Over-rated, Under-rated

Aeroguy

New member
Over-rated, Under-rated

אז הנה השאלה שלי אליכם: איזה שיר של זפלין הוא לדעתכם Over-rated, קרי, מוערך יתר על המידה - כולם אוהבים אותו אבל אתם חושבים שהוא לא כזה משהו, ואיזה שיר הוא Under-rated, קרי, הוא מדהים אבל אתם מרגישים שאף אחד כמעט לא נותן לו את תשומת הלב הראוייה. אצלי, כעת: אובר-רייטד: Kashmir. באמת שאני לא מבין מה ההתלהבות מהשיר הזה. הרגע החלש ביותר בגרפיטי לדעתי. ריף טוב שנמתח לאורך 8 דקות משעממות. Whole Lotta Love גם כן... לא אחד מהאהובים עליי. אנדר-רייטד: Achilles Last Stand צריך להימנות כאחת מיצירות המופת שלהם, בשורה אחת עם Dazed & Confused ן-Stairway לדעתי. גם In The Evening לא מקבל את הכבוד המגיע לו לדעתי.

Gezunthait

New member
הממ...

Whole Lotta Love מאוד אוברייטד. The Wanton Song מאוד אנדרייטד, שיר עם אנרגיות מטורפות.

MusicA

New member
כתבת את סטיירווי מתחת לאנדרייטד?

זה בערך השיר הכי מוערך שלהם.

Aeroguy

New member
מה ז"א "הראשון"??

אנחנו מדברים על אלבומים... ולא מה "הכי מוערך" אלא מה "הכי מוערך יתר על המידה" ו"הכי לא מוערך"

אוו זה קומיוניקיישן ברייקדווד אצלך.

אמרתי שסטיירווי זה השיר ה ר א ש ו ן הכי מוערך. לא הבנתי איזה שיר יכול להיות יותר מוערך ממנו.

Aeroguy

New member
אהה אוקיי

אבל שוב, לא הבנתם אותי. רק אמרתי שאכילס צריך להיות מוערך לפחות כמו שסטיירווי מוערך כיום. לדעתי סטיירווי זה שיר מצויין. הוא אמנם יצא לי מכל החורים - כי מתייחסים אליו, ולא בצדק, כשיר הטוב ביותר שלהם - אבל יש לי כבוד אליו. את קשמיר, לעומת זאת... בוא פשוט נאמר שאני תמיד מדלג עליו.

Aeroguy

New member
לא הבנת אותי

התכוונתי לכך ש-Achilles Last Stand אמור להיות מוערך כמו השירים שהכי מוערכים - ז"א אמור להיות מוערך כמו סטיירווי ודייזד...

שלי.

אוברייטד- When The Levee Breaks. מלבד התיפוף הרועם של בונהאם וההרמוניקה של פלאנט, אני לא מבין מה כל כך מיוחד בשיר הזה. שירי בלוז היו לזפלין יותר טובים מאלה, יש קטע אחד שאני אוהב כשפלאנט צועק "לרדת אל שיקאגו!". זה הכל! אנדרייטד- Misty Mountain Hop שיר ממש קסום, יש שם עלילה היפית ממש חמודה, הריף קטשי ברמות, סולו אמוציונלי מצד פייג' לקראת הסוף, המנון שחוזר על עצמו, מאוד אישי ורגשני, אז למה הוא לא גילה יותר הערכה???

Aeroguy

New member
Misty Mountain אחד האהובים עלי!!

...אבל גם When The Levee Breaks...

ShikS

New member
%!

over: black dog- הריף הראשון חוזר על עצמו כל כך הרבה פעמים שאי אפשר לשמוע אותו וקשמיר ארוך מדי ואותו ריף כל הזמן שזה חבל under: night flight:הפזמון בשיר הזה פשוט כל כך טוב, אי אפשר לתאר עד כמה הוא טוב. האמ..wer'e gonna groove גם כן לא ממש מוערך שיר ממש קיצבי, שהם גם נהגו לפתוח איתו בהופעות

AeroTom

New member
Night Flight ../images/Emo45.gif

עוד אחד מהפנינים הנהדרות ב-Graffiti. ולגבי We're Gonna Groove - קצת קשה לגבש על זה דעה, כי השיר מעולם לא שוחרר בגרסת סטודיו ורק בוצע בהופעות וגם לא מופיע באלבום סטודיו. אבל בהחלט קטע נהדר! ואם כבר מדברים על קטעים לא באלבומי סטודיו אז אוסיף את Hey Hey What Can I Do, שהוא שיר נהדר שחבל שלא הרבה מגלים אותו בגלל שאין להם את Box Set-1 או את ה-Complete Studio Recordings או את הסינגל של Immigrant Song...

SaintJohn

New member
מסכים לגבי קשמיר

ולא מסכים לגבי Whole Lotta. קצת קשה לי לחשוב כרגע על שירים שאני חושב שהם אנדר-רייטד, אבל אני אסכים לגבי Misty Mountain, When The Levee Breaks ואני אוסיף גם את Ten Years Gone. אם יעלו לי לראש שירים נוספים גם לאנדר וגם לאובר, אז אני אוסיף.

