Pay It Forward

אריק פ

New member
Pay It Forward

הסרט נקרא בעברית "תעבירו את הלאה", במידה ואני לא טועה. סרט מדהים. גורם לחשוב. ותכל'ס - אם אנחנו לא נהיה אותם אנשים שהילד מתאר בסוף הסרט, הרי שנוכל לעשות משהו בסגנון ה-"תעבירו את הלאה" באמת. לכל מי שלא ראה - מומלץ ביותר. @אריק

goldyboy

New member
לא ראיתי את הסרט

אבל לפני זמן מה עזרתי לאיזה מישהו והוא אמר לי תודה ושהוא יחסיר לי טובה אז אמרתי לו: "אל תחזיר לי, תעביר את זה הלאה, למישהו שיצטרך ממך טובה". אז הוא פתח עיניים בתימהון (לא הבין מאיפה זה נפל עליו, מישהו שלא רוצה שיחזירו לו טובה) ואחרי זה חייך ושאל אותי אם ראיתי את הסרט. אמרתי לו שלא, אבל אהבתי את הרעיון אז הוא אמר "סבבה, אני אעשה את זה" והלך. וזהו. בטח היה לו מה לספר בבית לאשתו.

קצת היתממות הסרט הזה

ראיתי, רעיון נחמד מאוד אבל קצת מיתממם. כאילו - אם כולנו נהיה נחמדים הכל יהיה בסדר. יופי, ברור שאם כולם יהיו נחמדים זה טוב יותר, אבל בהסתכלות על חברה שלמה אי אפשר להניח שבני האדם פשוט "מרושעים" או "נחמדים" "מטבעם" - כולם בערך אותו דבר (עם הבדלים ברורים בינהם) - אבל מה שמבדיל בין חברות זה ההיסטוריה שלהם והרקע החברתי - כלכלי - פוליטי שיש להם. לא מספיק להגיד - טוב - אז כל מה שצריך זה שכולם יהיו נחמדים - אלא לשאול " למה אנשים כיום פחות נחמדים מאשר פעם" (לפחות זה הרושם שלי). למה יש עליה באלימות? למה הפערים גדלים ואנשים נהיים עניים יותר בעוד שאחרים עשירים יותר? להעביר את זה הלאה ולהיות נחמדים זה תנאי הכרחי לחברה שפויה יותר. אבל זה בהחלט לא תנאי מספיק. www.bdidut.com -

adipo

New member
ראיתי!

אהבתי! אהבתי! אהבתי! הרעיון מקסים, המשחק והביצוע מרגש- אממה, למה היו צריכים ***** אותו בסוף? (לא רוצה להרוס למי שלא ראה...:) זוהי סתם סחיטה רגשית! אין כל צורך בכך בעלילה- אני מוחהההההההה בהחלט הפעיל את ארובות עיני... יום טוב וחג שמייח עדי

אריק פ

New member
תמימות ילדותית זה מה שמניע דברים

קודם כל, אני כן מאמין שאנשים הם נחמדים מטבעם. אנשים הופכים להיות אדישים , מרושעים וכיו"ב מהשפעות של ההסיטוריה והרקע שלהם (כפי שאתה ציינת באמת). ברור שצריך לשאול את השאלות, שציינת, ובנוסף את השאלה - האם אנשים באמת היו נחמדים יותר פעם? אבל אם נעסוק כל היום בלהתפלסף זה לא יביא לתוצאות. לעומת זאת אם ננסה להיות נחמדים, ונהפוך אנשים אחרים לנחמדים בנוסף, ובנוסף לכך נתלפלסף, הרי שכך נגיע להרבה יותר תוצאות. בקיצור , מקריאת ההודעה שלך בפעם השלישית, אני רואה שבעצם אנחנו אומרים את אותו הדבר. רק שאני רואה דברים אופטימית יותר. נראה לי...
ואפשר להגיע ליותר תוצאות אם ניתן לכל אחד את הסיכוי שלו (גם לאותו ראש תאגיד מרושע), ונחפש את השפה שמדברת אל כל אחד הכי טוב. @אריק

