OVER PRINT AND INDESIGN

JUBRANOO

New member
OVER PRINT AND INDESIGN

אם הטקטס השחור בINDESIGN מוגדר כ OVERPRINT אז מה היתרון להגדיר OVERPRINT ל STROKE ?

Schnitzell

New member
אין "יתרון", יש צורך.

אם אתה צריך שה-Stroke יהיה ב-Overprint, תגדיר אותו ככה.

JUBRANOO

New member
מה הסיבה שבגללה אני צריך להגדיר

Overprint ל Stroke? אם הטקסט לא היה ב Overprint אז כן היה סיבה להגדיר Overprint ל Stroke

JUBRANOO

New member
אם הטקסט בשחור אז אין לזה משממעות

אם הטקסט בצבע אחר אז יש משמעות לבטל את ה Overprint לצבע המלא ולתת Overprint ל STROKE נכון?

Schnitzell

New member
צבע מילוי (Fill) וצבע קו מתאר (Stroke)

הם שני דברים נפרדים. אתה יכול ליצור אות עם צבע שחור וקו מתאר בצבע אדום. אם אתה צריך שצבע המילוי יהיה ב-Overprint, קבע אותו ככה. אם אתה צריך שה-Stroke יהיה ב-Overprint, קבע אותו. אם אתה לא יודע למה זה נועד, קרא את השירשור המצורף, שבו עניתי לך בתחילת השנה בדיוק על אותה השאלה. ואם אתה עדיין לא יודע אם אתה צריך Overprint או לא, עזוב את האופציה הזאת כמו שהיא.

JUBRANOO

New member
אני זוכר והבנת\י אז מה שאמרת רק

משהו שלא היה ברור למה לתת Overprint ל STROKE לטקסט שחור שהצבע מלוי הוא בOverprint . 2 אם הצבע מלוי הטקסט הוא בצבע כתום, ה OVIRPRINT ל STROKE חייב להיות באותו צבע או כל צבע אחר רק חייב להיות ב 100% - פנטון הוא הכי טוב לשימוש במצב כזה!!?

Schnitzell

New member
אני מצטער, אתה חוזר שוב על כל השירשור הקודם.

אני לא מתכוון לחזור על כל מה שעניתי שם. אין קשר בין ה-Overprint של צבע ה-Fill ל-Overprint של צבע ה-Stroke. הם מאפיינים נפרדים. שאלה 2 לא מובנת בכלל - ל-Overprint אין צבע. הצבע של ה-Stroke לא חייב להיות כמו של המילוי. אין קשר לצבעי פנטון. העצה שלי היא שתעזוב את האופציה של Overprint, ואל תשתמש בה. אני לא אמשיך את הדיון.

JUBRANOO

New member
מה ההבדל -Overprint של צבע ה-Fill ל-Overprint

של צבע ה-Stroke ? לשניהם אין להם צבע כי הם ב Overprint אם יש לי צבע פנטון של כתום ואני רוצה שה STROKE יהיה חלק, STROKE לא חייב להיות באותו צבע פנטון של המילוי? אפשר צבע 100% מג'נטה, לדוגמא ל STROKE עם OVERPRINT? זאת השאלה האחרונה שלי בנושא הזה ואסתפק במה שתענה תודה

פודיום6

New member
תתחיל בזה שתנסה להסביר מה אתה מנסה להשיג

מה הסיבה שבגללה התחלת לחשוב על אפשרויות ה- overprint?

JUBRANOO

New member
התשובות ל 2 שאלות נראה לי עדיף יותר ויקצר את

הנושא במקום שרשור תודה

פודיום6

New member
תשאל, נראה אם אצליח להבין ואז אנסה לעזור

לגבי השאלה שלך "אז מה היתרון להגדיר OVERPRINT ל STROKE ?" אין יתרון. יש צורך. יש מצבים בהם זה נדרש. מעבר לזה לא הבנתי בדיוק מה אתה שואל או מנסה לעשות. תנסח את הדברים שלך בצורה ברורה.

JUBRANOO

New member
אוקי - תוכל להסביר מה צורך לשני המצבים..

שך מילוי ושל הקוו עם אובר פרינט? 2 אם יש לי צבע פנטון של כתום ואני רוצה שה STROKE יהיה חלק, STROKE לא חייב להיות באותו צבע פנטון של המילוי? אפשר צבע 100% מג'נטה, לדוגמא ל STROKE עם OVERPRINT?

פודיום6

New member
יש כל מני צריכם

קודם כל צריך להבין את משמעות הפקודה overprint. כשאתה מדפיס צורה עם צבע ללא op (נגיד משולש אדום) על צורה בעלת צבע אחר (נגיד עיגול כחול) בעצם המחשב חותך שטח לבן בצורת המשולש מהעיגול ובהדפסה הצבעים יוצאים בדיוק כמו שקבעת אותם (אפילו שהם אחד על השני). כאשר אתה מסמן את הצורה העליונה עם אפשרות op המחשב ידפיס את הצבע ישירות על הצורה התחתונה. היות שהדיו יחסית שקוף יווצר אפקט שמזכיר טיפה את אפשרות ה-Multiply ובשטחי החפיפה תראה ערבוב של שני הגוונים (במקרה הנ"ל סוג של סגול). אם אתה רוצה להשיג אפקט כזה תשתמש בזה. להלן 3 דוגמאות למקרים שבהם אולי תרצה להשתמש בזה: 1. כמו במקרה שאתה רוצה לעשות הדפסה עם שני צבעים אבל בעצם להשיג צבע שלישי ולגרום לעיצוב להיראות יותר עשיר. 2. לפעמים אם אתה מדפיס צבע פנטון על רקע צבעוני אפשר להוסיף קו דק באותו צבע של הצורה אבל ב-op ככה שגם אם תהיה טיפה תזוזה של הלוחות לא תיווצר נימה לבנה בין צבע הפנטון לצבעים האחרים כי צבע הקו ב-op יכסה על זה (אני מניח שלאופציה זו התכוונת). 3. אפשרות נוספת שאפשר להשתמשב-op להשגת אפקט מיוחד היא הדפסה של צבע/תמונות ב-op על צבע מטאלי (דוגמאת כסף). בכל מקרה op זו פונקציה שאפשר להפעיל על מילוי ועל קו בלי קשר אחד לשני. טקסט שחור תמיד ב-op פשוט כי זה לא יכול להזיק, מקסימום יהיה לך שחור יותר כהה וזה עדיף על נימה לבנה. בכל מקרה אם אתה מתכנן להוסיף קווים לטקסטים ואתה לא מבין כ"כ איך לעשות את זה עדיף שתשאל את בית הדפוס ותבקש הנחיות בדיוק מה לעשות יכול להיות שזה בכלל מיותר במקרה שלך (ברוב המקרים זה מיותר).

JUBRANOO

New member
תודה רבה עכשו מובן יותר והאופציה 2 היא

שהתכוונתי אליה עכשו אני מבין שבמקרה של אופציה 2 חייב להיות אותו צבע במלוי ובקוו שזה לא היה ברור לי תדוה

למעלה