PCO

PCO

קראתי ואינני זוכרת היכן , שניתן לטפל בסינדרום השחלות הפוליציסטיות בעזרת תרופה לסוכרתיים - שעובדת על התנגודת לאינסולין בכך שמורידה את סף רגישות הרצפטורים , טיפול זה - לטענת הכתוב אמור להוריד את ההורמונים האנדרוגנים ובכך לבטל תופעת שיעור היתר וכן להשפיע על חזרת הביוצים. האם יש ממש ? אם כן , אשמח לפירוט , ולהערכה תוך כמה זמן ניכרת ההשפעה של התרופה. זה נראה יותר מידי טוב לאור הכתבות על השפעת האיקקלומין והקשר שלו לסרטן שד, נראה שחלופה כזאת מועדפת.

איקקלומין

שלום לך, ראשית קראת אינפורמציה נכונה. נהוג מאד לטפל ב-PCO במטפורמין (גלוקופג), שאכן יכול להביא לשיפור בפרופיל ההורמונלי, אולי עקב שיפור ברגישות של הגוף לאינסולין. זה איננו התפקיד הראשוני של מטפורמין, אבל תוצאה זו מושגת כהשג משני. יש לא מעט עבודות שמראות שיפור בביוץ והריונות ספונטאנים תחת טיפול בגלוקופג. בספרות גם יש ניסיון עם תרופות שפועלות ממש על נושא התנגודת, תרופות בשם תיאזולידינדיאון (כגון אבנדיה), אבל את זה מעולם לא נתתי. זה לא רשום להתוויה הזו עדיין, הן תרופות יקרות ולא חשתי את הצורך גם להמודד עם הבורוקרטיה ולהליט על האישה עלויות כאלה. בתור אמצעי להשגת ביוץ, אני עדיין מאמינה שזה פחות יעיל מאיקקלומין. לא הייתי חוששת מטיפול קצר באיקקלומין. יש הרבה נשים שמבייצות וישר נכנסות להריון מאיקקלומין, אני לא חושבת שאצלן אפשר להרות עליה בשכיחות סרטן השד.

למעלה