overqualified ???

זאביק36

New member
overqualified ???

יש דבר כזה ביחסים בין גבר לאישה? את יותר מידי טובה בשבילי? אתה יותר מידי טוב בשבילי?
אולי אנחנו מכוונים נמוך יותר מבחינת הרצונות שלנו, ונתקלים לפעמים באנשים שנמצאים גבוה יותר וזו ההרגשה?

XמXלה

New member
לדעתי זה ה"זה לא את זה אני" החדש

זה כמו להגיד לבוס, לא נו, עזוב בחייאת אני לא צריך את התוספת למשכורת, זה יותר מידי כסף בשבילי

אם מישהו באמת ובתמים חושב שהיא יותר מידי טוב בשבילו שילך לטיפול לחיזוק הביטחון והעלאת הערך העצמי שלו (תקף לשני המינים)

זאביק36

New member
אם את לוקחת את זה למקום העבודה

אין מצב שתהיה עבודה שהדרישות בה יהיו גבוהות ביחס ליכולות הקיימות?

בדד1

New member
יש לי חבר

שכבר שנתיים מחפש עבודה
ובכל מקום שפנה אליו (והוא עשה את זה הרבה)
אמרו לו אתה overqualified הרבה מעבר למה שאנחנו צריכים

לפעמים

הסיבה שמוותרים עליו בנימוק שהוא מוכשר מידיי יכולה להיות בגללו ולא בגלל הכישורים המצויינים והנסיון שיש לו .
ואני מתכוון בבגללו להתנהלות שגוייה בראיון עבודה או בקורות חיים .

זאביק36

New member
חשבת על האפשרות

שהכישרונות של הבן אדם מאוד גבוהים, ולכן הוא ידרוש משכורת גבוהה, ומקום העבודה מעוניין לשלם משכורת נמוכה ודורש כישרונות מעטים?

ברור שחשבתי על זה כי זו התשובה הפשטנית !

אני הבאתי כיוון נוסף שחשוב שלא פחות שהמועמדים ברוכי הכישורים ובעלי הנסיון יקחו לתשומת ליבם כשהם מחפשים עבודה במשך שנתיים ומשום מה לא מתקבלים .
אז יכול להיות שהסיבה נעוצה בהם ולא במראיינים שלהם.

כמו למשל שמועמד כזה צריך לשמור על פרופיל נמוך במשך הראיון ולא לתת עצות ליעול אם לא התבקש , או לא לנפנף בנסיון שלו ו/או להדגיש את הפער הגילי שעומד לזכותו לעומת צעירים חסרי נסיון . ואולי גם על קורות החיים שלו הוא צריך לעבוד ולא להפציץ כדי לא להוות איום וסיבה טובה לדחייה .

קאפיש?

זה קרה לי

הייתי ילדה ולא ידעתי כנראה עוד מה רמת האינטליגנציה שלי, לא ידעתי שמגיע לי יותר או לפחות שווה לי והתחתנתי עם מישהו שמבחינה אינטליגנטית הרבה הרבה מתחתיי.
היום זה משפיע רבות בגלל דרך ההתנהלות שלו בפרידה, בגלל חוסר היכולת שלו להבין מה קורה סביבו, בגלל חוסר היכולת שלו להכיל אותי לאורך כל שנות נישואינו.

הוא לא אשם.
אני באמת הייתי ילדה בת 20 ובאתי מבית שמרן שלהתחתן צעירה זה הנורמה.
היום אני משלמת על זה מחיר.

זאביק36

New member
את לא רק משלמת על זה מחיר

אני מאמין שלמדת על זה המון לשנים הבאות.

לא חושבת מהיבט של יותר מידי טוב/ה

אולי זה מתקיים מהיבט אחר.
היא או הוא נמצאים בשלב בחיים שרוצים X מבחינת זוגיות ואהבה.
הוא או היא נמצאים בשלב בחיים שרוצים Y מבחינת זוגיות ואהבה.
ולכן אין כאן מושגים של טובים יותר או טובים פחות, אלא פשוט דברים אחרים.

מה שבטוח בכל שלב כולם רוצים Z

ביחסים בינאישיים -מי שחושב שהאחר טוב ממנו

הוא סובל מהערכה עצמית נמוכה .
במושג אובר קווליפייד משתמשים בתחום העבודה.
הערה- לפעמים משתמשים במונח הזה כתירוץ כדי לדחות את המועמד ולא לקבל אותו לעבודה.

זאביק36

New member
לא תמיד

מדובר בהערכה עצמית נמוכה. לפעמים זה מגיע ממקום שהצד השני מתעניין בדברים שלצד הראשון אין מושג בהם, ורוב הסיכויים שהם ישעממו אחד את השני בהמשך.
או ממקום שאחד הצדדים בעל כמה תארים מכמה אוניברסיטאות שונות והצד השני בקושי סיים תיכון, יש כאן מקום של חוסר התאמה בסיסית.

תמיד תמיד ! רק שעכשיו סטית ושינית את הפוסט

המקורי שלך. במקור כתבת :"יש דבר כזה ביחסים בין גבר לאישה? את יותר מידי טובה בשבילי? אתה יותר מידי טוב בשבילי?

אולי אנחנו מכוונים נמוך יותר מבחינת הרצונות שלנו, ונתקלים לפעמים באנשים שנמצאים גבוה יותר וזו ההרגשה?"

ואילו עכשיו אתה מנסה לשנות את הדברים משום מה. האם זה בגלל שאתה אוהב להתווכח ולהתפלמס? כי גם בפוסט הקודם שלך נהגת בדיוק באותו אופן.

ואני מוכן להסביר שוב בפעם האחרונה כי אין לי חשק ורצון להתברבר ולהסתבך בפלונטרים שלך בגלל הקושי שלך לקבל תשובה פשוטה על שאלה פשוטה ולכן אעשה זאת בפעם האחרונה בהחלט.

מכל מקום, מי שחושב שהזולת (בין אם זה חבר לעבודה או בן הזוג )טוב ממנו ולא משנה אם הסיבה נעוצה בפערי השכלה , מראה חיצוני וכו' הרי שמדובר תמיד בהערכה עצמית נמוכה .
ודבר נוסף שציינתי הוא שבמונח אובר קווליפייד נהוג להשתמש בתחום העבודה ולא ביחסים בינאישיים.

בהחלט תופעה שקיימת

בעיקר תת הכרתית אצל רבים מאיתנו
לרוב לדעתי משהו שמשקף חיצוניות
בר רפאלי .... אין, היא לא תסתכל עלי ... אני לא מספיק XXX בשביל אחת כמוה.
או לחילופין אצולת הממון - ששם המעגל החברתי מחייב בקוד ההתנהגות שלו הכרות וחיפוש "בתוך הקהילה"
וכדו'.

יכול להגיד לפחות לגבי, שהמטען שבין האוזניים הוא הדבר שמעניין אותי בעיקר, ואם מה שנמצא שם אינו מושך אותי - אז כנראה שלא יקרה שום דבר ..
שכנראה שגם זו סוג של הבחנה באזור של מה שהעלית

זאביק36

New member
אז אתה אומר

שנתקלת בנשים כבר שמבחינתך, הן לא מתאימות לרמה שאתה מחפש שקיימת בין האוזניים, זה בהחלט סוג של overqualified מבחינתך לגביהן.

drorbar19

New member
בהחלט קיים

ומי שלא מודע לזה, עלול למצוא את עצמו לבד במשך הרבה מאוד זמן. הרבה הרבה מאוד..

למעלה