OT - מין תהייה כללית

berlinale

New member
OT - מין תהייה כללית

אתם ודאי מכירים את זה - את התגובות בוואללה או במעריב, את פורומי האקטואליה פה או בוואללה, ואפילו מדי פעם פורומים שונים של ישראלים בחו"ל. ועולה השאלה - למה כל כך הרבה אלימות מילולית, תוקפנות וגזענות? זה משהו בתרבות שלנו? (הפורומים הלא ישראליים שראיתי הם בדרך-כלל מקצועיים ולא איזה פורום אקטואליה חם) משהו באנונימיות של האינטרנט? (אנשים אומרים מה שהם באמת חושבים). ואקנח בפושעי אוסלו לדין (מה זה לשבת בנורבגיה כשכולם נמסים, אפילו בברלין? שיתביישו!).

forglemmigej

New member
צודקת

ומסכימה איתך בכל מילה. הישראלים זה עם מאד מאד קולני מבחינה ורבלית ,וזה מגיע גם לידי ביטוי באינטרנט .משהו כמו פופוליטיקה בזמנו. זה עוד רץ ?בכלל לדעתי זה החינוך מהבית ,ומהבית ספר, כשלא מלמים לתת כבוד לדעה או השקפה שונה. והכל מלווה בצעקות קרב אינדיאניות.. אין לי מושג למה זה, אבל פה אני רואה ילדים קטנטנים יושים בשקט במסעות או תם במקומות ציבוריים בלי לצרוח ולהכנס אי לדברי אחיו זה הכל ענין תרבותי.

forglemmigej

New member
סליחה על שגיאות ההקלדה

יושים צ"ל יושבים תם צ"ל סתם מסעות צ"ל מסעדות

חוסר סובלנות ורצון להרס

למרבית האנשים בישראל קשה לקבל את העובדה שאנשים עשויים לחשוב בצורה שונה מהם. ישראלים לרוב אינם מסוגלים להוציא מפיהם משפט בסגנון "אני חושב אחרת ממך, אבל דעתך לגיטימית בדיוק כמו שלי". דיונים בין ישראלים אינם מתמקדים בהחלפת דיעות ובנסיונות שכנוע, אלא בשידור בלתי-נלאה של דעתו של כל צד, והסברים לצד השני למה הוא (הצד השני) אדיוט. ויש לזה משמעויות רבות: כפייה דתית למשל, כאשר חובשי הכיפה אינם מסוגלים לסבול את העובדה שיש אנשים שרוצים לחיות אחרת. זו הסיבה למטבע הלשון הנשגב "פושעי אוסלו" (שכבר הספיק בהינף של 10 אותיות להעמיד למשפט להרשיע, ואם היה יכול - גם לתלות בכיכר העיר, אם היו בישראל כיכרות כאלו). זו הסיבה לכך שדמוקרטיה בישראל מתורגמת ל"הרוב כופה את דעתו על המיעוט" במקום "הרוב מאפשר למיעוט לחיות את חייו למרות שהוא מיעוט". וכך הלאה. עניין תרבותי - ואבוד. לדעתי. אין סיכוי לשינוי.

למעלה