Oz Noy... למי שלא מכיר...

יוסיחן78

New member
Oz Noy... למי שלא מכיר...

אחד הגיטריסטים האהובים עלי לאחרונה... גיטריסט פאנק/ג'אז ישראלי, ועושה חיל בארה"ב...
ניגן עם הנגנים הכי טובים הכי טובים בעולם
(ראיתי אותו בהופעה בארץ עם דייב ווקל על התופים), והוא ניגן לא פעם עם אריק ג'ונסון.
יוצאים לו עכשיו שני DVDs לימודיים, למי שמתעניין - יש סאמפלים ביוטיוב, ויש גם תחרות:
http://jazzheaven.com/~cd4fd862771018c
אפשר לזכות בשיעור פרטי איתו...

הנה אחד הקטעים הטובים בעיניי:
http://www.youtube.com/watch?v=whx8Cg70LfY
כאן הוא מנגן עם אריק ג'ונסון:
http://www.youtube.com/watch?v=mFA8gsyDaLI
ובכלל יש עוד מלא וידאויים שהוא מדבר על הציוד שלו (פריק של פדאלים).
מומלץ בחום...

MetalicBluz

New member
מת עליו :)

פשוט גיטריסט גדול.
גם לדעתי twice in a while זה הקטע האינסטרומנטלי הכי יפה שלו (בכלל, שם גאוני לתת לשיר).
והסולו של השיר הזה פעם ראשונה ששמעתי אותו לא ידעתי איך לאכול אותו. אבל התאהבתי כבר משמיעה ראשונה. וכרגע אני מנסה ללמוד את הסולו הזה משמיעה.
בקטע היוטיוב שהבאת לינק אליו הוא מאלתר סולו שונה לגמרי. לדעתי הרבה פחות יפה מהגרסא של האלבום.

(איזה מוזר, באתי לתת לינק לשיר בגרסא של האלבום, כנראה הורידו את זה מיוטיוב..)
הנה קאבר של הסולו ע"י מישהו שעומד די יפה באתגר. אבל זה לא כל הסולו רק חלק
http://www.youtube.com/watch?v=wQM_wVUBagU

עוז גיטריסט פיוז'ן פשוט ענק. ותראו את האילתור הזה שלו מ -6:54
http://www.youtube.com/watch?v=rmnGZgYCwzs
גם שאר הג'אם די מגניב

עצוב אבל שהוא היה צריך להרחיק עד ארה"ב כי בארץ לא מזהים כישרון כשרואים אחד..

אסף ברק

New member
לא מסכים עם השורה האחרונה שלך

זה ממש לא עצוב, וזה לא שהוא היה צריך להרחיק לארה"ב כי בארץ לא מזהים כשרון. הוא עבר לארצות הברית כי כשרון כמוהו יכול, ראוי וצריך לעבוד עם הגדולים בעולם ולהיות במרכז העשיה העולמי בתחום שלו. זה כמו נגיד שיש לך מוצר טוב, שאתה יכול למכור אותו במיליארדים בארה"ב, או במיליונים בארץ. איפה תעדיף להשקיע את הזמן והמאמץ שלך?

זה בטח לא עצוב בשביל עוז, שבזכות זה שהוא נמצא שם הגיע לנגן עם מוזיקאים ענקיים כאלה, ומה לעשות אם היה נשאר בארץ הם לא היו באים לכאן כדי לנגן איתו נכון?

בכל אופן עוז גיטריסט ענק, ולא רק בפיוז'ן. בשתי הפעמים האחרונות שהוא היה בארץ הוא ניגן עם אפרים שמיר והרכב הבלוז שלו ב"אזור", הבחור מנגן מדהים גם בלוז (כולל סלייד), רוקבילי ובעצם הכל. ממליץ מאוד בפעם הבאה שהוא מגיע ומתארח עם אפרים לתפוס את ההופעה הזו. גן עדן של גיטרות.

