pacs +צרפת

nettyka

New member
pacs +צרפת

אני עוברת בקרוב לצרפת. מאחר ואינני נשואה לזוגי אין לי התאמה לאף ויזה ארוכה לצרפת. זוגי העלה את הרעיון של PACS רישום כבני זוג. האם מישהו יודע קצת על התהליך? האם נדרש להוכיח משהו על הקשר שלנו לפני כן? מסמכים שצריך להביא וכדומה? האם זה יאפשר לי הארכת שהות בצרפת? כל עצה תתקבל בברכה

CeruleanCat

New member
שאלות ותשובות חלקיות

א. מהניסוח, או מהפרטים שאין, משתמע שבן הזוג צרפתי ואתם רוצים לעשות PACS צרפתי. (החלופה היא שיש ביניכם חוזה זוגיות כלשהו ואתם רוצים שהוא יוכר כמקביל ל-PACS - שזו אפשרות קיימת). אם גם הוא צרפתי, אפשר טכנית לעשות את זה בנציגויות צרפת גם מחוץ לצרפת. אם שניכם זרים, זה אפשרי רק בצרפת. את צריכה לברר בשגרירות איך להגיש את בקשת הויזה כשהמטרה היא חיים משותפים עם בן הזוג ו-PACS. יש מגוון סוגי ויזות, ולכל אחת הכללים שלה. ב. ביחס לרישום הזוגיות: -בטוח שצריך להוכיח ששניכם בגירים ולא נשואים למישהו אחר (אם אין נישואין קודמים, יש איזשהו מסמך של משרד הפנים שמציין את זה, שכחתי את שמו. אם היו נישואין קודמים צריך יהיה מסמכים להוכחת גירושין). איזה מסמכים הוא צריך ואיפה משיגים אותם תלוי בלאומיותו. -צריך מסמך המעיד על מגורים משותפים. (יכול להיות שהצהרה על מגורים משותפים תספק אותם). -צריך להכין חוזה כלשהו שעליו אתם רוצים לחתום שיסדיר את הקשר, רצוי יעוץ של עו"ד או נוטריון שמכיר את נושא ה-PACS בעניין הזה יכול להיות שצריך מסמכים נוספים. למידע מוסמך על התהליך והמסמכים תצטרכו כמובן לברר ברשויות הרלוונטיות במקום הרישום (בעיקרון, מקום המגורים). יש הרבה תקנות, והן נוטות לשינויים ועדכונים תדיר. ג. PACS בפני עצמו לאו דווקא מזכה באישור תושבות. זה נושא לבירור מול הפרפקטור במקום המגורים המיועד. שם מן הסתם רצוי להוכיח חיים משותפים בדרכים רשמיות נוספות - חשבונות בנק משותפים, חוזה דירה וכד'.

nettyka

New member
תודה

תודה Cerulean cat זוגי צרפתי. אני נוסעת לשם כדי לחיות יחד ואני נוסעת על בסיס ויזת תייר מאחר ואיני מתאימה להגשת בקשה לויזה ארוכה מטעמי לימודים או עבודה. PACS, אם אכן נחתום, יתבצע בצרפת. ואני מנסה לבדוק מה עליי להביא מכאן. עד כה הבנתי מזוגי, שנמצא בתהליכי בירור, כי אצטרך להביא תעודת לידה (אני מניחה שמתורגמת וחתומה ע"י נוטריון, מהמעט שהצלחתי להבין) אבל קיוויתי שאמצא כאן עוד מידע מישראלים שעברו את התהליך . באופן כללי כל מידע על הליך של מעבר לצרפת, עוזר.

CeruleanCat

New member
בטוח שצריך

אישור המוכיח שאתם לא נשואים או עם pacs אחר. בגדול, כל מסמך צריך להיות מתורגם. הם לא מסתכלים על מסמכים שלא בצרפתית. האם ביררת בשגרירות ביחס לויזה? יש עוד סטטוסים, בעיקר עם הזוגיות שלכם מתועדת. אחרת יש לך 3 חודשים במהלכם לארגן את הpacs ולהגיש את הבקשות לשינוי סטטוס. צריך גם לברר מה ההליך להארכת השהות במקרה כזה אחרי החתימה. יכול להיות שאת מחויבת לחזור ולהגיש בקשה לויזה ארוכת טווח עם נסיבות אחרות או לחילופין שאת צריכה להגיש בקשה בצרפת ואסור לך לצאת מהמדינה לפני שהיא מאושרת. שתי האופציות אפשריות ותלויות הסיטואציה האדמיניסטרטיבית הספציפית.

