over drive

InfraRed

New member
over drive

למה נועד ה"הילוך יתר" או באנגלית, over drive ? והאם כדי להשאיר אותו פועל או כבוי? בתודה מראש.

חיים_K

New member
הילוך יתר

הילוך יתר הוא הילוך גבוה שנועד לשיוט מהיר וחסכוני. בהחלט כדאי להשאיר אותו פועל, אם חסכון בדלק ונסיעה נינוחה ושקטה חשובים לך. במקרה שנדרשת האצה פתאומית, התיבה האוטומטית, כבר תדע לכבות אותו בעצמה ולהוריד להילוך המתאים (קיק דאון). שני השימושים שמצאתי לכיבוי אוברדרייב הם: - בנהיגה ´ספורטיבית´, כשרוצים לשמור על סל"ד גבוה. - בירידות ממושכות, לצורך בלימת המנוע והפחתת השימוש בבלמים. ברכב אוטומטי בלימת המנוע חלשה יותר מאשר בידני, ביטול האוברדרייב יכול לסייע.

sronis

New member
ענינו ביחד ../images/Emo8.gif

נראה לי שענינו הפוך - אתה התכוונת שכשהוא פועל אז ההילוך האחרון עובד, אני התכוונתי הפוך, סה"כ במצב נורמלי הוא עובד, וכשלוחצים על הכפתור אז התיבה לא מאפשרת להעביר לרביעי... תגיד חיים - שאלה קטנה - אני צריך למלא קצת מים ברדיאטור, יש המלצה על איפה לקנות ומחיר משוער או שזה לא משנה הסוג, וכולם עולים אותו דבר? רוני

חיים_K

New member
לגבי המים לרדיאטור

יש הבדלים מסויימים בינהם, אבל אני לא יודע לתת לך המלצה ספציפית. אם זה כמות קטנה, לא ממש משנה. רק שים לך שאתה קונה מים שהם כבר מוכנים מראש לשימוש ולא כאלה שצריך לערבב עם מים מהברז. אם קנית את הסוג השני, תצטרך לערבב ביחס המתאים. בתחנות הדלק יש את הסוג המוכן לשימוש. אולי תרים טלפון למוסך ותשאל מה הם שמו לך, עדיף לשמור על אחידות.

sronis

New member
תודה, האמת היא שחשבתי לקנות מיכל

משהו לשים לעכשיו וגם שיהיה לי באוטו או בבית לכל מקרה שלא יהיה. לפני כמה ימים הייתי באוטו דיפו והיו שם המון מיכלים שקופים עם מים ירוקים בפנים מכל מיני סוגים, אני יודע שזה לא כמו שמן מנוע שזה חשוב שיהיה מסוג מסוים מאוד, אבל עדיין לא רציתי לקנות סתם. אני ארים טלפון למוסך ואשאל מה למלא. תודה!! רוני

sronis

New member
בקצרה:

הילוך היתר נועל את ההילוך האחרון, כלומר במקום על רביעי (למשל) המכונית תסע על שלישי. זה נועד לתת תוספת כוח לצורך האצה, עקיפה, ירידה תלולה או עלייה. אין שום טעם להשאיר אותו לחוץ (כלומר פועל) כי אז הרכב יסע על שלישי כל הזמן, צריכת הדלק תרד והמנוע יעשה הרבה רעש במהירויות גבוהות. מומלץ להשתמש לצורך האצה מהירה (במקרה והמכונית לא מסכימה להוריד הילוך בעצמה), או סתם אם אתה רוצה לשמור על קצב מהיר עם תגובת דוושה מהירה. וכמובן בעת ירידה תלולה או עלייה, הראשון בשביל שלא תצטרך להעמיס על הבלמים יותר מדי, השני בשביל שלא תזחל בעלייה, אם ההילוך הרביעי ארוך מדי ולא מאיץ את המכונית קדימה. רוני, נוהג לפעמים באוטומט

rigi

New member
תוספת להמלצות...

(כמובן המלצה בלבד) אם אתה יודע שאתה הולך לבצע נסיעה עירונית, ואתה יודע שלא תגיע למהירויות גבוהות ,אתה יכול לבטל את הילוך היתר ועל ידי זה תמנע בלאי מיותר של העברה מיותרת לרביעי (יתר). כי בסך הכל התיבה מושכת להגיע להילוך יתר, וכל סיבוב\רמזור\אנשים\אוטובוסים\וכיוצא בזה ..לא חסר הפרעות בטוח העיר בקיצור בלאי מיותר בתוך העיר אפשר לנסוע בלי ההילוך יתר.

