Origin Of Symmetry

Superunknown1

New member
Origin Of Symmetry

[או: לשחר משעמם וגם הוא רוצה פינה במאמרים]. טוב, ביקורת ראשונה שאני כותב. מנסה לכתוב, יהיה נכון יותר להגיד. לא לקטול אותי בבקשה.
origin of symmetry, אלבום האולפן השני של Muse [מת´יו בלאמי-גיטרה וקולות; כריס וולסנהום-באס; דומיניק האווארד-תופים], יצא ב-2001- תחת חברת התקליטים mushroom. "the love for what you hide, the bitterness inside, is growing like the new born" השיר הראשון, new born, מדבר כנראה על הרצון בקרבה ואהבה. על תקווה. השיר עצמו, מתחיל עם אותם שלושה קלידים שלאחריהם מצתרפות הגיטרות הרועשות של מת´יו והבאס של כריס בביצוע מדהים. קטע אינסטרומלי מרשים של גיטרות עצבניות בא מיד לאחר הבית הראשון והשיר ממשיך. אחד מהיותר טובים שלהם. "everything about you is how i´d wanna be" "give me- all the peace and joy in your mind" Bliss, מדבר כנראה על הציפיות שלו. על הרצון שלו. על האהבה האולטימטיבית ועל נערת החלומות שלו. שוב, פסנתר בהתחלה. הפעם יש קצת כינור. ושוב- הגיטרות- רועשות ובועטות. אח"כ מנמיכות קצת את הווליום. את הקליפ שעשו לשיר אני לא אוהב. קיצ´י מדיי וחסר תחליט. המבנה באלבום [חוץ משני שירים יוצאי דופן] הוא רנדומלי: סולו של איזה כלי קלאסי כגון פסנתר, כינור או צ´לו. אני חושב שזיהיתי קרן-יער או טובה באחד השירים... או לחילופין, משהו אלקטרוני וממחושב, פחות מלודי אבל עדיין, במובן מסויים, נותן בערך את אותה אווירה. אחריו הגיטרות והתופים ברוב העוצמה. המוזיקה נחלשת והשיר מתחיל. מתחזק שוב בפזמון. למרות המבנה הקבוע- זה אף-פעם לא משעמם.
הלאה. השיר השלישי- space dementia- מתחיל עם קטע אינסרומלי מדהים של פסנתר וכינור ונמשך כ-45 שניות. ההתחלה הכי טובה באלבום לפי דעתי. השיר מדבר, שוב, על אהבה. את זה כבר הבנתי. מה עם האהבה? את זה לא כל-כך. השיר הרביעי, hyper music, מתחיל בחריקת גיטרות מצמררת ועצבנית. גם אותה אני נורא אוהב.
"you that i dont want you, and i never did. i dont want you, and i never will" או שהוא סתן מזיין ת´שכל, או שיש סיפור אמיתי מאחורי האלבום וסדר השירם קצת התבלבל, או ש..? זהו, נגמר? כבר לא אכפת לו יותר. היא מצפה ממנו ליותר ממה שהוא יכול לתת- והיא חותכת את הסיפור. הוא, כאמור, נשאר בשלו. plug in baby, השיר עם הלחן הכי טוב באלבום והמילים הכי דפוקות. בקלות הייתי רואה את המילים משתלבות באיזה קליפ בו חברי להקת ווסטלייף צועדים בערום חלקי על שפת חוף הים. נורא סתמי. גם פה, הקליפ שיצא לשיר, אמנם יותר מושקע- מבחינת תוכן ומחשבה מהקליפ של bliss, אך עדיין מאכזב. Break me in, teach us to cheat" And to lie, cover up What shouldn´t be shared All the truth´s unwinding Scraping away at my mind Please stop asking me to describe For one moment I wish you´d hold your stage With no feelings at all Open minded "I´m sure I used to be so free Citizen Erased, השיר השישי באלבום ואחד מהטובים בו. הוא מצטיין מבחינת הליריקיה ומבחינת הלחן. בכלליות, הוא מדבר על רגשות מעורבים ועל קשרי אהבה חזקים. מי שברשותו האלבום המקורי יכול לדפדף בחוברת המצורפת ולהתבונן בהגדרת "תורת הסימטריה" ע"פ אנשים לא מוכרים. כנראה חברים של הלהקה או אנשים איתם הם עובדים. הציורים, רובם מצולמים או ממוחשבים [טוב נו, כולם] ומוסיפים המון. ואני לא חושב שיש מישהו בעולם שלא חושב שהיצורים הכתומים המעופפים שהוגדרו כ"תורת הסימטריה" ע"פ בוטצ´ גורדון הם לא הדבר כמעט הכי חמוד בעולם.
Micro cuts, שיר מדהים. הקול הגבוהה של מת´יו מחשמל ועוצר נשימה. המילים נכונות וטובות, הלחן מורכב. "Hands are red with your blame Megaphone screaming my name Whimpers someone I should´ve loved Souls weeping above" השיר מדבר על פרידה כואבת. הוא מאשים פה את הצד השני בחוסר אהבה ואכפתיות כלפיו. Screenager- בהחלט השיר הכי גרוע באלבום. הוא משעמם עד כדיי מוות ואני לא אפרט עליו יותר מדיי כי שמעתי אותו אולי שלוש פעמים. הייתי מוותר עליו בקלות. Darkshines, השיר התשיעי באלבום, שקט יחסית לשאר האלבום- אך עדיין מלא בעוצמה. על הפתיחה שלו אני תמיד מדלג, היא בהחלט לא מתאימה לשיר ולנושא עליו הוא מדבר. אליי הוא לא מדבר, גם עליו אני נהנה לפעמים לפסוח. feeling good, שיר טוב. אחד מהאהובים עליי באלבום. למרבה ההפתעה- אופטימיות. מדבר על פתיחת דף חדש, על הרגשה טובה ועל ההתגברות מהפרידה. הלחן שקט יותר, קצבי וקליל יותר. מאלה שמזמזמים במקלחת. הרצועה האחרונה באלבום, megalomania, היא השקטה ביותר. היא מדברת על "המחיר" של האושר, ועד כמה קשה להגיע אליו. שיר מדכא במקצת. מתאים לחורף.
עד כאן, לא חושב שזה יצא גרוע כמו שחשבתי שזה יצא, שחר.