MetalicBluz

New member
עצוב לי בקטע שגם אם מישהו גיטריסט ענק

כמו עוז. דבר ראשון לא בטוח יזהו את הכישרון שלו והוא לא יקבל את ההכרה שמגיעה לו. וגם כמוזיקאי הוא לא יוכל להרוויח ולהתפרנס מזה כמו בארה"ב. לכן הוא פשוט נאלץ לעזוב את הארץ.
מי שהוא לא סינגולדה פשוט יכול לשכוח מלהרוויח טוב כגיטריסט בארץ לדעתי (אני מדבר בגדול. יש יוצאים מהכלל).
אבל הוא באמת עושה המון כבוד לארץ (ותמיד מצחיק אותי המבטא שלו בראיונות איתו:)

קח כדוגמא גם את ארז נץ.. גיטריסט אמנם שונה לגמרי בסגנון הוא יותר טכני ושרדר. סגנון סטיב ואי כזה.. אבל אין לי ספק שהוא אחד הגיטריסטים הכי טובים בארץ מהרבה בחינות. אבל מי בכלל מכיר אותו חוץ מקהילת הגיטריסטים. ומי בכלל היה מכיר אותו אם הוא לא היה מצטרף ל infected mushroom בתור הגיטריסט שלהם בסיבובי הופעות בעולם (הריף המפורסם ב becoming insane זה הוא)

DC400

New member
בגילי ומעלה דווקא מכירים את ארז נץ

לא כמו איזה סלב ריאליטי , אבל הוא היה מאוד מפורסם אי שם באייטיז
ביחד עם עוד כמה נגנים שנעלמו מהתודעה .

MetalicBluz

New member
הדגש הוא על - "נגנים שנעלמו מהתודעה"

באמת אין הרבה גיטרסטים מיוחדים כמו עוז נוי. ייחודי מאוד. מלודיות ומהלכים הרמוניים מיוחדים במינם. יכולת לנגן וכמו שצריך סגנונות מוזיקליים שונים.
גיטריסטים כמו ארז נץ אמנם יש הרבה יותר כי הוא טכנוקרט.

אז שורה תחתונה, אני מסכים עם מה שכתב אסף כי גיטריסט כמו עוז נוי אם היה נשאר בארץ אולי גם היה נעלם מהתודעה. ודבר כזה אם היה קורה הוא פשוט בזבוז. אז טוב שיצא לנסות מזלו בחו"ל ועל הדרך קיבל את ההערכה שמגיעה לו והביא גם הרבה כבוד לישראל.
אבל יש עוד גיטריסטים מיוחדים בארץ. והם לא מקבלים חצי מההערכה שמגיעה להם ולמוזיקה שלהם. לכן זה עצוב לי. לא כל אחד יש לו את האומץ פשוט לעזוב הכל ולנסות את מזלו בחו"ל.

DC400

New member
זה נכון

אבל מוזיקאים שעוזבים לחו"ל יודעים שיש להם סיבה טובה לנסות .
(בד"כ הם כשרוניים מספיק כדי לקבל מלגה מלאה ומנסים תוך כדי לימודים לקבל פרסום ON THE WAY מה שנקרא )

זה דווקא משהו שאני יכול להעיד גם מסביבה קרובה . אני לא מכיר מוזיקאי שעזב סתם כי הוא רוצה להרוויח . הרי אנחנו יודעים ששם התחרות גדולה פי 100.

וגם אם יקבל הערכה, עדיין הוא יצטרך לצאת החוצה כדי להרוויח .
(הכל עניין של אחוז יחסית לאוכלוסייה ששומע את הז'אנר הזה ) .

אם חיית גיטרה כמו סקוט הנדרסון מתחיל לרשום בכל מקום שיקנו את האלבומים שלו בצורה חוקית ודופק הופעות בקצב של להקת חתונות חסידית , אז כנראה שבארץ המצב יהיה יותר גרוע למוזיקאי כזה , אין ברירה אלא לצאת לקהל גדול יותר כדי להתפרנס רק מהופעות .

יוסיחן78

New member
היה קצת עצוב לראות את סקוט

לחוץ על מכירת דיסקים אחרי ההופעה...

