 04

New member
אהבתי... את המשפט האחרון...

וכן, את כנראה צודקת עם האנגלית. בטוח בעצם...

קרן ט

New member
בדיוק כמו עידן

אני בשוק- גם אנחנו השתמשנו בכרטסיות של ביבי מוצרט.... לפני שנתיים (הוא בן5) הקריא בחנוכה ברכה לפני כל ההורים..... עכשיו הוא לומד אנגלית בדיוק כמו שכתבת מהאינטרנט- מכור כמו אמא שלו

גלסטאר

New member
ספר מצויין "קריאה בגיל צעיר מדי"

ספר בנושא ההיפרלקסיה "קריאה בגיל צעיר מדי" מאת מרטינס מילר בהוצאת אח. נתן לנו רעיונות לפיתוח הנושא ודרכי עבודה עם הילד. אפרופו, מהרגע שהילד יודע לקרוא שוטף, רמת התקשורת עולה בהתאם ... (היום הילד בכיתה א' וידע לקרוא כבר לפני שנתיים).

למעלה