OOAK

Evelynes

New member
OOAK

שלום כולם אני רוצה להבין את המשמעות העמוקה של המושג: אם אני מכינה מוצר שהוא עיצוב מקורי שלי, אבל מכינה ממנו כמה פריטים, בכל פעם בצבע אחר, האם זה עדיין נחשב ל OOAK ?

milshake

New member
OOAK אומר One Of a Kind

כלומר אין ולא יהיה עוד אחד שזהה לחלוטין לאותו פריט, כל אחד הוא יחודי בפני עצמו ובלתי ניתן לשחזור בצורה זהה. אם הפריטים שאת מדברת עליהם הם תוצר תעשייתי פשוט בצבע שונה, אז לא מדובר על OOAK כי ניתן להרכיב שוב את אותו דבר עם אותם אלמנטים.

Evelynes

New member
זה לא מוצר תעשייתי

זה מוצר שאני עיצבתי והכנתי ממנו רק 1 עד כה. בדיוק את העניין הזה אני רוצה לברר לעומק. אם נגיד הכנתי 1 בצבע לבן והוא OOAK וכעת אכין את אותו דגם - בצבע שחור - הוא עדים OAK (לדעתי) כי זה אומנם אותו דגם אבל יחידי בצבע בשחור - או לבן - או כל צבע אחר ולא יהיה עוד אחד. בגלל זה ביקשתי את דעת משתתפי הפורום. את הפירוש המילולי אני כמובן מבינה.

onor

New member
לי יש טוניקות OOAK

תפרתי 10 כאלה, כל אחת בהדפס וצבע יחודי ושונה מהאחרות. הגזרה לעומת זאת, היא אותה גזרה.

אני שאלתי פעם את השאלה הזאת

ורוב התשובות היו שזה לא OOAK. במקרה הזה, הציעו לקרוא לפריט limited series.

Evelynes

New member
limited series

סדרה מוגבלת למיטב הבנתי זה לא פריט בודד זהה אלא סידרה שלמה של פריטים אותם מייצרים בכמות מוגבלת תקנו אותי אם אני טועה.

אבל אין לך פריט בודד זהה, יש לך סדרת פריטים

זהים, כל אחד בצבע אחר. זה בדיוק סדרה מוגבלת.

רות מלר

New member
סדרה מוגבלת זה X פריטים זהים

נניח סידרה של 20 יח' זהות אם יש רק אחת מכל צבע- כל אחת שונה -כל אחת היא אחת מיוחדת במינה

iriss22

New member
לדעתי כן, אם אין שניים זהים אז כן

גם אצלי כמעט כל המוצרים הם OOAK

למעלה