Outsourcing

Outsourcing

בני האדם לובשים בגדים מעשי ידיהם . זה ניארה לי הולך בד בבד עם העלמות השיער שעל הגוף ( לפחות ברובו) האש תחליף לשיניים גדולות המצאת המישקפיים וניתוח הלייזר בטח יגרמו להחלשות הראייה המולדת בטווח של 10,000 שנה מעכשיו , אולי הרבה פחות . כל מיני פעולות שהגוף מבצע או ביצע עוברים לגורמים חיציוניים . למישהו יש דוגמאות נוספות ל Outsourcing שקרה בעבר או צפוי לקרות בעתיד ? תודה

כן:

1) תהליך העיכול בגופנו (בני-אדם וכל שאר היונקים) מתבצע בחלקו הגדול על-ידי אנזימים שהגוף מפריש, ובחלקו על-ידי חיידקים שחיים אצלנו במעיים ועושים עבורנו את העבודה (ואנחנו עושים עבורם את העבודה הקשה של השגת המזון מלכתחילה). אם אתה מדבר על outsourcing, אז זה אולי מקביל לעבודה מול קבלן-משנה. (אוכלי-עשב בכלל לא יכולים לפרק את התאית שיש בעשב - אלה החיידקים שיש להם בקיבות שעושים עבורם את העבודה.) 2) חומר כתוב מהווה עכשיו תחליף לזיכרון מוחי. אני כבר לא צריך לזכור איך מכינים מרק - אני רק צריך לדעת לקרוא את המתכון. ואני לא צריך לזכור מה אני עושה מחר בצהריים - זה רשום לי ביומן. אז הזיכרון שלנו נחלש. בזמן האחרון המדיום הופך מדפוס לדיגיטלי, והמידע כבר נמצא לא בספרים אלא בקבצי מידע וברשת, כך שפונקציות נוספות עוברות outsourcing. למשל: חוש ההתמצאות של הרבה אנשים שאני מכיר הועבר לידי ה-GPS שלהם. אם אתה רוצה לחשוב לאן זהמגמה הזו תיקח אותנו בעתיד- אתה מוזמן. סטיב ג'ובס שה מזה הון תועפות. בהצלחה

אתה מזכיר לי

שלפני כחודשיים נאלצתי לנווט אוטובוס כאשר ה-GPS התקלקל לנהג. הבעיה היא שבעבודה אני עומד עם הגב לדרך, כך שקצת קשה לי גם לדבר לקבוצה וגם לנווט אז בשלב במסוים הנהג התקשר לנהג זקן מהחברה שלו שינווט אותו, ושכח להחליש את הספיקר. המילים הראשונות שהנהג הזקן אמר היו "אמרתי לך ללמוד את הדרך ולא לסמוך על מכשירים"...

deathcaster

New member
לגבי 2

זו הסיבה שהמנחה שלי לתואר השני סירב לקבל את העובדה שאם הוא אומר לנו שיש מאמר מדעי חדש בתחום שעסקנו בו, אז שמישהו היה מבקש שישלח לנו את הקובץ, הוא היה מדפיס אותו ונותן לנו ביד, הוא פשוט לא מוכן לקבל פורמט דיגיטלי של מאמרים אקדמיים. באותה צורה למי שלא מכיר, יש מכשיר שנקרא ציטומטרׁ(שבטעות נקרא בהכללה FACS) שתפקידו למדוד תכונות של תאים חיים (אני כוונה רושם בשפה פשוטה למי שלא מכיר, אז למי שמכיר לא לבוא בטענות) ועוד סוגים של חלקיקים אורגניים אחרים, רוב המכשירים יכולים לתת נותנים גולמיים שלא ממש אפשר להבין מהם משהו ולרוב זה מלווה בהדפסת המון דפים, כאשר בפועל מה שעושים זה ניתוח הנתונים הגולמיים בתוכנה מיוחדת שנועדה לכך, הרבה חוקרים חייבים לראות בכל ניסוי את הערימה של הדפים רק בשביל שקט נפשי למרות שמה שיעניין אותם זה הניתוח הסופי שלן התוצאות. באותה צורה, כבר נכנעתי לכך שבעבר זכרתי מאות של מספרי טלפונים וגם מספרים אישיים של חיילי מילואים בתקופת שירות הקבע שלי, ומאז שיש לי טלפון נייד אפילו את המספר של עצמי אני בקושי זוכר, כבר נכנעתי לכך שבעבר הייתי זוכר תאריכי ימי הולדת של כולם ומועדי חגים ופגישות והיום כשאת הכל החליפו הפייסבוק (משיח השקר, הללויה) ויומן הפגישות בטלפון הנייד (יציר השטן) אני בקושי זוכר מתי יום ההולדת שלי. אז הצבתי לעצמי גבול: אני מסרב לקנות GPS, יש לי חוש כיוון מצוין ומעולם לא הלכתי לאיבוד.

למעלה