pdb

123Action

New member
pdb

מה זה הקובץ הנ"ל, שנוצר לי עבור כל DLL בפרוייקט ? ASP דוט נט)

gilad g

New member
Process Debug Manager

קובץ שמכיל את כל מה שצריך כדי להפעיל את האסמבלי שלך במצב Debug. עבור למצב release, כדי לא ליצור את הקובץ. כמו כן, במצב release הקומפיילר מבצע אופטימיזציות על הקוד שלך, מה שגורם לו לרוץ יותר מהר.

123Action

New member
מהההההה ?

מצב Release אתה מכוון שזהו המצב שבו אני מעלה את האפליקציה שלי לאוויר ? (לרשת) ? אם לא - אז מה זה ? אם כן - איך עושים את ? ובנוסף - איזו אופטימזציות הוא עושה לי על הקוד ?! ואחרון
: איזה מידע הוא צריך בשביל להפעיל את האסמבלי בדיבאג ???

yuval k

New member
המידע לקימפול עבור ניפוי באגים:

קובץ PDB (Programmer Database) מכיל את המידע הנחוץ כדי למפות את קוד ה-MSIL בחזרה לקוד המקור, כדי שיהיה אפשר לדבג אותו בצורה עניינית. אמנם האסמבלי יעבוד גם בלי זה, אבל אי אפשר לדבג בלעדיו. במצב Release, לא מיוצר המידע הזה, ולכן אי אפשר לדבג (נסה זאת פעם
). במצב Release, אתה משוחרר מהצורך לקשר בין הקוד שמורץ לבין קוד המקור - ואז הקומפיילר יכול לבצע את ה-Optimisations, שמערבות אירגון מחדש של הקוד, בין היתר. זה יותר קשה לקשר בין הקוד שלך לקוד שעבר את האופטימיזציה, ולכן זה לא קורה כ"כ במצב Debug (אם כי זה אפשרי). חוץ מהאופטימיזציות של הקומפיילר, יש גם אופטימיזציות בזמן ריצה

nattygur

New member
הי, הקובץ הזה

מכיל את ה Symboles של כל המשתנים והפרוצדורות ב DLL. הוא נדרש מאוד עם יש צורך להשתמש ב Debugger כגון WinDbg ו corDbg

123Action

New member
איזה מידע ?!

איזה מידע הוא צריך בשביל להפעיל את האסמבלי בדיבאג ??? בשום שפת תכנות לא נתקלתי בצורך לשמור עוד קבצים רק בשביל דיבאג, מה מיוחד פה אגב, מה זה WinDbg ו corDbg ? מוצרי מדף נפרדים מ VS לדיבוג ?

gilad g

New member
בשום שפת תכנות?

באמת?
זה שאתה לא רואה אותו, לא אומר שהוא לא שם

nattygur

New member
הוא שומר את ה Symbols

שהם השמות של הפונקציות לפי המיקום שלהם בריצת התוכנית. לפי הנתונים האלו יכולים כלי הדיבג שציינתי להציג בתצוגת ה Stack את שמות הפונקציות אשר נקראו. לפי נתונים אלו קל יותר לדעת באיזו פונקציה התרחשה הבעיה ובאיזו שורה בפונקציה. ללא מידע זה תראה רק קוד Assembly. דרך אגב גם Assembly מייצר קבצי Symbols. שני הכלים האלו נועדו לעזור לתוכניתנים לנתח Dumps של אפליקציות. אחד נועד לאפליקציות חלונאיות והשני לאפליקציות Managed. יש עליהם הרבה מידע ב MSDN (חפש לפי השמות שלהם או "win debug tools" ) והשימוש בהם מאוד מועיל לאיתור תקלות של תעופות בלתי מוסברות ותקיעות של אפליקציות.

למעלה