Strawberry Kiss

New member
אהמ !

טוב.ועכשיו שלא כמו באייסי,בצורה רגועה לחלוטין. דבר ראשון- כל השירים של מיוז טובים.אין גרועים.אין! ודבר שני- פסלת את Screenager אחרי 3 פעמים מסכנות ששמעת אותו. לא נתת לו הזדמנות בכלל. 3 פעמים זה לא נחשב. זה לא יפה.קטלת אותו סתם.ללא סיבה,זה ממש לא נחמד. זה שהוא לא ממש רועש,לא אומר שהוא גרוע,לדעתי זה אחד השירים הכי חודרים שלהם.המילים עמוקות.-טוב אז לא כל כך,אבל עדיין- Screenager Who´s so phoney and always surrounded Stop your screaming, no-one can hear All the scars on your skin, post no bills Who you were Was so beautiful Remember who... who you where Hide from the mirror, the cracks and the memories Hide from your family, they won´t know you now For all the holes in our soul host no thrills Who you were Was so beautiful Memories who... who you where וכמו שכבר אמרתי לך; את Screenager קטלת מהתחלה,לא נתת לו בכלל הזדמנות,אבל feeling good הוא שיר טוב,ולמה ??? כי הוא יותר קליט.זה הכל.כמו שאמרת: "קבצי וקליל יותר.מאלה שמזמזים במקלחת." ועוד משהו שלא הבנתי,כתבת שהלחן של feeling good שקט יותר ואחרי זה כתבת שזה גם קצבי וקליל יותר,זה לא נשמע לי כל כך הגיוני.או שאני טועה ? ודבר אחרון- לא קטלתי אותך,את הביקורת+הדעה שלך,פשוט הבעתי את דעתי.

Superunknown1

New member
לא צרחת עליי מספיק באייסיקיו?

חדשות: גם ללהקה הכי טובה בעולם- יש שירים טובים יותר וטובים פחות. אפילו, ובמיוחד למיוז. אני חושב ש-שלוש פעמים מספיקות די והותר לקבוע אם שיר משמעם או לא. זה עניין של טעם אישי. הוא משעמם אותי ומרדים אותי ועושה לי לפהק באמצע. לא אוהב אותו. וזה לא שלא ניסיתי בכלל.. אני לא אמרתי ששיר שקט הוא שיר משעמם, ואם כן- אני חוזר בי. גם פילינג גוד שקט, אבל אותו אני אוהב. גם OKC של רדיוהד שקט ואני אוהב אותו. אין שום קשר.