DC400

New member
שמע את האלבום האחרון של טרייבל טק ותבין למה

הפקה ברמה כזו עולה הון עתק , אלה נגנים שעדיין שתמשים בציוד השין והיקר לתחזוק .

MetalicBluz

New member
לאאאא!!!!

זה מגניב שאפשר לראות את האקורדים והכל (גם הצורה שהוא פורט ממש מגניבה) אבל רציתי ללמוד את הסולו!!! שבגרסת האלבום!! חח אוף איתו
תאכלס אם הוא היה מלמד את הסולו יש מצב שהייתי קונה את זה. אבל זה לא עוזר לי שהוא מראה שיכולת האלתור שלו מטורפת. את זה אני כבר יודע..

MetalicBluz

New member
עדכון..

כרגע ראיתי בפייסבוק שעוז צירף לינק ל DVDs האלה
שאלתי אותו שם למה הוא לא מלמד את הסולו של twice in a while והוא ענה שהסולו הזה הוא מופיע כבונוס ב DVD (לפי מה שהבנתי, כקובץ PDF)

ממש הייתי רוצה לקנות את זה, רק אם זה בשביל השיר הספציפי הזה.. אבל 40$.. טיפה יקר. ז"א לא יחסית למה שהוא מלמד שם. ולא יחסית לסתם שיעור פרטי אצל מורה. אבל אני לא מעוניין בשלושת השירים האחרים. מילא היה מלמד גם את seven שלו ועוד כמה שאהבתי מאוד אבל לא זכורים לי השמות שלהם. הוא בחר ללמד דוקא שירים שלו שאני פחות אוהב.

ומה בכלל ההיגיון ב -
http://jazzheaven.com/how-to-play-jazz-videos/guitar-lessons/oz-noy-play-along-workout/
3 צורות התשלום האלה (בתחתית הדף).
חוץ מהקטע של פשוט לקנות את הDVD. או גישה ל- 90 יום.. מי האידיוט שמשלם 20 דולר לגישה לוידאו רק ל 24 שעות.
הקיצר לא יודע אני בהתלבטות.. לקנות DVD שלם רק בשביל שיר אחד?

נראה לי אני יודע מה אני אעשה.. יש שם איזה מישהו בשרשור שם על הפוסט הזה של עוז נוי, בפייסבוק, שרשם שהוא קנה את 2 ה DVD האלה. אני אשלח לו הודעה אם יש מצב שהוא שולח לי את ה PDF הזה חח

יוסיחן78

New member
אני גם רוצה לקנות, את שניהם

כמובן שבתור Dvd... אבל 40 דולר לאחד זה ממש יקר לי כרגע...

MetalicBluz

New member
לגבי זה

את ה-DVD שלו שהוא מלמד 4 שירים אני לא אקנה. חוץ מ- twice in a while שלו שאני נורא אוהב, דרך הסרטון הזה שהבאת לינק אליו אני ראיתי מה האקורדים אז מה שנשאר לי זה רק להשיג איכשהוא את הקובץ pdf הזה שמופיע כבונוס בשביל ללמוד את הסולו היפהפה שלו. אני אנסה להשיג ממישהו שקנה את הDVD הזה.
ד"א בחירת שירים ממש ממש גרועה לדעתי. אם הוא מכניס במקום 3 השירים האחרים שהוא בחר, את Schizophrenic שלו או cosmic background או yeah,yeah,yeah המעולה שלו הייתי קונה את זה אבל סתם כך זה לא שווה לי.

לגבי ה-DVD השני, זה שהוא מדבר על אלתורים אני חושב כן לקנות. רוצה אולי לשלם עליו חצי חצי? מישהו יקנה, השני יעביר לו חצי מהסכום בפייפאל.. אני לא יודע אם מדובר ב DVD ממשי או שאולי יש אפשרות הורדה (אם מדובר על DVD ממשי אפשר לעשות צריבה מדיסק לדיסק אבל האופציה השנייה היא הכי נוחה כי יש אפשרות פשוט להעביר את הלינק של ההורדה..)
אם אתה בעניין שלח ה"פ

למעלה