mic26

New member
עברתי את התהליך

והמלצתי היא לא לתלות בכך ציפיות. גם אני הגעתי עם ויזת תייר ועשיתי את מה שצריך בשביל הפאקס, וכדי להיות מנומסת אני לא אציין מה אפשר לעשות עם חתיכת הנייר הזו. מה שבטוח זה לא נותן לא הארכת שהות, ולא ויזה שהיא מעבר לויזת התייר של שלושה חודשים. בגדול הם המציאו את זה עבור צרפתים שלא רוצים להתחתן (רובם) אבל כן רוצים איזה נייר רשמי. זה לא מיועד לזרים שזקוקים לויזה. במקרה שלנו, אחרי שנה של טיסות הלוך-חזור לצרפת עם ויזת תייר ותסכול רב, וארבע שנות זוגיות, התחתנו. וגם אז הויזה לא היתה מובנת מאליה. אני לא זוכרת את כל המסמכים שנדרשנו להציג. אני מניחה שתמצית רישום ותעודת לידה, הכל בתרגום וחתימה נוטריונית ואפוסטיל (אין צורך באפוסטיל הירושלמי, כזה של בית משפט מספיק). הצעתי היא שלפני שאתם עושים את הצעד, שהצרפתי יילך לפרפקטור ויבדוק ברצינות את כל האופציות. במקביל, את יכולה ללכת לקונסוליה הצרפתית בתל אביב כדי לבדוק ולהצליב מידע, כי לנו לא נתנו מידע מלא ולקח זמן להבין איך הדברים מתנהלים. (אולי זה היה כי זו היתה תקופה של שינוי עם סרקוזי והחוקים החדשים). בהצלחה!

nettyka

New member
תודה MIC

תודה MIC בקשר לקונסוליה - האם אפשר להסביר שם את כל הסיפור? כלומר- אני מעדיפה לפעול בשקיפות אבל חוששת שאולי אני מכניסה את עצמי לפינה ועדיף לנסות לברר את הדברים בדרך עקיפה כלשהי. וזו הסיבה שהתחלתי בבירורים בפורום לפני הכל.

mic26

New member
תסבירי את כל הסיפור

אני לא הצלחתי להשיג שם מעמד קבוע או הארכת ויזה, וניסיתי. נשארתי שם ככה שנה, כשבכל שלושה חודשים נסעתי לארץ. הם מכירים את המצב ויודעים מה כדאי לעשות. בגלל זה הם גם אמרו לבן זוגי שאנחנו מבזבזים את הזמן ואם אנחנו באמת כבר כמה שנים ביחד, שנתחתן ונגמור עניין. זה היה הפתרון היחיד. ואגב, זה לא היה פשוט כי אחרי החתונה הייתי צריכה לחזור לישראל, לחזור לקונסוליה, להציג את המסמכים, לקבל ויזה מיוחדת, ולחזור לצרפת כדי להמשיך את התהליך. אם את רוצה לחיות בצרפת, עלייך להתרגל לבירוקרטיה הלא יעילה, הארוכה והמסורבלת שלהם.

nettyka

New member
קבעתי תור לשגרירות

הבעיה היא שאנחנו , בניגוד אליכם עוד לא כמה שנים ביחד וכל מטרת הנסיעה היא מגורים ביחד לבחינת הקשר. אני מקווה שיאשרו לי ויזת תייר ארוכה. מקו העבודה הנוכחי שלי יאפשר לי להמשיך ולעבוד משם. ומגורים הם בביתו של זוגי. בכל מקרה אגיע לשגרירות בשבוע הבא אסביר הכל ואשאל מה אפשר לעשות. יציאה מצרפת כל שלושה חודשים- האם ויזת תייר קצרת מועד מתחדשת אוטומטית? האם היית צריכה להמתין פרק זמן מסויים מחוץ לצרפת? חודש ? יותר?

mic26

New member
בגדול גם מה שעשיתי לא היה חוקי

אבל הצרפתים לא נלחצים מישראלים ומעלימים עין. בעיקרון מותר לשהות באיחוד שלושה חודשים ואחר כך צריך לצאת לחצי שנה. אבל אף אחד לא בדק את הדרכון שלי לעומק בשדה התעופה. אין לנו ויזה מיוחדת, פשוט חותמת על הדרכון. מאחלת לכם בהצלחה בחיים המשותפים

למעלה