Paradiski -- here I come -- טיפים ושאלות

sgebay

New member
Paradiski -- here I come -- טיפים ושאלות

בעוד שבוע בדיוק בשעה הזו אני מקווה כבר להיות על האוטובוס מג'נבה ללה זארק. מצב השלג נראה מצוין ונקווה שהטמפרטורות טיפ טיפה יעלו כי נראה לי שהשבוע יש שם קור כלבים...
אני מאוד אשמח לקבל כמה טיפים. זו פעם ראשונה שלי בפרדיסקי.
אני גולש טוב, פיסט בלבד, כל הצבעים. הבסיס שלי יהיה ב-Arc 2000 (לא בקלאב).

Les Arcs
מכיר את המפה די טוב. אשמח לשמוע על מסלולים שנהניתם בהם במיוחד והמלצות על מקומות בילוי שווים ב2000 או ב1950.
כמו כן מאיזה מסלולים/מעליות להתרחק ומה הדרך המהירה ביותר לVanoise Express.

La Plagne
אני מניח שלא יותר מיומיים מתוך השבוע שלי יודגשו לביקור בלה פלאן. כך שאני רוצה את "הטוב שבטוב". אשמח לקבל המלצות על מסלולים שווים במיוחד.
איל המליץ לבקר ב Champagny ושהגלישה לשם מאוד יפה. זה נראה די רחוק. כמה זמן יקח לי להגיע לשם מ"מעבר הגבול"?
האם שווה לעלות לקרחון Bellecote - האם הנוף והמסלול שיורד ממנו מצדיקים את זה או שנסתפק בעליה ל-Roche de Mio?
תודה מראש...

natyh

New member
מה בעניין ?

לה רושייר ופטיט סן ברנרד ?
10 ק"מ משם ממש לא רחוק ותוכל לדווח לי גם על סנוא קייט שם כי השנה שיניתי כיוון למזרח אירופה .

karpe

New member
אז ככה

אני לא הייתי באיפוס מלא על הניווט והמסלולים כי גלשתי עם מדריך רוב הזמן, וזה מה שקורה כשאתה לא צריך לנווט...אתה מובל כמו כבשה.

אבל כל המסלולים מוקלטים אצלי, אז בדקתי.
יצאנו מpeisey vallendry ב14:45, והגענו חזרה ללה פלאן 2100 ב16:15, בקצב גלישה מהיר יחסית (קבוצה 3A), אבל בכל זאת קבוצה - זה קצת מאט.
באותה מידה יכולנו להגיע בערך באותו זמן לתחתית של champagny,
ואני בהחלט ממליץ גם - אזור מקסים עם מסלולים רגועים בין עצים, ואדומים רחבים ומהירים. אבל אם אתה כבר שם תרצה לרדת יותר מפעם אחת, אז קח בחשבון עוד 40-60 דק' להסתובב שם.

אז הכי פשוט לדעתי לצאת בבוקר ולהתחיל לחזור כך שתגיע למעלית הקריטית שלך לחזרה עד 15:30, כדי להיות בטוח שלא תתקע.
בכל מקרה גם אם אתה נתקע - יש אוטובוס מהעיירות השונות בחינם.

לגבי הקרחון - לא נראה לי קריטי, בטח לא אם יהיה קר - למעלה יהיה הרבה יותר קר, רוח, וערפל. אם המזג אויר טוב ויש לך זמן, שווה לעלות בשביל הנוף.

איל שחר

New member
גש גם לפלאן-מומטאלברט, צפונית לאיים לה פלאן.

יפה עם עצים ונחלים.
אם "תתקתק" גלישה באדומים, לא תהייה לך בעיית זמן.

sgebay

New member
זה נראה רחוק...

שווה להשקיע כדי להגיע עד Plagne Montalbert? זה נראה כאילו צריך לגלוש דרך הכפרים כדי להגיע לשם
לגבי Champagnyרציתי לשאול באיזה משני האדומים שיורדים לשם כדאי לרדת?בשמאלי שחובק את צלע ההר mont de la gueraa או בימני les bois?

איל שחר

New member
שווה. הגלישה אינה ארוכה כל כך.

לגבי שמפניי, ירדנו לדעתי קודם בכחולים לאורך הרכבל ורדון-סוד (דרום) ומשם באדום. בתלות במצב השלג.

sgebay

New member
תודה - אתה יכול לעדכן שוב בעוד כמה ימים?

השבוע האחרון של הציפיה הוא הקשה ביותר...

איל שחר

New member
תזכיר לי כשתרצה ואציב צילום מסך.

אתה זוכר שזו "תחזית", נכון

sgebay

New member
לשבוע שלי זו תחזית

לשבוע שלך זה ודאי - הבטחתי לך שלושה מטרים של פאודר ושמיים כחולים!

למעלה