עצם הפרויקט חשוב משתי סיבות עיקריות: 1. תיעוד של הממצא; 2. מניעת שוד עתיקות (אני ממש מקוה שזה יעזור...). אבל האיכות של האתר מבחינת התכנים לא מגיעה לרמה גבוהה וזה כבר ממשחבל.
הדבר הכי חשוב - הם לא חידשו כלום! בסך הכל עשו איסוף של כל המידע שפורסם בעבר על תא השטח המצומצם הזה והציגו אותו בפורמט חדש - במילים אחרות - לא צריכים ארכיאולוגים בשביל לעשות את זה. זה ממש חבל כי השטח כל כך מצומצם ומעולם לא בוצע בו סקר רציני ומקיף וכאן הפספוס הגדול.
הבעיה השנייה שמטרידה אותי הוא חוסר המקצועיות בחלק מסויים מהתכנים. הדוגמא שהכי בולטת לי - סיום התקופה כלקוליתית וראשית הברונזה הקדומה 1 ב3400 לפנה"ס. תגידו, באיטליה לא קוראים פרסומים מדעיים בשני העשורים האחרונים??? אין היום ארכיאולוג אחד שמקבל את התאריכים האלה והויכוח נסוב סביב התאריכים 3800-3600 לפנה"ס. מבחינתי זאת פשוט בושה שאתר המתיימר להציג מידע על הארכיאולוגיה של דרום הלבנט משתמש בתאריכים שהיו מקובלים באלף שעבר (טוב, גם במאה שעברה....).
ולסיכום - יוזמה ברוכה, ביצוע בינוני.
היתרון הגדול - קל לתקן חלק מהבעיות.
החשש שלי הוא שהאתר הזה שהוקם בשיתוף פעולה עם הרשות הפלסטינית (שלא בדיוק ידועה כגוף מדעי-ארכיאולוגי מהימן ולא מוטה פוליטית) ינסה לעוות את הממצאים ו/או לשכתב את ההיסטוריה של ארץ ישראל/כנען כדיי שתתאים לנרטיב הפלסטיני...
שימו לב, בהמשך לדבריי הבאים לעיל, שבדף הכרונולוגיה של האתר המדובר התקופות מסתיימות בתקופה הערבית עד 1918.. אין אזכורים של תקופות שהתרחשו אחרי כן, ולא שמדובר בדף שמכיל קישור לעמודים לכל תקופה שמוזכרת בו אלא רק בטקסט, לדעתי יכלו להוסיף את העובדה שהיו עוד תקופות לאחר מלחמת העולם הראשונה בארץ... כמו למשל המנדט הבריטי וכן הקמת מדינת ישראל...