OSRIC - הOGL של מוד"מ 1 ו-2

ogmios

New member
מכיר מרחוק

רפרפתי קצת על החוקים, ולא נפלתי מהכיסא. כאמור, OSRIC היא פחות או יותר מוד"מ, שהייתה זוועתית, וקשה לי להבין למה מישהו מנסה להחיות אותה, פרט, אולי, לנוסטלגיה. לגבי הבסיס החוקי - להבנתי, הוא רעוע למדי. כנראה ש-OSRIC פשוט לא פופולארית מספיק בשביל ש-Wizards of the Cost תטרח לתבוע אותם.

אאל"ט הכוונה היא נוסטלגיה בעיקר

וגם - לאפשר את פרסומם של מוצרים חדשים למהדורה השנייה של מוד"מ...

ogmios

New member
כמובן

ושוב, עולה השאלה, למה שמישהו, לעזאזל, ירצה לפרסם מוצרים חדשים למהדורה השניה של מוד"מ?

יש אנשים שעדיין משתמשים בה

אני חושב שאחד מהם אפילו כתב כאן היום (בארזשסט) - אני בטוח שאם מחר בבוקר הוא יגלה מוצרים חדשים לDARK SUN מהדורה שנייה זה ישמח אותו הרבה יותר מאשר החדשות הפ33תיות על המהדורה הרביעית שבה יש תוכנה מיוחדת שמחשבת כמה פעמים ביום הלוחם יכול לנשוך אפים.

braxat2000

New member
I wish...

המוצרים החדשים של dark sun יוצאים במהדורה שלישית. אגב, מהדורה שלישית של העולם הזה לטעמי מזוויעה, ולמעשה אבד שם המון מהקסם של המשחק המקורי.. אבל חומר העזר עדיין טוב, אז לא נורא.

braxat2000

New member
מהדורות

DS התחילה עם מהדורה ראשונה ועולם מצומצם במוד"מ (ידוע כ AD&D) מהדורה שנייה. אחר כך הוציאו כל מיני עזרים, שהם מהעזרים היחידים למשחקי מו"ד שלדעתי שימושיים מאוד ונותנים בעיקר חומר עזר ורקע על העולם. אחר כך הם הוציאו מהדורה מחודשת עם הרחבה לעולם לפי שינויים (שאני התעלמתי מהם במשחק שלי) שהיו בספרים חמישיית הצבעים. כיום, יש אתר של שחקנים טוב מאוד, שמוציא חומר שנחשב OFFICIAL על ידי WOTC. הוא למשל הוציא המרה לחוקי מהדורה שלישית, שלדעתי מאבדים המון מהטעם של המהדורה הראשונה. למרות זאת, יוצאים חומרים טובים מאוד מהחבר'ה האלה, ויש היום מספר אתרים עם ציורים ומפות. תכל'ס, שיחקתי בחוקי מהדורה שנייה עם שינויים שונים, אבל כנראה שהמשחק אצלי לא התעמק בחוקים יותר מדי והמשחק זרם טוב מאוד. המשחק הטוב למי שמתחיל הוא ההוצאה הראשונה של DS (מימי 1991). הוא מספיק בהחלט, וגם כך קשה להגיע לכל האתרים במהדורה המחודשת. אין לי פתרון לחוקי מהדורה 2 של מוד"מ. אישית הם לא הפריעו לי אבל אפשר לעשות עבודה רצינית ולהמיר את השיטה גם לחוקים אחרים :).

ogmios

New member
ובאותו הנושא

ל-Goblinoid Games יש גם משחק שנקרא Labyrinth Lord, שהוא פחות-או-יותר הוצאה חינמית של מו"ד הקופסאות, רק בלי לקרוא לזה ככה: http://www.goblinoidgames.com/labyrinthlord.htm

זה כמעט לגמרי מו"ד בקופסאות

החוקים נשארו אותם חוקים, רק שעכשיו דרגת-הקצה היא 20 ומטעמי זכויות יוצרים הורידו כמה מפלצות, שינו לכמה את השם והוסיפו אחת או שתיים.

ogmios

New member
עוד סיבוב על הבסיס החוקי כיבכול של OSRIC

קראתי שוב את ההקדמה שלו, והמחברים טורחים לכנות את המהדורות השונות של מוד"מ בשם "אלגורתימים למשחק". אם אני זוכר נכון את סדנת ה-IP שעברתי לפני כמה חודשים, יש כאן יותר מאשר ניסוח מגוחך - על אלגוריתם ניתן לרשום פטנט, אבל לא להגן עליו כ-copyright. כיוון ש-T$R לא עשו זאת, לכאורה, החוקים עצמם פתוחים לשימוש של כל מאן דהו. זה נשמע מטופש, וקשה לי להאמין שזה יעמוד במבחן של איזשהו בית משפט, אבל נראה לי שזה מה שעבר להם בראש. וכמובן שאם גולשים כאן עורכי דין או מביני דבר אחרים, אשמח לשמוע את התיאוריה הזו נקטלת.

למעלה