paco & vicente

paco & vicente

רציתי לדעת אם paco כבר יודע תווים בניגוד לשנים קודמות? והאם גם vicente יודע? ובן כמה vicente? תודה

אמרוקאי

New member
ויסנטה נולד בשנת 1967

בגואדלקנל (סביליה), אך גדל בקורדובה מאז היותו בן 5. לא ידוע לי אם הוא קורא תוים. פאקו דה לוסיה, לעומת זאת, למד את כל ה- Concierto de Aranjuez מתוים (וגם משמיעה כמובן). זה לא היה בדיוק פשוט עבורו - הוא היה צריך לשנן כל תו בע"פ, ולבדוק בספר כל סימן שהוא לא זכר או אפילו הכיר. הסיפור המופלא של כיצד הוא למד לנגן את היצירה המפורסמת כתוב כאן במלואו (וגם מסופר ע"י פאקו עצמו ב-DVD המתאר את קורות חייו). האם זה אומר שפאקו יודע לקרוא תוים? לפי דעתי, לא. לא במובן שמוסיקאי קלאסי יודע לקרוא (מה שנקרא sight reading באנגלית). אבל בינינו? הרבה מוסיקאים מקצועיים (שיודעים לקרוא תוים) היו מתים לדעת מה שפאקו יודע...

jazzistco

New member
יש לי קצת "הוספה" לדבריו הנכונים

של אמרוקאי (שהוא חצי מרוקאי , וחצי אמריקאי, אז הוא קורא לעצמו "אמורקאי" ...
, ושיתקנו אותי אם אני טועה !...): לגיטריסטים של מוסיקה קלאסית אין Sight Reading ! , הם חייבים! לזכור בע"פ את התוים שלהם . (פשוט מפני שהדבר בלתי אפשרי טכנית ומעשית...), אבל ישנם גיטריסטים של ג'אז (כמו אל די מיולה , היחידי ...) שיש להם "סייט- רידינג" ואפשר לראות אדזה גם בהופעות שלו ... ויש כמה פרטים קטנים שצריך לדעת על "סייט-רידינג-גיטריסטי" : 1. המלודיה חייבת מלודית לגמרי ולא הרמונית . 2. בד"כ (או כמעט תמיד...), צריך למצוא פוזיציה אחת על הצוואר ומשם לשלוף את התוים ... מה שלא עושים גיטריסטים באילתור (שבאלתור עושים ככל העולה על רוחם ונוהגים "להתפרע על הצוואר" לפי טעמם האישי ...). 3. לא מסתכלים באותו הזמן על הצוואר של הכלי , אלא רק על התוים .

למעלה