overqualified & overambitious

evanescent

New member
איך לא אידיוט

אם הוא נכנס למיטה עם אישה שהוא לא מכיר בכלל בלי לדאוג לאמצעי מניעה?

BW37

New member
דיברנו על הטבע...

בחור צעיר, חרמן, שיכור היטב
לא ישים לב לפרטים גם אם בבוקר רגיל הוא לא אידיוט
חוץ מזה
יש די הרבה בחורות ובחורים, שמעדיפים אמצעי מניעה אחרים ולא קונדום
אם הבחורה תגיד לבחור שהיא לוקחת גלולות...

evanescent

New member
אבל הוא לא מכיר אותה בכלל

לפי מה שאתה אומר הוא הכיר אותה לאיזה שעה שעתיים אז לסמוך עליה בענין אמצעי המניעה זה בודאי לא חכם. אפילו בלי האפשרות של כוונת זדון מצידה זה לא חכם בכלל, כי יכול להיות שהיא לא אחראית בהקפדה על לקיחת גלולות. זה בכל מקרה בחור שמתנהג בקלות ראש לגבי האופציות שיצא ממנו ילד. אולי יש הרבה בחורים שמתנהגים ככה אבל זה עדיין לא סותר שזו הפגנת קלות ראש מדהימה לגבי כל הנושא הזה, זה חוסר אחריות גם כלפי עצמו וגם כלפי ילדים פוטנציאליים ממנו.

גם בקשר לשיכור היטב - זו קלות ראש גם לתת למישהי שהכרת הרגע להביא אותך למצב כזה, אין לו שליטה על לבחור כמה לשתות?

BW37

New member
זה לא הדיון

למה ואיך בחורים פועלים זה דיון ארוך אחר...

השאלה כמה מסובך לבחורה שרוצה להיכנס להיריון , למצוא בחור ללילה אחד ושלא ישתמש בקונדום...

אגב, אין בעיה לבחורה לקנות חבילת קונדומים בלי חומר שהורס זרע,
להשתמש בקונדום, ואז לקחת את הקונדום ל"פח" באמבטיה, ולקחת את הזרע לשימושה הפרטי...
ואז להגיד "היה חור בקונדום", לקונדום אין 100 אחוז...

evanescent

New member
זה התחיל מזה שהערתי

שלפי תיאור המקרה שלך היא צריכה דווקא לחפש מישהו שכן נראה אידיוט...

אם היא עושה מניפולציות עם הקונדום זה סיפור אחר. לא יודעת עד כמה מקרים כאלה באמת קרו.
בכל אופן זה לא כזה קל כמו שאתה מתאר (שיותר פשוט מזה אין) , כניסה להריון זו לא תכנית כבקשתך וכידוע אין לאישה שליטה על מתי יקלט ברחם הריון ומתי לא.

צלשלספק

New member
קרו גם קרו למיטב ידיעתי.

דרך הפסיקות שקראתי ברשת, במקרים אלו של גניבת זרע או הטעיה מכוונת בסטוץ או קשר קצר כלשהו (נושא אמצעי המניעה שציין שי, והכוונה לאמצעי מניעה ש"לכאורה" היו), נפסקים לגבר הממוצע בישראל (הכוונה, לא אדם אמיד או בעל משכורת גבוהה) מזונות בסיס מינימום 1,250-1,300 ₪ בביהמ"ש, ללא רכיב מדור, או חצי הוצאות חינוך. יכול להיות שבמקרים אחרים שלא עלו לרשת, הבחור שזרעו נגנב או שהיה רשלן בעצמו שילם את מלוא הסכום, כולל מדור ושאר ההוצאות כמו כל גבר גרוש בישראל שיש לו ילדים וחל עליו הדין העברי.

שמעתי על ניסיונות לתביעת נזיקין נגדית על גניבת זרע, אך אין לי סימוכין מפסיקות שפורסמו ברשת אם מישהו ממש תבע את זה או באם תביעתו נתקבלה ע"י ביהמ"ש ...

evanescent

New member
התכוונתי שאני לא יודעת

אם היו כאלה מקרים שאישה הלכה לפח, לקחה קונדום עם זרע, השתמשה בזרע ונכנסה ממנו להריון. אתה מכיר פסיקות שקובעות שאישה עשתה את זה?

