openoffice בארגונים

nirbenzion

New member
openoffice בארגונים

שלום לכולם האם מישהו יודע לספר מה קורה בשוק ? האם יש ארגונים שעשו הסבה ל OPENOFFICE ? התקנתי אתמול על המחשב שלי , וזה נראה לא רע בכלל. הבעיה היא כמובן שארגונים עדיין צריכים את האאטלוק+ רשיון של מייקרוסופט תודה מראש

שוּלה

New member
התשובה לא שגרתית שדורשת ראש פתוח

אופן אופיס לא מוכנה לעבודה אינטנסיבית ומקצועית. לדעתי ב-90% המקרים העסקיים היא מוכנה למדי, אבל ל-10% המיוחדים, זה לא עובד. באגים, בעיות בעברית, ועוד. לעומת זאת, תחשוב על ארגון של 100 אנשים: המחיר לאופיס בארגון כזה הוא 400$ * 100 = 40,000$ (כולל תוכנת WINDOWS) במחיר כזה אפשר להעסיק מתכנת (שכיר או דרך חברה שמתמחה בתחום) שיפתור את כל בעיותיך באופן אופיס, וגם יתן לך תמיכה אישית וגם אולי יכתוב פיצ'רים בהתאמה אישית לעסק שלך. אחרי כל זה ישאר לך הרבה מאד עודף בכיס, ותוכנה שעושה יותר ממה שתקבל במיקרוסופט. רוב העסקים שמרניים מדי נקודה לפעולה כזאת, אבל זה היתרון הגדול של אופן אופיס - הקוד פתוח ולעשות בו שינויים ותיקונים מותאמים אישית זה אפשרי ויותר זול. אם אתה ארגון גדול מספיק, כמובן. יותר מזה - אם תחבור לארגון אחר (או לכמה) - תוכלו להעסיק את אותו מתכנת ביחד בשבריר של המחיר שהיה עולה לכולכם לשלם למקרוסופיט

nirbenzion

New member
אז בואי נצא בהנחה

שיש לי 2 סוגי משתמשים של אופיס. משתמשים חכמים , שהאופיס מהווה כלי עבודה מרכזי (וורד אקסל יומנים וכו) משתמשים קלים , שיש להם תיבת דואר ובה הם מקבלים עידכונים (חלקם בקבצי וורד ואקסל) וכל מה שהם צריכים לעשות זה רק להדפיס אותם וזהו. במקרים מיוחדים הוא צריך לשרבט איזה מודעה בוורד , אבל זה הכי הרבה. האם למשתמשים אלה אופן-אופיס יתן מענה ? (לתחושתי כן) למרות שברור לי שעבודה בשני סוגי אופיס יכולה לייצר קצת בעיות. ואני אשמח לדעת אלו חברות עשו מהלך דומה בכדי ללמוד מהם (אני לא רוצה להיות הראשון שקופץ...) תודה

אופן אופיס קיים גם בארגונים

אני במסגרת העבודה שותפה לליווי ארגונים למעבר אופן אופיס. הנושא חדש בישראל יחסית. קיימים גם ארגונים גדולים שבודקים בצורה רצינית מאוד את המעבר לאופן אופיס. אנחנו מודעים שברגע שגרסה 3 תצא בעברית, מספר הארגונים וחברות העוברים לאופן אופיס יגדל באופן משמעותי. אנחנו בקרוב נזמין לפורום אנשים שמעורבים שנים בתחום .

שוּלה

New member
כמו שאמרתי, ל-90% מהשימושים זה מספיק בהחלט

לפי מה שאתה מתאר זה יהיה לך מספיק טוב בכל מקרה - עולה לך מעט מאד לנסות - רק להוריד ולהתקין, ולתת לאחד מאנשי הצוות להשתמש באופןאופיס בלעדי. לא עובד - מקסימום תחזור. תן לו לרשום בצד את כל ההערות שלו במשך שבוע עבודה, ותחזור לפה עם פידבק. יתכן שכל השאלות שלו יקבלו מענה, ויתכן שלא. אני מכיר שני ארגונים קטנים, אחד מהם חברה של מתכנתים ואנשי מחשבים (כ-10 אנשי צוות) שהחליטו באופן גורף שהמחיר של חבילות מיקרוסופט אופיס לא משתלם להם לעומת מה שהם מקבלים מאופןאופיס, במונחים של תועלת, באגים, פרודקטיביות, וכו'.

yossin

New member
אני יכול לספר על הארגון הקטן שלי

אני בעל שני משרדים לראיית חשבון אנו משתמשים באופן אופיס לשביעות רצוננו המלאה יש לנו רשיון אחד לאופיס של מיקרוסופט מאחר ו BASE עדין לא עושה את מה ש ACCESS עושה ואגב, אנחנו לא משתמשים באאוטלוק, יש כלים לא פחות טובים וחופשיים

נסיון מעניין - כמה שאלות

אני מבינה שאתם משתמשים ב-CALC הרבה. האם אתם נתקלים בבעיות בקבלת קובצי אקסל חיצוניים ? האם אתה יכול לתת דוגמאות של בעיות, אי התאמות ? האם אתם מייצאים את קבצי מל-CALC ל-EXCEL ? האם יש חוסר התאמה בזמן המעבר?

למעלה