Strawberry Kiss

New member
אממ..לא !

לא.לא.לא.לא! למיוז אין שירים גרועים! בקשר לשיר, אחרי שתשמע אותו 57 פעמים,ותגיד לי שאתה לא אוהב אותו,ושהוא (לא!!!)משעמם אותך ומרדים אותך אני אבין את זה. אבל 3 פעמים??? זה ממש קצת. זה אפילו לא חרישה. זה שמיעה ראשונה,כשקונים את הדיסק. שמיעה שניה,ששומעים הכל,הכל מהתחלה עד הסוף. ושמיעה שלישית,שמעבירים אחרי ששומעים חצי מהשיר כי הוא "מרדים ומשעמם". וסתם הערה לכל הפורום- למה בכל משפט שני חייבים להכניס את רדיוהד? אני לא יכולה להגיד שהם לא קשורים לפה, אבל יש להם פורום משלהם.

Superunknown1

New member
../images/Emo45.gif

אני פשוט לא אוהב את השיר הזה. הוא משעמם אותי. נקודה.

natural kenny

New member
פחיפחיפחי. האלבום כבר לא ברשותי.

לא ממש חבל לי, מה לעשות.... ופילינג גוד דווקא שיר נהדר. np - mr. bungle - vanity fair אווו

מה לעשות וזה השיר

היחיד באלבום שלא נכתב ע"י בלאמי ושות´. המקור (הטוב בהרבה) הוא של נינה סימון המופלאה.
the walkmen - that´s the punchline

natural kenny

New member
את זה לא ידעתי..

הממממ... האם לנוסבאום יש משהו אישי נגד בלאמי ושות´?

מה זה הקשקוש הזה?

זאת לא ביקורת. סריקה שטחית של כל שיר ושיר, עם ציטוטים רנדומאליים. הקביעה שכל העיבודים בדיסק הם רנדומליים - שטויות במיץ גוייבה. עיבודים מאוד מובנים, ובכלל לא אקראיים. הסולו של "קרן היער" שהוא בעצם מספר כלי קשת, מת´יו בלאמי כתב אותו, בתווים. כלומר שזה לא אילתור בכלל, אלא קבוע מראש. ביקורת זה לא לתאר מה קורה בכל כמה דקות בשיר, תודה רבה לך, אבל אני יכול לזהות גיטרה כשאני שומע גיטרה, ומה שהיא עושה. הניתוח שלך לגבי הליריקה של האלבום, רדודה וחד משמעית. מניין לך שעל זה מדובר? אפילו הוא לא חושף את המשמעות האמיתית. וצודקת הטענה שאם שמעת את Screenrager שלוש פעמים, אתה לא יכול לשפוט אותו. מיוז היא לא סתם להקת פופ שקולטים אותה לאחר שמיעה וחצי. אני עדיין מגלה כל פעם משהו חדש. המממ, בסך הכל, אתה אוהב את האלבום, אז אני לא מבין למה אני תוקף אותך, אבל סתם עיצבנה אותי הדרך שבה ניגשת לעניין. זהו אלבום הרבה יותר עמוק ממה שאתה מצייר אותו כאן במילותיך הדלות.

Strawberry Kiss

New member
../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

אהא.!. סוף-סוף מישהו שמסכים איתי. אז אני לא כזאת טיפשה. אהמ. רק משהו אחד,אני לא מבינה- "improvised cello on track 10 by Caroline Lavelle" צ´לו מאולתר בשיר 10 ע"י בלה בלה בלה.. צ´לו ? מאולתר ? שיר 10-feeling good. מישהו מוכן להסביר לי מתי מופיע שם צ´לו ?

Fish in the sea

New member
צודק,אבל אין צורך ל...

