pcx או ג'וירייד?

elibs2306

New member
pcx או ג'וירייד?

אהלן.
פעם קודמת שכתבתי פה, הייתה למטרת התייעצות/התלבטות אם ללכת על קטנוע או לא.
בקרוב אעבור כנראה להתגורר בת"א או בסביבה (לימודים באת"א) ואני צריך המלצה על קטנוע 125.

1. האם קטנוע 125 יספיק? השימוש העיקרי שאני צופה הוא התניידות לאוניברסיטה (סביר מאוד שאתגורר מחוץ לת"א, אבל בקרוב, דוגמת רעננה/הרצליה) והתניידות בכלל באיזור. יש לי רישיון A2 ואני מעדיף לא לשדרג כרגע. אולי בהמשך, אם יבוא תיאבון, אז אעשה טרייד אין או משהו כזה ל-250.
2. בהתחלה מאוד התלהבתי מה-PCX. האם הוא מומלץ? איך הוא ביחס לג'וירייד? אני יודע שהג'וירייד יותר זול, אבל האם הפער שווה? האם הוא לא מתקזז בטיפולים (אמינות ההונדה) או בצריכת דלק המשמעותית טובה יותר?

תודה מראש.

פרארי1

New member
125 תפור לצרכים שאתה מתאר

לטעמי ה-PCX נוח יותר מהג'וירייד וגם יפה יותר, הוא אמור להיות יותר חסכוני בדלק ומרווחי הטיפולים שלו גדולים יותר.
לג'וירייד יתרון ברור ביכולת נשיאת מטען בזכות המדרס השטוח וזה יכול להיות משמעותי כשאתה יוצא לקניות.
קח רכיבות מבחן בסוכנויות על שניהם ותחליט איזה מדבר אליך יותר.

Ayokin

New member
אני חושב הפוך מפרארי..

לאחר נסיון רכיבה על שניהם.

ה - פי סי איכס
לא ממש נוח ברכיבות ארוכות ,הוא קטן ונמוך יחסית ,ולא נוח למישהו גבוה (1.75) ,הברכיים שלי פגשו את הכידון בכל פעם ,אין מספיק מקום להתרווח ,או סתם להזיז את הרגל .
ואני גם זוכר מהנסיון עימו 2 דברים שממש הציקו לי:
הנסיון כל הזמן למצוא תנוחה נוחה על המושב
ולקח המון זמן עד שהצלחתי לצבור מהירות מעל 90 (צריך למשוך קצת את הגז-בגלל הדבר החסכוני הזה שעשו בו).

גוי רייד - נוח ,יש המון מקום (גם מדרס), וסגר מהירות של 115 בשקט
קצת תמיכה לגב תחתון ,וקטנוע גבוה יחסית

אבל בסופו של דבר - כמו שרשמו - נסיעת מבחן תעשה לך סדר בראש

NEO83

New member
לסגור 115 על קטנוע 115 בשקט

זה לא ממש בשקט, אם אני לא טועה זה כבר מעבר לקו האדום 115 קמ"ש, 125 סמ"ק נועד לרכב במהירות של 90-100 קמ"ש אחרת זה מתכון לצרות לדעתי לפחות.

Ayokin

New member
בסופו של דבר לא מומלץ בשום כלי

לרכב על הפס האדום

צמי1502

New member
pcx או ג'וירייד? דעתי

ויכוח שלי עם גיסי: לאחר רכיבה על קטנוע דאוןטאון 125, הוא הגיע למסקנה שהקטנוע מיותר לגמרי, לא נח (מושב רחב - לא יכול להוריד רגל לכביש) ועוד ועוד.
אני טענתי בדיוק ההיפך, ומבסוט מאוד מהקטנוע....
(מקצר פרטים כדי למנוע חפירה מיותרת):
1. אל תתיחס לדעת המומחים כסוף פסוק, אלא כהמלצה של מומחה (מקווה שתרד לסוף דעתי בעניין), ולא מעבר לכך.
2. (מצטרף להמלצה). קח רכיבות מבחן על שני הכלים, ובהתייחס למבנה הגוף שלך, החלט מי מהדגמים "מדבר" אליך יותר.
3. המלצות המומחים + דעתך על הכלים + מה שהלב אומר = pcx או ג'וירייד.
בהצלחה.

רק רכיבות טובות,
צמי

jony stekino

New member
לאחרונה יש בתאילנד הרבה PCX כ 10 %

ואם התאלנדים קונים PCX תדע שזה קטנוע מצויין

בלי קשר לחבר שלי יש ג'ורייד 200 בן שנתיים הוא טוען שבעיר המד חום מגיע למקסימום ,
אולי זה מקרי אולי המד חום מזייף ואולי ראש מנוע בקרוב

elibs2306

New member
תודה לכולם על המענה (שאלות להמשך)

קיבלתי את ההמלצה לבצע נסיעת מבחן בשניהם, וכך גם אעשה, אך מעבר לכך - יש המלצות/דעות נוספות לגבי פרמטרים אחרים? אמינות למשל?
אגב, אני אינני גבוה (1.70), כך שבעניין הזה אולי עניין הגודל משחק לטובת ה-PCX דווקא.

125 בוודאות יהיה טוב לנסיעות יומיומיות באופי הזה? לא תהיה בעיה לעלות איתו באופן יומיומי על הכבישים שמחברים את השרון/ר"ג/ראשל"צ לת"א?

ושוב, תודה על התגובות הרבות והמהירות.

פרארי1

New member
אין בעיה עם הגובה שלך

לא עם הג'וירייד וגם לא עם כלים גדולים יותר, מנסיון

אתה מדבר על תנועה בגוש דן, רמת גן מחוברת ברצף עירוני לת"א וגם מרעננה / הרצליה אתה יכול להגיע בקלות דרך הכפר הירוק או מקסימום קצת על איילון.
נפח גדול תמיד ייתן לך יותר אופציות ויכולות על כבישים מהירים, אבל אתה אומר שכרגע אתה לא משדרג רשיון ולצרכים שהגדרת, לדעתי זה גם לא הכרחי.

elibs2306

New member
תודה רבה :)

עזרת לי מאוד.

אשמח לשמוע עוד דעות לגבי pcx / ג'וירייד.

למעלה