Oxi!

oren29at

New member
לבריאות!

אין ספק ש"הולכים אל הלא נודע" זה אנדרסטייטמנט כרגע ביוון. אני שייך למחנה האופטימיים שחושב שרק טוב יצא להם מזה בסופו של דבר, ובבחירה בין דבר לחולירע היוונים בחרו במחלה שכן ניתנת לריפוי, אבל מה אני מבין? בקושי במוזיקה.

אז אם היוונים יוצאים מאירופה, הבה ננסה להוציא את היוונים הנסתרים (יותר או פחות) שמסתתרים בין מוזיקאי הפופ/רוק שאנחנו מכירים. והפעם- אף מילה על פוליקר.

חיפשתי חפש היטב, ומצאתי את הבאים:

- סטיבן דימיטרי ג'יורג'יו האנגלי, יליד 1948, שמוכר יותר בשם הבמה שלו קט סטיבנס. אין צורך להציג אותו או את השירים שלו יותר מדי, רק נציין שבשנים האחרונות (30 בערך) הוא מוכר בעולם בשמו החדש יוסוף איסלאם. בין תחביביו: תפילות במסגדים, הוצאה ספוראדית של אלבומים, ותמיכה בחמאס.

- ג'ורג'יוס קיראקו פנאיוטו, יליד 1963, מוכר לכולנו כג'ורג' מייקל: בלונדיני וחביב הבנות של שנות השמונים, ואז מזופזף וחביב הבנים בשנות השמונים-תשעים (והוא דאג להחזיר להם אהבה), וכיום- has been עם שלל בעיות של נפש והתמכרות. חבל, דווקא היה בחור מוכשר.

- ולא נשכח את בנה של אפרודיטה שהיא אשכרה להקת רוק יוונית, ושהוציאה מתוכה את דמיס רוסוס ז"ל ו-ואנגליס פפתנאסיו הידוע יותר כ"ואנגליס" מ"ג'ון ו-ואנגליס" או מ"המנגינה הזאת, איך קוראים לה, מהסרט הזה, איך קוראים לו". מרכבות האש, סנילים!

tzvika321

New member
כשאני רואה גרמנים ויונים נלחמים,

אני ישר תופס את הצד של היונים. עניין של רפלקס מותנה. זה לא ששכחתי את אנטיוכוס, אבל הוא כבר שייך להיסטוריה העתיקה.
ולמה בלי פוליקר? בשיר הבא שרים פוליקר ומנוליס ראסוליס על אבא ג'קו איש סלוניקי ואבא עמנואל איש כרתים שלחמו ואולי נפגשו במלחמה באלבניה. המלחמה ההיא התרחשה בפעם הקודמת שהיונים אמרו לא למעצמה אירופית, מה שעלה להם בחג לאומי שחוגג את אמירת הלא הגאה ובכמה שנות כיבוש גרמני ואיטלקי אכזריות. ג'קו היגיע לאושוויץ ולקרית חיים, עמנואל בילה בכלא של הפשיסטים וחזר לכרתים, והילדים הוציאו ביחד אלבום מקסים, שלא בדיוק שייך לאגדות רוק.
יאסו.

oren29at

New member
לא אגדה רעי

אולי לא שייך ל"אגדות רוק", אבל לגמרי אגדה בזכות עצמו פוליקר.

שיר נפלא ומרגש צירפת. תרגום לאנגלית בגוף הקליפ למעוניינים

Not Only Bones

צמד יווני-צרפתי הוציא שתי יצירות מופת קטלניות. אני מכיר רק 2 אלבומים מיוון שמשתווים לזה ואפרודיטה הוא לא אחד מהם.

למעלה