LdsPdV

New member
עוזב בן אדם

הגבר תמיד יהיה אשם (ולא רק בעניין ילדים, אלא בכל הצרות שקיימות בעולם...
)

evanescent

New member
רק שלא הסרתי אחריות

מאישה שיש לה כאלה כוונות זדון, פשוט מטילה אחריות גם על הגבר שאמור להיות אכפת לו מילדים בעולם שהוא לא רוצה לגדל. מי שמחפש להאשים פה רק צד אחד זה אתם.

LdsPdV

New member
זה בכלל לא משנה

אם הוא גבר - הוא אשם.
אחרי זה נבדוק אולי עוד מישהו טרם לאשמה...

וככול שזכור לי, אני עדיין לא האשמתי פה בדיון אף אחד בשום דבר ספציפי (אבל זה לא מונע ממך להכליל אותי תחת "אתם" ולהדביק לי האשמות לצד כזה או אחר).

ואם כבר האשמתי מישהו, אז דווקא האשמתי גברים בכל הדברים השליליים שיש בעולם (למרות שגם זה נאמר בציניות...).

evanescent

New member
זה הענין, שקלטתי שאמרת את זה בציניות

והבנתי את זה כהאשמה שאצלי הגברים תמיד יהיו אשמים, מה שלא נכון. אני נימקתי את האחריות שיש פה גם עליו ולא האשמתי כי הוא גבר. רק שמהנימוקים אתה מתעלם.

LdsPdV

New member
לא לא

ממש לא רק אצלך, בכל מקרה הגברים תמיד אשמים.
לא גם אשמים - אלא האשמים העקרים.

BW37

New member
ברוב המקרים הוא האשם

גם אם לבחורות יש מניעים כאלו ואחרים
פשוט הן יותר מתוחכמות מבחורים
בחורים, באהבה ומלחמה עושים הכל ישר ופשוט...

LdsPdV

New member
לא לא, אתה טועה

תמיד הגבר אשם ובכלל לא משנה על מה אנחנו דנים.

LdsPdV

New member
אני מאוד רגוע

ובכל זאת גברים אשמים בכל דבר שלילי שקורא בעולם.
ונשים ? הן כולן מלאכיות ונשמות טובות.

shayCn

New member
אידיוט זה מישהו מהיר חימה

שלא מסוגל לנהל דיון ענייני בלי להעליב.
כל דבר בוער בו להגיב בלי לחשוב קודם.
סוג של חוסר ביטחון שבסופו של דבר
מניע אותו לפעול ולדבר גם נגד עצמו,נגד העתיד שלו,
נגד המדינה שלו ונגד הזהות שלו.

BW37

New member
עדיף

עדיף שילד יגדל בבית שיש בו שני הורים,
ועדיף שיהיו משכילים, ושיהיה להם מספיק זמן ורצון והבנה לטפל הכי טוב בילד
ורצוי שהילד יגדל בבית פרט עם חצר, שלהורים יהיה 2 מכוניות בטיחותיות, שיהיה לילד כלב ותוכי
ושילך ל2 חוגים לפחות, גם עדיף שיחייה באזור שאין סכנת טילים על הראש או אוטובוס שאולי יתפוצץ
עדיף...

מצד שני עדיף שילד יגדל עם אם חד הורית אוהבת ודואגת, עם יכולות כלכליות ומשפחה תומכת
מאשר ילד שיגדל עם שני הורים שלא נמצאים אף פעם בבית, או עם הורה מכה, או עם הורה מסומם, או או...

אני מכיר כמה וכמה אנשים שגדלו בבתים בלי אבא, ולא משנה למה אין אבא, כי הוא מת במלחמה או מסרטן כשהילד היה תינוק
והם גדלו להיות אנשים בריאים ומאושרים
המדינה והחברה לא רוצות לקבוע למי מותר ולמי אסור להביא ילד לעולם
אין בעיה לתת לך מספיק דוגמאות על אנשים רעים ואומללים שגדלו בבית עם 2 הורים

evanescent

New member
עם הטקסט הזה אני מסכימה

אבל עדיין הגישה ששי תאר של ממש לשים פס אם יהיה או לא, לדעתי אינה מוסרית. כן צריך להשתדל לפחות למצות (למצות במידת האפשר והסביר) אפשרויות לאב מגדל (במקרה של אישה הטרוסקסואלית) שצפוי לתפקד כאב מספיק טוב ולא להיות בלי אכפתיות לסוגיה.

למעלה