Pattern Recognition

zoetrope

New member
Pattern Recognition

בעקבות ההודעה של snowmusic נזכרתי בפינה שרציתי להעלות, שהצלחתה תלויה במשתתפי הפורום. כולנו הרי מתאספים כאן בזכות אהבתינו המשותפת לסדרה. וכך גם כולנו מעבירים שבוע אחר שבוע בציפייה לפרק הבא. הפינה הזו אמורה לעזור קצת בנושא, לפי ההנחה שאם אנו שותפים בטעמנו, אולי נוכל לחלוק ולהרחיב אותו. הרי לשם כך קמות קהילות - לחלוק ולהרחיב אופקים. הרעיון הוא כזה: בכל פינה יעלה ה"חיישן" התורן המלצה או ביקורת על אי נוסף של איכות בים התרבותי, משמע עוד סדרה, סרט, ספר או אפילו מוזיקה. כך נוכל לעזור אחד לשני לגלות עוד פנינים, או התמכרויות פוטנציאליות חדשות. או בקיצור: "אם אהבתם את גלקטיקה אולי תאהבו גם את זה..." אני עוד לא בטוח בפורמט, כי הוא יהיה תלוי בעיקר בהיענות. ואם משהו לא ברור, אשמח להעלות "פיילוט". יש מתנדבים? לתוהים על שם הפינה, הנה הרבה בלה בלה: http://en.wikipedia.org/wiki/Pattern_recognition

Number 6

New member
לדעתי מי שאוהב גלקטיקה יאהב גם....

את הסדרה עמוק באדמה ויאהבו לקרוא ספרי קומיקס (אבל איכותי) נסו, מה אכפת לכם ובשקר למוסיקה - זאת המלצה, שמתאימה לדעתי לאווירה של הסדרה חפשו מוסיקה של להקה בשם Interpol

zoetrope

New member
יקירתי...

את מחפפת. התכוונתי להמלצה קצת יותר מעמיקה, לכתוב קצת יותר על מה ולמה... על מה עמוק באדמה מספרת, מה האווירה שם, למה את אוהבת או למה שנאהב. לא מוותר לך
אבל גם אני אשקיע ואעלה.

Lu Tze

New member
הזדמנות טובה להציג את עצמי.

קוראים לי אלכס. התחלתי לראות את הסידרה כשהיא שודרה ביס והיום אני מו... מוקיר תודה לכל האנשים ששותפים בעשיית הסידרה. ועכשיו: המלצות. מבחינת מוזיקה הסאונדטרק של הסידרה מזכיר לי מוזיקה קלטית, אז אם אתם גם מקשיבים למוזיקה קצת יותר עצבנית אני מציע לכם לנסות את Flogging Molly ו-Dropkick Murphys. שתי להקות פאנק שמשלבות מוזיקה קלטית (הדרופקיק מרפי'ז משלבים גם חמת חלילים). יש גם את Skyclad שהיא להקת מטאל (למרות שבזמן האחרון הם "נדדו" לכיוון פולק) שגם כן משלבים מוזיקה קלטית. מס' 6 גם ציינה קומיקסים. אני ממליץ על Hellblazer. קצת קשה לתאר את הקומיקס בצורה טובה, אבל מספיק לומר שהוא עוסק בקוסם בריטי בשם ג'ון קונסטנטין (כן, עשו סרט על פי הקומיקס. תתעלמו מהסרט) והשהוא מהוה אנטי-תיזה לכל דבר שאתם חושבים עליו כשאומרים "קוסם". הסידרה צינית ומורבידית בצורה מטורפת. אם אתם רוצים לקרוא, ממומלץ להתחיל לקרוא מהחוברת שבה מתברר שקונסטנטין חולה בסרטן ריאות (כן, כמו בסרט. תמשיכו להתעלם). נראה לי שזה גיליון ארבעים ומשהו (הקומיקס כבר הגיע לסביבות ה-220 חוברות). אם מישהו פה מעוניין, רק תבקשו ואני אמצא את מספר החוברת המדוייק. טלוויזיה: אני לא חושב שאני מחדש למישהו פה משהו, אבל אם לא ראיתם את בבילון 5 רוצו לראות. חוץ מזה, אני ממליץ על סידרה בשם Life On Mars. גם פה לא נראה לי שאני אומר משהו שלא ידעתם, אז אני אגיד בקצרה שהסידרה עוסקת בשוטר משנת 2006 שמוצא את עצמו (אם ע"י מסע בזמן ואם ע"י הזיות) מתפקד כשוטר ב-1973. לא שווה לראות את הסידרה רק בשביל המד"ב, אבל בתור סדרת משטרה היא מצויינת.

Iced Hammer

New member
לגבי Hellblazer

השם המלא של הסדרה זה John Constantine, Hellblazer והסיפור שאתה מדבר עליו יצא בחוברות 41-46, אבל דרך יותר קלה להשיג אותו היא באוגדן (TPB) שנקרא Dangerous Habits.

Lu Tze

New member
הכל נכון, חוץ מהמשפט הראשון.

לסידרה קוראים הלבלייזר. (אגב, רצו לקרוא לה הלרייזר, אבל יצא באותו זמן סרט באותו שם ולא רצו לגרום לבילבול) באמת זכרתי שקוראים לאוגדן משהו עם Habits.

Iced Hammer

New member
אתה יכול לתת לי קצת קרדיט?

אני עובד בחנות קומיקס... (והייתי עם הספר מול העיינים בשביל לא לטעות באיות...)

zoetrope

New member
../images/Emo99.gif

גם עובד חנות קומיקס וגם ציטוט של פיליפ דיק בשרשור אחד... אני אוהב את הפורום הקטן שלנו

סוקט

New member
Heroes

אני לא אחפור הרבה (כי קר! ומעצבן להקליק ככה!) אחלה סדרה לדעתי, אם כי נתקלתי באנשים שלא אהבו. בכל מקרה אני נורא אהבתי.... הסדרה עוד בחיתוליה בערך עשרה פרקים עד כה אז שווה להתחיל ..........

snowmusic

New member
המשחק של אנדר

וסדרת הצללים |הלינקhttp://he.wikipedia.org/wiki/המשחק_של_אנדר||סלינק| שגם אותם גיליתי לאחרונה. התרשמות מהסדרה ניתן למצוא בפורום "מדע בדיוני ופנטסיה". סדרה מרגשת ברמות.

למעלה