OOP/lib/f()???

jeblesh

New member
OOP/lib/f()???

עוליי מישהו מוכן לענות לי על משהו שאני לא מבין הספה הרישונה שלמדתי היתה VB מיד הבנתי שזה לא בישוילי ולמדתי קצת C ואסמבלי והימשחתי אים אסמבלי דיי הרבה זמן אחשב אני לומד קצת c++ ואני מישתגיעה אוקיי בסי הבנתי הפונגציות מפשתות בצורה דיי רצינית את התחביר בימכום קפיצות מותנות סבבה. ויש גם ספריות שזה בידיוק כמו עוסף של פונגציות סבבה אני מבין את זה ויש לספריות אחלה יתרון במערחות מרובות מעבדים לפי הבנתי וחיסחון בזיקרון במערחות מרובות יסומים סבבה . אחשב אני לומד אוביקתים ואני לא מבין מה ההבדל זה בידיוק אותו הדבר רק בצורה שונה או שאני לא מבין את זה טוב אז התחביר של C++ יותר טוב מי C בצורה מסוימת אבל חוץ מתחביר קצת שונה שיותר נוח מה היתרון של OOP על ספה כמו סי שמציעה בידיוק אותו דבר אים תחביר שונה וקצת מיושן?

TZURYOAV

New member
הסבר פשוט C++ קרובה קצת יותר

לצורה שבה בן אדם חושב ומאפשרת הפשטה שהיא נדבך חשוב בתכנות. יואב.

ihovav

New member
כמו שיואב כתב וגם :

תכנות ב OO נותן לך אפשרות "למדר" את הקוד : הכוונה היא שכל אובייקט מטפל בעצמו בצורה שהוא צריך, אתה לא צריך להתעסק עם מודולים שונים בכל הפרוייקט - אתה מקבל CLASS עם "INTERFACE" מסוים (פונקציות עם הרשאות) ואתה משתמש בו - זה מקטין את הקוד בצורה משמעותית (מנסיון - הקטנתי קוד של פרוייקט שהיה ב C ב שני שליש) ונותן מודולריות גבוהה : הכוונה היא שאם אתה עובד בCONSUL ורוצה לעבור לפרוייקט גראפי - אתה צריך להחליף את הCLASS של ה IO - ולעשות אותו זהה מבחינת ה INTERFACE לCLASS הקודם חשוב שתדע שהשיטה הזו פותחה כמענה לפרוייקטים גדולים ומורכבים - ככה שאפילו אם אני לא שכנעתי אותך - תחשוב שכמה אנשים הרבה יותר חכמים ממני חושבים שזה טוב...

The_Mighty_Perr

New member
המ......

בס"ד איזה יתרון יש לספריות במערכות מרובות-מעבדים??? איזה חיסכון יש לספריות במערכות מרובות-יישומים??? בברכה...

jeblesh

New member
ספריות יתרונות\חסרונות

תחשוב על זה ככה שאתה מישתמש בספריה אתה מישתמש בתוחנה אחרת שלא קשורה בתוחנה שלך אים קימפול דינאמי אתה לא מקמפל את כול התוחנה עילה רק את מה שאתה כתבתה הדבר אומר שהספריה כודם כול יכולה לרוץ על מעבד\מחשב אחר (לא בטוח לא מומחה לתיחנות במולתי פרד אבל ספריות זה בטוח המפתח לזה) אחשב במערחות מרובות יסומים יש מלה יסומים שמישתמשים בiostream.h למשל אז לא עדיף לאסות DLL שלו ופשות שכול התוחנות ישתמשו בו זה אומר חיסחון בזיכרון!!!

voguemaster

New member
הערה

ישנן ספריות דינאמיות וסטטיות. ספריות דינאמיות נטענות בזמן ריצת התוכנית, בערך כמו ש-DLL נטען כדי לספק פונקציות מסוימות. ישנן גם ספריות סטטיות שמה שקורה איתן זה שהפונקציות מוכנסות לתוך הקובץ המקומפל כך שיהיה אפשר להריץ אותו על תחנות שאין בהן את הספריות הדינאמיות (כתוצאה מכך גודל הקובץ תופח ובהרבה). אל תחשוב שמיקרוסופט המציאות את הספריות הדינאמיות, לא כך הדבר. שים לב שבכל מיני אתרים שבהם אתה מוריד תוכנות לקימפול (בד"כ ללינוקס) יש לך אפשרות בחירה בין גירסא עם ספריות דינאמיות וסטאטיות. אלי

jeblesh

New member
ברור

כתבתי בפרוש שאני מדבר על קימפול דינאמי... ודבר שני אים אני לא טועה אתרי הרישונים שהוסיפו ספריות לבייסיק שלהם שקתבו את המיסחק התלת מימדי הרישון "ניית דרייבר" למחונת ארקייד :) ...

dor_ian

New member
נוסטלגיה

מאיפה אתה מכיר את NIGHT DRIVER??? היה אותה ב1980 (בערך) ב"כל-בו שלום"!! אבא החזיק אותי בידיים כדי שאשחק בזה. יש לי את הROM של המכונה אגב ניתן לשחק בזה עם אמולטור מתאים. סליחה על ההתפרצות הייתי חייב.

jeblesh

New member
וואיי אני לא מעמין :)

היה לי אתרי שהיתי קתן והיה בו את המיסחק הזה בגירסת "מחשב" בתור מיסחק הדיפולת שלו אים לא היחנסתה צ´יפ הו היה מתחיל ישר את המיסחק הזה :)

The_Mighty_Perr

New member
המ.....

בס"ד בהודעה המקורית לא אמרת "קישור דינמי". והמונח הוא "קישור דינמי", לא "הידור דינמי". ההידור מתבצע כרגיל, אבל הקישור דינמי. אין יתרון אמיתי בספריות דינמיות על מערכת מרובת-מעבדים. כינ רוב התוכנות לא יודעות לנצל מעבד נוסף(תוכנות ביתיות פשוטות), ולא כל מערכות ההפעלה יודעות לנצל מספר מעבדים. דוס, ווינדוס 95/98/ME/XP HOME לא מנצלות מעבד שני... אני לא בטוח שעגיף בשביל IOSTRTEAM לעשות ספריה דינמית. IOSTREAM הוא דיי קטן, ואין צורץ להעמיס ולסבך דברים כשהם לא נחוצים... חוץ מזה, IOSTREAM הוא לדוס, בדוס אין ספריות דינמיות... בברכה...

jeblesh

New member
אוף קתנוני

אני נתתי דוגמה שכולם יוחלו להבין גם אים הם רק מישתמשים בספריות פשותות ולא גם בדברים מיתקדמים עגב זה דיי ברור שהמערחת הפעלה צריחה ליתמוך בזה וחוץ מזה הXP פרופשנל תומחת בכמה מעבדים לא יודעה עד כמה בידיוק אבל ב 2 הי תומחת אתה מוזמן לבו אליי ליבדוק אים אתה רוצה לגבה תיחנות של יסום כמו שאמרתי אני לא בטוח שמה שאני אומר זה נכון ועיין לי מוסג עייך אוסים את זה מה שבתוח שזה קשור לזה שאותו היסום הו בעצם כמה קיתעיי קוד שהם עצמעים לגמרה וכול אחד מהם אחרעי על פעולה\פעולות שמרקיבות את היסום אים אתה יכול להרחיב בנוסה אני יסמח :)

niminet

New member
../images/Emo6.gif האבטי עט השגיעוט ../images/Emo6.gif

או שזה היה בכוונה...
זה די מלחיץ התחלה...

למעלה