opeth

cradleguy

New member
opeth

מה אנשים פה חושבים על opeth הייתם מגדירים תקליטים כמו blacwater park and still life as progressive למרות הdeath metal vocals בחלק מהשירים?

L i z a r d

New member
אין ספק שהמוזיקה שלהם מתקדמת....

אמנם זה לא דומה לשום דבר מתקדם אחר, וכל הקטע עם הדת´, בלאק והקטעים המהירים לא נפוץ בפרוג, אבל הרעיון של יצירה מורכבת ומאתגרת שבאה לחדש קיים בהחלט. אפשר לראות את השילובים המעניינים שנעשים עם דיסטורשיין אפל וגיטרה אקוסטית, קטעים שמאוד מושפעים ממוזיקה קלאסית (גיטרה אקוסטית וקלאסית בדרך כלל) ופולק סקנדינבי. המבנה, הגישה, הם שעושים את המוזיקה מתקדמת. כמו שנדמה לי שרוברט פריפ אמר פעם, פרוגרסיב זה לא סגנון מוזיקלי אלא יותר "פילוסופיה" מוזיקלית. זה לא משנה איזה סולם יהיה בולט ואיזה מקצב ישלוט, מה שמשנה זאת הגישה שמחפשת מעבר במוזיקה, ליצור יצירה שתאתגר את המאזין.

RamiSun

New member
ההגדרה של רוברט פריפ ממש מדהימה

ועולה לי שאלה בהקשר ללהקה הנ"ל ולאחרות, מה ההבדל בן מוזיקה מתקדמת לאוונגרד? בסך הכל מבחינת ההגדרות אפשר בקלות ללכת לאיבוד, אף שמבחינת המוזיקה זה נפרד.

cut2

New member
לדעתי ההבדל הוא

שאוונגרד הוא ממש פורץ דרך, חדשני, לעומת המתקדם שהוא פשוט מורכב, שונה, מקורי (לא חייב חדשני, אבל מקורי!) מאוד, משאר הרוק. ואכן, מתקדם ואוונגרד הולכים הרבה פעמים ביחד בגלל חפיפה חלקית בהגדרות שלהם. NP: GENTLE GIANT - FREE HAND : ON REFLECTION הורדתי מהרשת. איזה הלם! את האלבום הזה אני מוכרח להשיג ומהר! ישמור האל את קרי מיניר.

L i z a r d

New member
אל תקח את זה כציטוט

נדמה לי שהוא אמר משהו בכיוון הזה - מה שכתבתי בסה"כ אלו המילים שלי.

למעלה