OQO

dove2

New member
OQO

השבוע יצא דגם חדש של OQO 512M RAM USB2 30G HD האם מישהו משווק את זה בארץ ? האם מישהו התנסה ביבוא אישי? כמה מכס צריך להוסיף על זה? ומה עושים עם אחריות?

Ixion

New member
מחשבים זעירים הם נחמדים

אבל ממש, ממש ממש לא שווים את תג המחיר שלהם... לדוגמא, יש גם את סדרת U של סוני, אבל מה הרעיון במחשב כל כך קטן? לא עדיף ללכת כבר על מחשב כף יד מתקדם או על מכשור ייעודי? בשביל מה אתה צריך מחשב כזה? אולי נוכל להציע לך חלופות?

dove2

New member
כי זה מחשב מלא לכל דבר ונייד באמת

עם כל הכבוד לניידים הם לא מספיק קטנים ולא נכנסים לכיס. כשאתה אורז אותם לדרך זה עוד תיק תרתי משמע
המחשב של OQO עם אפשרות להתקין תוכנות "שולחניות" שאינן זמינות לגרסאות כף היד למינהן ועדיין שומר על גודל באמת נייד. כמובן שהייתי שמח למחיר נמוך יותר, אבל הפתרון שזה יתן לי כנראה שווה את המחיר (אני צריך להבין מה המכס בארץ בהנחה שאין לקנות אותו פה). ובכלל כשמשווים את התצורה הזו למחשבים מקבילים מתחום הניידים ה"רגילים" אני לא בטוח שהוא משמעותית יקר יחסית לפתרון. הוא יחליף בעצם שני מכשירים - מחשב נייד "רגיל" ומחשב כף יד "רגיל" ולכן המחיר צריך להיות מושווה לסכום של שניהם, ונראה שיתן פתרון טוב יותר מסכום השניים.

Ixion

New member
טיפה הגזמה,

מאחר ומדובר במעבד טרנסמטה.. גם הגודל עצמו של המכשיר כה קטן, שכל מה שאפשר להנות ממנו במחשב XP\נייד נורמלי נאבד לך... בגלל זה אתה לא רואה WINXP במחשבי כף יד, אלא מערכת הפעלה ייעודית.. חוצזה, כמה נייד הדבר הזה כבר יכול להיות? מה מגדיר מחשב כנייד? מה ההבדל כאן בין סלולרי מתקדם למחשב כף יד, למחשב נייד מלא? מחשבי כף יד לא כאלה קטנים (הם לא למשל ניידים כמו מכשירים סלולרים). באמת כל כך רע להיות עם מחשב של 7-8-10-11 אינטץ'? (סוני סדרת T וטושיבה ליברטו בהתאמה)? אם כל מה שאתה רוצה לעשות זה לגלוש, מחשב כף יד או אפילו מכשיר ייעודי (כמו למשל, נוקיה 770) יתאימו יותר מאשר מיני-מיני מחשב, לא?

dove2

New member
אני צריך להריץ תוכנות ספציפיות

אני צריך להריץ תוכנות ספציפיות לא "סטנדרטיות", כלומר לא דפדפן ואופיס. לכן אני צריך בהכרח מערכת הפעלה שולחנית (WinXP או Win2000). שיקול "ההנאה" הוא כמובן סובייקטיבי, מאחר והניידות חשובה לי מגודל מסך אני אהנה יותר מיכולות ניידות גבוהים (משקל וגודל פיזי) מאשר מסך 15 אינץ עם צבעים חיים וזוית צפיה רחבה. מבחינתי אם היה מכשיר סלולרי עם מערכת הפעלה חלונות2000 אפילו טוב עוד יותר... אולי אפילו שעון יד... נו טוב, זה כבר באמת מוגזם תסתכל על מחירי סדרה T אצל סוני ואני לא בטוח שכלכלית הם משמעותית זולים מהמחיר הצפוי של OQO אם בכלל

Ixion

New member
אני יכול להגיד לך, למשל

שתוכנות כמו פוטושופ לא יעבדו על מעבדי טרנסמה (ז"א הם יעבדו, אבל לא בצורה שמישה). כמו כן, מעבד הגרפי שיש למחשב של OQO הוא גם מוטל בספק... בסדרת T המחיר גבוה, אבל אתה מקבל פנטיום M ובאמת מחשב קטן, ולא מיני מחשב עם חומרה חלשה במיוחד.. תראה אם יש לך להוציא כל כך הרבה כסף על מיקרו-מחשב, וזה באמת מה שאתה רוצה, אז לך על זה... אבל לדעתי, יש איזהשהו מינימום למחשב אמיתי.

Ixion

New member
איזה תוכנות בכל אופן?

משהו ספציפי שאנחנו מכירים?

dove2

New member
אינני מאמין שמכירים כאן

לא פוטושופ או משהו גראפי כבד. בכל אופן תודה על ההתיחסות - נתת לי קצת חומר למחשבה.

למעלה