PCM\FM?

ההבדל העיקרי הוא אלמנט ה- FAIL SAFE

הקיים במקלטי PCM מוד זה מאפשר למקלט להינעל למצב מתוכנת מראש במקרה של הפרעה יש האוהבים זאת ויש שלא... בכל אופן, מקלטי ה FM של מהתקופה האחרונה השתפרו מאוד והם כמעט נטולי הפרעות

afridman12

New member
אוי אוי - זה פשוט לא נכון!

FM ו PCM הם שתי שיטות שידור שונות . בקצרה לשניהם יש גל נושא אבל אחת היא שיטה דיגיטלית והשניה אנלוגית(שיטה אנלוגית נוספת היא AM). Fail Safe - זהו מצב אשר מגדירים ברדיו שכאשר ישנה הפרעה אז ההגאים של הטיסן יתנהגו בהתאם למה שתיכנתנו ב Fail Safe מבעוד מועד. ישנו ויכוח לא קטן איזו שיטה עדיפה ... אוסיף ואומר שכאשר ישנה הפרעת רדיו חזקה שיטת ה PCM תשמור מצב הגאים אחרון לפני ההפרעה (תופעת הנעילה, אלא אם הוגדר Fail safe) ואילו ב FM הטיסן יתחיל להשתולל.

מה לא נכון במה שהסברתי?

אתה בעצמך חזרת על דברי והסברת כי ל PCM יש את מנגנון ה - FAIL SAFE שאינה קיימת במוד FM לא טענתי לרגע כי מדובר על שיטות שידור זהות קרא שוב את דברי, יתכן ואתה סובל מהבנת הנקרא...

מר מתוק

New member
לא נכון וחבל שאתה מטעה...

למקלטי BERG 7P שהם מקלטי FM לכל דבר ישנה אפשרות FAIL SAFE הנתנת לתכנות.

לא קונה את הגימיק הזה...

לכל מקלטי ה FM שאני מכיר אין מנגנון FAIL SAFE זה כמו להרכיב מנוע של מרצדס על סוסיתא כל הרעיון ב FAIL SAFE זה יכולת זיהוי של המקלט כי מתרחשת כעת הפרעה מקלט שאינו PCM אינו "חכם" מספיק כדי לזהות מצב כזה

frodo

New member
זה מסתדר עם התגובה הקודמת שלי

כשרוצים לשדר מספרים בינאריים קל מאוד לבדוק אם שידרנו טעויות. סוכמים את כל הביטים, ומצרפים את התוצאה בסוף חבילת המידע. המקלט חוזר על התהליך ומשווה תוצאות, ואם הן אינן שוות סימן שמדובר ברעש, וביטים הלכו לאיבוד. במידע אנלוגי כרוחב פולס זה יהיה יותר מורכב. הגדול.

frodo

New member
בכמה מילים לפני שאני הולך לישון...

המידע שהמשדר שלך מעביר לסרוואים דרך המקלט, הוא בעצם פולסים. רוחב הפולסים קובע את מיקום ראש הסרוו. בכל שיטת איפנון (pcm fm am) זה המידע המאופנן. ההבדל הוא שב FM כדי לשדר פולס ברוחב של אחד וחצי מילישניה, אחרי האפנון אנחנו משדרים גל סינוסי בתדר 72.310 מגה הרץ שנמשך בדיוק אחד וחצי מילי-שניה. במקרה של PCM אנחנו לא נשדר את הפולס ישירות אלא מספר בינארי שהערך שלו הוא אחד וחצי (מילי שניה). לצורך העיניין, 1.5מילישניה = 11010101. גם המספר הבינארי הזה מיוצג ע"י פולסים שמאופננים ע"י סינוס בתדר 72.310 מגה הרץ. כאן רוחב הפולסים סביר להניח יהיה זהה, וכשהמקלט קולט הספק בתדר המתאים הוא מזהה ששודרה הספרה '1' ,משחזר את המספר, וכך את רוחב הפולס ומיקום הסרוו הרצוי. למיטב הבנתי אין קשר ישיר בין צורת האיפנון לפייל סייף, למרות שייתכן שהדבר נפוץ יותר במקרה אחד מאשר בשני. מה שכתבתי כאן מבוסס על רפרוף מהיר באתר הזה, וייתכנו אי דיוקים... אתם מוזמנים לתקן אותי. לילה טוב!! הגדול.

afridman12

New member
תגובה לדניאל

תראה האדם שענית לו על השאלה שאל " מה ההבדל בין FM ל PCM " תשובתך היתה מנגנון ה Fail safe . אני מצטער מאוד אבל תשובה זאת אינה נכונה - ההבל בין FM(frequency modulation) ל PCM - pulse code modulation הוא שאחת היא שיטת שידור אנלוגית והשניה דיגיטלית, ולכן תשובתך לא היתה נכונה. בנוגע להבנת הנקרא אצלי , בפעם אחרונה שבדקתי היא היתה תקינה לחלוטין אבל זה כבר וויכוח אחר ......

icebox44

New member
אחת לכמה זמן עולה השאלה הזו באופן קבוע

יש את השירשור הזה עם כל המידע בשאלות נפוצות. כמו כן קרא את המאמר הזה שמסביר את כל מה שאתה רוצה לדעת על הרדיו שלך.

YHS

New member
יש הרבה שאלות שעולות באופן קבוע

ולכן קיימים "קישורים" שם מנהלי הפורום אספו חומר מסוג זה. גם לשרשורים אחרים בעמוד זה (רמז... רמז...) ניתן למצוא תשובות מסודרות ב"קישורים" או ב"מאמרים".

Refael191

New member
עוד שאלה(לאחר שחיפשתי בקישורים ומאמרים....

..ולא מצאתי מענה...
יש בידי שלט T6XA של PCM\PPM - FUTABA ומקלט FP-R127DF שבע ערוצים... FM השאלה כזאת.. כשחיברתי את הבטריה וסרוואים .. אין תגובה... לשלט... האם ישנה איזו אפשרות בשלט אני אמור לבטל\להפעיל כדי ש"המערכת" תעבוד.. או שבכלל למשדר כזה(PCM) מחייב מקלט תואם... תודה לעונים

sagife

New member
מספר דברים שעליך לוודא

1.אם המקלט הוא מקלט FM, יש לדאוג שהמשדר ישדר בFM ולא בPCM.(ספר ההוראות יסייע...) 2.תדר משדר ומקלט זהים. 3.במקלט גביש תדר של יצרן המקלט. כלומר במקלט הי-טק גביש של הי-טק (מקלט הי-טק לא יעבוד עם גביש פוטאבה בעל אותו תדר!). בהצלחה!

למעלה