I Disappear

New member
$#%@#

אוברייטד- whole lotta love למרות שאני אוהב אותו, זה לא שיר יותר מדי טוב, הריף חוזר על עצמו כל השיר אנדרייטד- the rain song! זה אולי השיר האהוב עלי שלהם! achilles last stand! זה גם אולי השיר האהוב עלי שלהם

Liorking

New member
Over/Under טאצ'דאון

אובר-רייטד: Kashmir, השיר באמת נמשך יותר מדי זמן. אנדר-רייטד: You Shook Me, מואפל ע"י שירים אחרים באותו אלבום כמו Dazed And Confused הגדול ועוד.

AeroTom

New member
יופי של שאלה! ../images/Emo45.gif

ח"ח גיא על פתיחת השרשור! Over-Rated מסכים בהחלט עם Kashmir. אף פעם לא היה מהשירים הכי אהובים עלי של הלהקה. את Since I've Been Loving You הייתי אולי גם מוסיף, אבל זה לא בדיוק מתאים. כי אני חושב שהוא שיר מצויין, פשוט לפעמים אנשים יותר מדי נדבקים רק אליו באלבום השלישי ולא נפתחים לאחרים שם הפחות מוכרים. Under-Rated: יש לא מעט... The Rover! שיר ענק. ריף לא גדול, אבל מצויין וזורם ויש בשיר הזה קסם ורגש שלפעמים נדמה לי שרק אני רואה את זה. Out On The Tiles. שיר נהדר שלדעתי לא הרבה שמים אליו באלבום השלישי. Wearing & Tearing. אלוהים יודע למה הלהקה בסופו של דבר לא הכניסה אותו ל-In Through The Out Door. לפי דעתי הוא השיר הכי טוב מכל השירים באלבום הזה. Nobody's Fault But Mine. לרוב האנשים שאומרים להם Presence הדבר הראשון שעולה להם בראש זה Achilles המצויין, אך בשבילי Nobody's Fault הוא רצועה לא פחות נהדרת באלבום הזה. שיר שאני אישית מאוד אוהב. יש עוד כמה וכמה שהייתי מוסיף, אבל אלו הכי בולטים לדעתי. ורק אחרון חביב ברשימה שלי--- Sick Again. שיר שאני מחובר אליו ברמות מטורפות ואחד הקטעים הכי מדהימים ב-Graffiti לדעתי. האלבום הזה נחשב כהכי כבד שלהם והשיר הזה מסיים אותו ברוקנ'רול כבד וענק שמביא את זפלין לפסגות חדשים שם מבחינתי. הרצועה הזאת, כמו רבים מעולים אחרים ב-Graffiti, לא מקבלת הרבה תשומת לב בדרך כלל בקרב הקהל הרחב וחבל ש-Kashmir הוא דווקא השיר שהפך להכי מוכר באלבום הזה... יש לנו יופי של דיון פה ואני אשמח אם עוד חברי פורום יעלו לפה דברים כאלה בעתיד

catch 2 2

New member
Over and Out

מוערכים יתר על המידה -- Kashmir - כשאני מגיע אליו אני בדרך כלל מחכה לזעקה של רוברט, אשר מלבדה אין לי ממש מאחזים בשיר הזה. Black Dog -בסדר, Riff נחמד, כיאה לחבורה, אבל השיר לא מגיע לשום מקום,נתקע ב Hey Baby, oh baby ..מבחינתי . לא מקבלים את הכבוד הראוי-- How Many More Times -לקח הרבה זמן עד שהגעתי אליו,וככה סתם משום מקום הוא הפך ליקירי ! Oh Rosie, stealllllllll away . בלי גישושים, ישר מתפרץ וממשיך בעוצמה עד למנוחה לכאורה, Rosie כאמור, ומשם ,מסיימים כמו שהתחילו,בענק! לא יודע עד כמה זה מכוון, אבל יש חיבור מופלא בינו לבין Whole Lotta Love שפותח את האלבום השני( פשוט הם מופיעים אצלי בסדר של האלבומים, אז שמתי לב) When the Levee Breaks -המוזנח והפגוע מכולללללם ! השיר הזה הוא פשוט פצצת סקס !! אפילו אם מתעלמים מהמילים ...המפוחית, הגיטרה של פייג' שמשרה אווירת קיץ לוהט בחדר המיטות, לא יודע, קשה לי לתאר משהו אחר מלבד זה בשניה שהוא מתחיל. Achilles Last Stand -כן כן, אני לא מחדש שום דבר. מבחינתי זו פסגת הכתיבה של הרביעיה, כמעט שירה. ואף מילה על הצד המוזיקלי. Misty Mountain Top -איזה שיר מקפיץ, כשאני חושב זפלין, אני חושב Misty. הוא קצת נשכח בין ההדר של הדיסק הרביעי, צריך לרענן את השורות ולחרוש עליו היטב! צריך לחשוב על עוד כמה...

AeroTom

New member
מסכים בהחלט עם When The Levee

במיוחד המפוחית והגיטרה...הקטע ההתחלתי של השיר לפני תחילת השירה פשוט מדהים. ו-Misty Mountain גם תמיד היה אחד האהובים עלי ביותר. אני חושב ש-2 השירים האלה הם הלהיטים האמיתיים של האלבום במקומם של Stairway ו-Black Dog...

ErezLahat7

New member
WTLB -בינתיים שמעתי 2 גרסאות

האחת המקורית . והשניה זאת שב- R&R HALL OF FAME ודי קשה להאמין שמדובר באותו שיר. דרך אגב את הגרסא השניה אהבתי יותר יחד עם המידלי של FOR WHAT ITS WORTH.

למעלה