התנפל על הילד.הוא בסך הכל רצה לשתף את חברי הפורום באהבתו לאלבום. להעיר זה טוב,להתווכח זה טוב ולהעביר ביקורת צריך גם לדעת וגם לקבל. שוב,אני מסכים כמעט עם כל מה שכתבת אבל עולה מההודעה שלך ריח חריף קצת. כולנו פה בפורום מאותן מטרות פחות או יותר,ואין צורך לתקוף בברוטליות בנאדם שבסה"כ רצה לתת סקירה על דיסק שהוא אוהב,גם אם הכתיבה לא יצאה ברמה גבוהה כמו שנראה לי שציפית. אני חוזר שוב על הנקודה שאני כן מסכים עם תוכן הדברים שלך ואני התכוונתי בעצמי להעיר חלק מאותן ההערות שאתה הערת כי חשוב לי להעביר שאני כן בעד ביקורת מפורטת.אני למשל מעדיף לקבל טיעונים נגדיים והערות מפורטות על דברים שאני כותב מאשר "כל הכבוד על ההשקעה" ודומיהם.הרי זה כל הרעיון שבפורום.א-בל,"שטויות במיץ גוייבות","מילותייך הדלות" ושאר דברים שכתבת, זה קצת יותר מדיי לטעמי.בגלל דברים כאלה אנשים נרתעים מלכתוב. לא כולם כותבים וחושבים באותה רמה אבל לדעתי צריך לקבל בברכה כל אחד שרוצה לתרום מעצמו,על מנת שלא ישארו רק אותם שניים-שלושה שיכתבו מאמרים טובים ככל שיהיו,וכל השאר יסתכלו מהצד ויתפעלו. טוב זה יצא קצת מבולבל ואין לי זמן כרגע לקרוא הכל שוב אז אני מקווה שהנקודה הועברה.היה לי חשוב להגיד את זה.

צודקים כולם

אני סתם התעצבנתי, ואין לי מושג למה, אפילו. אז אני מתנצל. רציתי לציין, שלמרות המתקפה, Screenrager לדעתי, הוא שיר קצת פחות טוב מהאחרים. הוא לא גרוע, אבל הוא באמת שקט שכזה, ומהווה מעין שבירת מתח לאחר ההפצצות של שיר אחר שיר, מNew Born ועד Micro cuts. שכחתי לגמרי מהצ´לו המאולתר בFeeling good (אני עדיין לא מבין איפה בדיוק הוא שמע קרן יער). אגב, Feeling good, לדעתי, ממש לא שיר כזה טוב, ועושים ממנו הרבה יותר מהומה ממה שמגיע לו. סה"כ קאבר.

Fish in the sea

New member
הפעם אני חולק עלייך

סה"כ קאבר? איזה זמר אמר פעם,לא זוכר מי,שלפעמים לעשות קאבר טוב זה קשה יותר מליצור שיר חדש טוב.אז אולי זה קצת מוגזם אבל יש קאברים שהם ממש יצירת מופת. מצטער,אבל אני חייב להזכיר בפעם האלף את האנפלאגד של נירוונה. כל קאבר וקאבר ממנו הוא ממש יצירה.למי שאוהב את השירים,אני ממליץ למצוא את המקוריים ולהבין כמה קאבר יכול להיות מדהים. אני אישית,חושב ש-feeling good ממש מצויין.מישהו כתב פה בשרשור הזה שהוא הפוך על הפוך ולמעשה הוא לא אופטימי בכלל.בעקבות הדברים האלה קראתי שוב את הליריקס ואני מודה שלא הצלחתי להבין איפה הציניות פה. וחוצמזה,הניק שלי לקוח ממנו
. וחוצחוצמזה,השיר המקורי יפה מאוד גם הוא,אם כי הוא ראש אחר לחלוטין. בקשר לScreenager,אני בדעה חושב שהוא חלש בשתי דרגות משאר האלבום. ועוד קטנה לגבי מה ששחר כתב בהודעה המקורית: אתה מוצא ש-dark shines הוא שיר שקט יחסית? ממממ ההיפך לא? אולי הבתים רגועים,אבל זה רק על מנת להעצים את ההתפרצות האדירה בפזמון,עם סערת הגיטרות והשתוללות התופים האדירה. אין ספק שהפזמון בשיר זה מהווה את אחד מהרגעים הרועשים ביותר לאורך האלבום,אם לא הרועש ביותר.מת´יו ממש מוציא את גרונו והאמת שזה די מרגש בעיניי.
radiohead-a reminder
איזה שיר מקסים.

נירוונה שווים לתחת

ואני מחבב את Feeling good פחות מהשירים האחרים, הוא פשוט לא מתאים לאלבום.

למעלה