Yonic106

New member
סתם להוסיף

השם OverDrive בא מעצם העובדה שזה ההילוך שבו היחס בין מהירות הסיבוב של המנוע, לבין מהירות הסיבוב של הגלגלים, מתהפך. בתיבה ידנית, לרוב, בהילוך ראשון עד שלישי היחס הוא של יותר סיבובי מנוע לכל סיבוב של גלגלים, בהילוך רביעי זה בערך 1:1, והילוך חמישי (OverDrive) זה מתהפך. המונח נולד מהתקופה שבה היחס במכוניות היה מגיע עד ל 1:1, ואז התחילו לצאת מכוניות מספיק חזקות בשביל להניע את הרכב ביחס הפוך, ואז אמרו "וואו, למכונית הזאת יש overdrive"

dlx1100F

New member
איך זה יכול להיות? נניח שקוטר הגלגל

הוא חצי מטר (למרות שהוא קצת יותר). אזי היקפו הוא בערך 1.5 מטר (כפול פאי, אתם יודעים. וגם כאן זה קצת יותר). זאת אומרת שכשהגלגל מסתובב במהירות של 1000 סל"ד מהירות המכונית תהיה גבוהה מ-90 קמ"ש (חשבו: 60/1000*1000*1.5). ולפי מה שאתה אומר, מהירות המנוע במצב זה תהיה פחות מ-1000 סל"ד. אתה מכיר הרבה מכוניות שיסיעו אותך ב-90 קמ"ש כשהמנוע סובב ב-1000 סל"ד או פחות? אני לא.

© DrorZi

New member
הסבר מדוייק יותר :

חישוב של צמיג 185/55R15 מראה היקף של 1.80 מטר בקירוב (מעניין למה בחרתי כזה צמיג
) (2.54*15+18.5*0.55*2)*3.14159 ואתה צוקד, יחס ישיר פה אומר שבאלף סיבובים לדקה יש לנו 1.8 ק"מ לדקה וכמעט 110 קמ"ש. אבל - היחס הישיר מדבר על מוצא הגיר ביחס לסיבובי המנוע ולא על מוצא הגלגלים, בדרך יש לנו עוד דיפרנציאל הנעה שגם לו יחס
(וזה נקרא יחס הנעה סופי) שהוא קבוע וצריך לזכור להכיפל אותו, לצורך הדוגמא נניח יחס פה של 1:3 (וזה יחס הגיוני ומצוי), ז"א על כל 3 סיבובי גיר סיבוב אחד של הגלגל. תוצאה: הסל"ד באותו 110 קמ"ש הוא 3000 סל"ד, וזו תוצאה הגיונית
דרור זי, ברור

dlx1100F

New member
אני ידעתי את התשובה. אני רציתי

לראות איך מי שכתב את זה מתמודד עם זה, ובדרך זו להבהיר את זה גם לאחרים. אם כי אני לא בטוח אם מדובר על היחס בין מוצא הגיר למוצא המנוע, כפי שכתבת, או ליחס המסירה של ההילוך עצמו (כי יכול להיות שיש עוד דרגת הפחתה קבועה בכניסה לגיר או ביציאה ממנו). ועוד אגב לדרורזי, שלחתי תגובה באשכול של המנוע מגמגממגמגמגם (או משהו כזה), והוא לא קופץ למעלה. למה? אתה יכול להקפיץ אותו בבקשה? תודה.

עתיד18

New member
110 קמ"ש ב300 סל"ד ? מה אנחנו גולף?

ככה עושה ה1600 אפילו הקורולה משייטת ב100 על 2100 סל"ד מה קרה מלחמה ? אגב בקשר למשנה יחס קבוע, בגיר אוטומטי יש ממיר מומנט, שלוקח שתיים עושה ממנו אחד, אם אינני טועה

sronis

New member
למה מה קרה?

גם שלי עושה 3000 במאה קמ"ש, והיא ממש לא גולף. חוצמזה אני מכיר מכוניות שעושות גם 3500 (פולו 16V למשל, אבל היא כבר כן כמו גולף...) לפחות אני יכול לנסוע על חמישי מ-80 קמ"ש בלי שום בעיה, ובנוסף הילוכים קצרים זה טוב
רוני

dlx1100F

New member
אילן די, לא כדאי לך להיכנס לכאן.

וגם "לא מזדהה 26". זה סתם עוד בילבול מוח. רציתי להבין מה זאת אומרת "לוקח שתיים עושה ממנו אחד"? מישהו הבין את זה ויכול להסביר לי? מה שתיים, מה אחד?

dlx1100F

New member
לאו דווקא. כל ממיר והנתונים שלו. יש

כאלה (אם כי מעטים) שמגיעים אפילו עד קרוב ל-1:5. וזה, יש לציין, יחס ההכפלה של המומנט. זה לא יחס המהירויות (הכפלת המומנט היא מירבית כאשר מוצא ממיר המומנט אינו מסתובב כלל).

dlx1100F

New member
ראשית, אתה לא חייב לקרוא את ההודעות

שלי. שנית, מה שהרבה יותר בילבול מוח זה השטויות שאני קורא לפעמים בנושאים טכניים (ולא רק בפורום הזה). וזה דווקא לא מקרה כזה, סתם התחלקות קטנה שקפצה לי לעין, כי ברור לי (כמו שגם לכולכם, חובבי הרכב, היה צריך להיות ברור) שהגלגלים לא מסתובבים מהר יותר מהמנוע. אני בסך הכל רציתי לגרום לכם (לחלק מכם לפחות) להפעיל את התאים האפורים לפני שאתם קוראים את התשובה, אבל אני יודע שיש כאלה שזה מאד מקשה עליהם וגורם להם לבילבול מוח. אז באמת לא מוכרחים.

למעלה