PASTIS

PASTIS

חברה טובה הזמינה אותי לארוחת צהריים-ערב בפסטיס. זו לא הפעם הראשונה שלי בפסטיס אבל אחרי היום היא חתמה אצלי קבע. לראשונות: *קלאמרי מטוגן בתוספת פלפלים קלויים. *מולים מוקרמים ברוטב גבינה כחולה. הקלאמרי סתמי וטעים (קלאמרי מטוגן בשבילי זה כמו צ'יפס- ז"א שזו מנה שטעמה כמעט אחיד וההבדלים הקטנים טמונים ברוטב הנלווה..) המולים היו ממש טעימים יותר מדי גבינה לטעמי אבל ללא ספק מנה מעולה. לעיקריות- חלקנו יחד מחבת פירות ים ברוטב יין לבן בלסמי ורוזמרין. מנה מעלפת- הגיעה מחבת עם כל טוב הים והרוטב היה עדין , ולא השתלט יותר מדי. לקינוח לא נשאר לנו מקום אבל בדרך הביתה עצרנו בפאפא אלדו באבן גבירול . כמה הערות: * מאוד נהנתי מהארוחה אבל שמתי לב לתופעה קצת מעצבנת: המסעדה ממש קטנה ואפשר בקלות לשמוע את שיחת השכנים. וכאשר אוכלים מחבת פירות ים עם היידים קצת לא נעים... אני חושבת שחצי מהארוחה רק חשבתי שממש לא נעים אם הסרטן יהפוך בתנועת יד לא נכונה לפריזבי חסר גבולות..(ממש כמו בסרטים) אני חושבת שלא פחות חשוב מלהתאים את התפריט לאופי המסעדה צריך לקחת בחשבון גם נתונים טכניים ולהתאים עצמם לתפריט... *השירות- השירות מעולה אבל הרגשתי שהוא מאוד מזלזל. אני בת 22 וכאשר אני וחברה שלי הזמנו את מחבת פירות ים המלצרית הגיבה באופן קצת חסר טקט לטעמי-" אתן יודעות כמה המנה עולה, נכון?!". הנימה בה נשארלה השאלה ממש הרגיזה אותי... חוץ מהפרטים הקטנים הלו ממש נהנתי.. וכנראה שאמשיך להנות.

nalathe1

New member
חליל יקירי

תזקיק של טעם ים טהור לעולם יהיו בעיני אויסטרים. ותודה לך על המינוח שתמיד חיפשתי וכל כך ממצה את התיאור שלהם - אהבתי (מבקשת אישור שימוש, זכויות יוצרים וכו'). זה לא שאני לא מסכימה איתך לגבי איכויותיו של הבויאבז, עד קצה העולם רדפתי אחריו (אגב, את המשובח שבמשובחים אכלתי דווקא בביסטרו פיצפון במנהטן) - כמה אנחות עונג הוציא ממני הסמיך ימי עשיר הזה... הבויאבז בפסטיס נחמד מאוד אבל רחוק מהדבר האמיתי (למרות שהוא הכי קרוב שמצאתי בארץ).

לא נטלי

קחי שלך ואין ויכוח לגבי הנקיון והשלמות הטהורה בטעמו של אוייסטר חי במי ים מלח ברטאן וטיפת ליים ובויאבס מקורי עם רסקס וכו לא ניתן לעשות בארץ כי הדגים של המתכון המקורי לא גדלים ולא מיובאים לארץ

Merav B R

New member
למה לא?

עשיושבים במזגן הכל אפשרי

טל2רו

New member
ממש העלבה ולא רק חוסר טקט !

מה הקטע של החקירה המקדמית אם את מודעת למחיר ? ממש העלבה או אם תרצו אפילו חוצפה טוב שלא התבקשת להוכיח יכולת תשלום ! אני לא הייתי עוברת לסדר היום ומייד דורשת לשוחח עם ההנהלה לטעמי זהו נסיון סלקציה מסוג חדש ...ולא, אני לא בת 22 אלא הרבה מעבר לגיל זה

סוג חדש של תופעה..

למזלי אני לא לוקחת דברים כאלו קשה. אבל בהרבה מסעדות(שהן מעבר לרמת ג'ירף) שאני הולכת עם חברות אני נתקלת במבט לא הכי סימפטי של המלצרית..(אותו מבט שניתן לנו בעת הוידוי שאנו אכן יודעת מה מחיר המנה..) מצד שני אני גם יכולה להבין למה.. אבל זה עדיין לא נותן להם\ן את הזכות לזלזל..

S i g u r R o s

New member
יאללה...