כמובן שבנושא האישי

אין לנו הרבה חילוקי דעות, רצוי מאוד שאנשים יהיו נחמדים ברמה האישית. (בין אם הם נולדו ככה ורק צריך להוציא אותם ממערכת דורסנית, ובין אם הם צריכים לעבור חינוך והתניה כלשהיא כדי שזה יקרה). בכל מקרה הטענה שלי מדברת על המצב שבו יש לך לפחות 2 אנשים. לדוגמא 500 איש, או 500,000 איש - איך מטפלים בהתנהגות של קבוצה כזאת. מובן שאם יהיה שינוי אישי של כל אחד מהם זה יהיה תנאי הכרחי לשינוי החברה. אבל תנאי הכרחי אינו תנאי מפסיק. כדי לאפשר תמיכה בשינוי כזה, וכדי להעזר בו בצורה טובה יותר יש צורך ב"פיגומים חברתיים" - כלומר בצורות שונות של כללים , מוסכמות, מוסדות, חוקים, פילוסופיות וכו' שיעודדו התנהגות "טובה" ויהיו תמריץ שלילי להתנהגות "רעה". לדוגמא - "לא תרצח" - גם ענין חינוכי, גם התנהגות מוסרית פנימית (מה ששנוא עלי וכו') , גם הרתיעה מהעונש ומהנידוי החברתי - כולם ביחד מנסים למנוע רציחות , ולא רק זה שאנשים נחמדים. כמובן שאנשים נרצחים עדיין - כי יש עדיין הרבה תמריצים בכיוון הזה - כמו יאוש, שעמום, בידוד חברתי, לחץ כלכלי ונפשי, פחד, זעם, ושנאה - והמערכת כיום לאו דווקא מנטרלת את סוג התמריצים הזה (למי שעוד לא ראה את "בואלינג קולומביין" של מייקל מור). אבל מה - "פיגומים חברתיים" כאלו זה בעצם חקיקה חברתית, או סוציאל דמוקרטיה, או סוציליזם מלא, או אנריכזם - בקיצור כל מה שהאמריקנים לא אוהבים לדבר עליו, בטח לא בסביבה מציאותית. - בקיצור הרבה יותר נחמד להגיד " הי בואו כולנו נהיה נחמדים" (ואני אמשיך להחצין עלויות , ולנצל, ולהשתמש בהון שלי כדי לצבור עוד כוח, ואתם תמשיכו להיות נחמדים).

sheda0ktana

New member
אנשים ונחמדים

גם אני ראיתי את הסרט, גם אני חשבתי שהוא מאד ילדותי, וגם אני בכיתי נורא בסוף, ולא הבנתי למה. (למה החיים כאלה, לא למה אני בוכה...) אולי בגלל שאני באה מהמחרוזת, שבה אנחנו הופכים את זה למקצוע להיות נחמדים ולהחזיר טובות קדימה, אני גם שייכת לשורות האופטימיים. כמו שאני מבינה את זה, אנשים הם לא "רעים" או "טובים", אנשים הם עצלנים (לא רק אנשים, הטבע של היקום הוא מינימום מאמץ-מקסימום תוצאה, רק האנושות מפרשת את זה בדרכים *מאד* יצירתיות...). אם יותר נוח וקל לך להחצין עלויות, לנצל, לצבור הון, זה מה שתעשה. אם יותר נוח לך ויותר קל לך להיות אלים, לא נחמד, לא אכפתי, זה מה שתעשה. כשאתה חי בחברה שמתנהלת לפי ה"קודים" האלה, ברור שזה המצב שנוח וקל. אבל זה לא חייב להיות ככה. מספיק שאני מחליטה שלי יותר קל להיות יותר נחמדה, לעזור, כי אני לא רוצה לסבול את ייסורי המצפון וכאבי הלב שנגרמים לי כשאני פועלת אחרת, אני כבר משנה את האוירה בסביבה המיידית שלי. אם לי זה קל, אני פותחת אפשרות לאנשים אחרים לראות שזה בעצם לא כזה מסובך כמו שהם חושבים. ותתפלא, דרור, כמה אנשים חושבים שזה נורא מסובך להיות נחמדים אחד לשני...

cuckingfunt

New member
אנשים לא נחמדים היום פחות מבעבר

זו סתם אגדה של אנרכיסיטים שרוצים לחזור לימי המערות

פייל

New member
זה קורה!!!

אני במועצת הנוער העירונית ירושלים ואני אספר לכם ש... מועצת התלמידים והנוער הארצית מוציאה פרוייקט שמטרתו האידיאלית היא: כל אחד מבני הנוער בארץ עושה מעשה טוב אחד חד פעמי ומעשה אחד לאורך זמן כשהמסר הוא להעביר את זה הלאה. זה אמור להתחיל מחברי מועצות (מה שאומר שכדי שאני אתחיל...). לא ברור איך בדיוק זה יעבוד אבל אם בן אדם אחד יעשה מעשה טוב אחד- כבר עשינו משהו. אתם לא חושבים? וכמובן זם לא-נוער מוזמנים להצתרף.

למעלה