Paisajes de Catamarca

גרי רשף

New member
Paisajes de Catamarca

לפני כשלוש עשרה שנים טיילתי בצפון ארגנטינה, וגם קפצתי ליום אחד לקטמרקה. בהשראת שיר ישן שהכרתי בשם Paisajes de Catamarca אשר מספר על הנוף הנשקף מהמדרון של Portezuelo, נסעתי לעיירה הנושאת שם זה ומשם התחלתי לעלות ברגל לרכס שלמרגלותיו היא שכנה. כאן כדאי לספר שבצפון ארגנטינה הערים שוכנות בעמקים התחומים מצידיהם ב-Sierras, רכסי הרים משוננים כמסור. יש כביש מתפתל שעולה למעלה, אבל העדפתי לעלות ברגל דרך ההר. חשבתי לתומי שלעלות על ההר זה בערך כמו לטפס על הכרמל- קצת עולים, מתנשפים, ומגיעים למעלה; אבל מהר מאוד התברר שאין זה כך: במקום שיחי סירה קוצנית יש שם קקטוסים אלימים, העליה לא נגמרת, ולרגע גם חלף בי הירהור שאולי במקום חרדונים מבוהלים אני אתקל שם באיזו פומה.. הצלחתי לעלות בערך שליש רכס עד שהגעתי לאחד מפיתולי הכביש, והנוף משם לא דמה כל כך למה שמתואר בשיר (un pueblito aquí, otro más allá y un camino largo que baja y se pierde)- כנראה שדברים השתנו מאז שהוא נכתב. את הדרך חזרה עשיתי על גב משאית שעצרה לי, שם ביליתי בחברתו של גדי מבוהל שניסיתי להרגיע בדברי כיבושין בעברית (הוא כנראה מדבר רק ספרדית).

הו תמימות קדושה ../images/Emo6.gif

מי שמתייר מקומות בעקבות שירים עלול להגיע לישראל ולחפש בה הר טרשים קרח, עדר עולפה, שה וגדי, שלא לדבר על תל אביב הצומחת מן החול וגמלים עוברים בחופיה. טוב, מודה שגם לי זה קרה, זו חתיכת הלם להגיע לפירנצה, עירו של מיכלאנג'לו ולגות את בתי הקומות ששוברים את הנוף.

גרי רשף

New member
דווקא השירים נאמנים יחסית למקור/ם

חלק גדול משמות המקומות היו מוכרים לי בזכות השירים: לא רק La cueesta de portezuelo עליה סיפרתי, אלא גם La cueesta del totoral בדרך מטוקומן לקטאמארקה, עמק San Lorenzo שבסאלטה, Los valles de Tafi שבטוקומן, Cafayate, כיכר קולון שבקורדובה, שדות קני הסוכר (Los can~averales) מאופק עד אופק ועוד.. כמובן שהמקומות עצמם קצת פחות מרשימים מהשירים במקרים מסויימים.

למעלה