ביד דיל.. אז המלצרית שאלה..so what ?! אפשר לחשוב איזו פגיעה רומסנית בכבוד האדם הייתה פה...
.. אולי היא חסרת טאקט, אבל בין זה לבין דרישה לשוחח עם "ההנהלה" וניסיונות סלקציה שאת מעלה כאן באופן תמוה לעיל, פעור לו מרחב ניכר. הרסת אותי עם "שיחה עם ההנהלה"..הממממ..ממסעדת פסטיס נמסר זה עתה-ה"מנכ"ל" נמצא בישיבת הוכחה ונזיפה בכינוס הדירקטוריון הרבעוני של המסעדה. תודה...חחחחחחחח

veredvered

New member
אוכל מצוין רק חבל שהשולחנות צפופים.

בשולחן מאחורנו נשברה כוס לאחד הסועדים וכל הזכוכיות עפו ישירות על הבחור שישב בשולחן ליד. הגברת שישבה בשולחן שלידנו פשוט לא הפסיקה להקשיב ולנעוץ לנו מבטים בשולחן(ובצלחות). מה זאת אשמתי שבן זוגה לשולחן דיבר בטלפון כל הארוחה? היה די לא נעים. בעיה נוספת היא זבובים שחוגגים להם בתוך המסעדה ומטיילים על האוכל, מה עושים נגד זה? והאוכל? מצוין! אם נחזור? אולי בערב פחות רועש וצפוף (היינו בצהריים)

Forum User

New member
הצפיפות היא חלק מהקסם של פסטיס

כך מקובל גם בפריז במסעדות מהסוג הזה, כולם רואים לכולם בצלחת וכשאתה רוצה לקום לשירותים חצי מסעדה קמה יחד איתך. במקום כזה לא עושים עניין מצדפה שעפה משולחן לשולחן, וגם לא מרכלים כי אין לדעת מי ישמע בשולחן הסמוך.

lavendula

New member
ולחשוב שאנשים משלמים על זה...

לא נהניתי מהצפיפות (ועשן הסיגריות!) בפריז, ולא נהנית ממנה גם פה.

איריסג

New member
הרהורי כפירה...

אם מדברים על פסטיס - אני חיבת להגיד משהו. אולי זה לא משקף את איכותה הכוללת של המסעדה, אבל הזדמנו לשם לפני חודש ומשהו לארוחת צהריים (חיפשתי מקום לעיסקית מהירה) - ומה אומר ומה אגיד? היה נורא נורא סתם. הסלט ירקות היה מלוח עד אימה, האיש שלי הזמין סנדויץ' עוף וקיבל חזה עוף בבגט (!) עם הרבה מדי מיונז והרבה מדי אבוקדו, שהיה ממש ממש סתמי, ואני אכלתי חזה עוף (הדיאטה) שהיה אומנם עסיסי - אבל גם הוא (וסליחה שאני חוזרת על עצמי) - סתמי.

Merav B R

New member
אני חושבת שלפסטיס צריך להגיע ברצון

לאכול פירות ים (ואת סטייק הרוקה הנהדר שאני מקווה שלא הדרדר...)

veredvered

New member
ביום שאני הייתי שבוע שעבר לא היה..

אנטריקוט בכלל. מה שהוריד שתי מנות מהתפריט היקר והשאיר לנו רק את הסירלוין באנו בשביל הבשר (אם מישהו זוכר כשחיפשתי המלצה)

prizman

New member
לא הבנתי

את פשר סימן הקריאה אחרי הבגט. כאילו איך העוף אמור להגיע, בין שני מטילי זהב? יותר מדי אבוקדו? אולי יש גם יותר מדי שרימפס בבויאבז? ומה ציפית מחזה העוף שהזמנת? (הדיאטה) שיהיה בטעם של טי-בון? מה הטענות המוזרות האלה? כולה הזמנתם חזה עוף וזה מה שקיבלתם.

איריסג

New member
אחרי שנים של "לחם ארז"

ושידרוג כללי של כל עולם הלחם במדינת ישראל - אפשר בהחלט לצפות ממסעדה שמחזיקה מעצמה כמו פסטיס שכריך עוף יהיה ברמה קצת יותר גבוהה מכריך עוף בכל דוכן בפינת רחוב - שהלחם יהיה לחם מושקע ולא איזה חצי בגט שקונים בכל סופר בשקל ומשהו. וכן - כשהאבוקדו בא בתצורה של ממרח שנוזל מכל הכיוונים אני מצפה שהוא יהיה בכמות שהיא הגיונית בתוך כריך. והחזה עוף שלי - תאמיני לי שאני מכירה מספיק צורות לעשות עוף טעים - לא חייבים לסתום את הורידים עם הכלסטרול של ה טי בון כדי להנות מחזה עוף. העניין הוא שכולם נורא נופלים מהמסעדה הזו - ואני חושבת שלפחות בעיסקית בצהריים - היא סתם. זכותי לחשוב ככה.

למעלה