onsite interview

hadooper

New member
onsite interview

האם זה נחשב מנומס או מקובל לבקש מחברה לממן עבורי את כרטיס הטיסה חזרה לארץ במידה ואני מעוניין להרחיב קצת את הטיול שלי? כלומר, לטייל עוד כמה ימים על חשבוני במקום?

John the Savage

New member
בהנחה שהחברה מציעה כרטיס הלוך ושוב מהארץ לצורך הראיון

לי אישית אין ניסיון עם טיסה לראיון מישראל לארה"ב (אני גר בארה"ב), אבל מהניסיון שלי עם ראיונות בתוך ארה"ב בהחלט לגיטימי לבקש מהחברה שמממנת את הטיסה לדחות את החזרה בכמה ימים בהם השהות על חשבונך.

יכולות להיות לזה כל מיני סיבות. לדוגמה, אתה רוצה להכיר את המקום אליו תעבור אם תתקבל, ואולי גם לבדוק אפשרויות מגורים ולהכיר שכונות או ערים בסביבה. זה גם שיקול בהחלטה האם לקבל את הצעת העבודה שלהם במידה ותתקבל. מובן שהחברה לא תממן יותר מאשר שני לילות במלון, אבל אם אתה רוצה להוסיף לילות על חשבונך ולדחות קצת את הטיסה חזרה, לא תהיה בעיה.

user32

Well-known member
מנהל
אתה מתכוון במסגרת נסיעת עבודה? בהחלט כן

אם התכוונת לבקש מהחברה לדחות את החזרה לארץ ולקחת כמה ימי חופש בחו"ל תוך ניצול העובדה שהכרטיס על חשבונם - אז כן, זה מקובל ומנומס.

user32

Well-known member
מנהל
עכשיו ראיתי שזה במסגרת ראיון. גם נראה לי לגיטימי

hadooper

New member
תודה על התשובות...

אני רק תוהה האם כדאי באמת לנסח כך הבקשה...
כלומר, להגיד להם פשוט שאני מעוניין קצת לנפוש עוד כמה ימים? :)
זה לא עשוי להתפרש כחוסר רצינות... או שאני מגיע סתם כדי לטייל?

vinney

Well-known member
פשוט תגיד שאתה מעוניין לחזור בתאריך X

לא באמת מעניין אותם מה אתה מתכוון לעשות עם הזמן שלך.

John the Savage

New member
כשאתה מוזמן לראיון on-site

לפחות בחברות הבינוניות או הגדולות יש פקיד/ה שהתפקיד שלהם הוא לתאם את הטיסות והמלון לראיון. בדרך כלל זה לא הריקרוטרים אלא מישהו נפרד. כשתדבר איתם, פשוט תגיד להם שאתה מתכוון לקחת עוד כמה לילות על חשבונך ולקבוע את החזרה לתאריך X. אפשר להסביר שזה בשביל להכיר את האזור אליו תעבור אם תתקבל, אבל זה לא ממש מידע שמעניין אף אחד, וכאמור זה אפילו לא הריקרוטר/ית שמתעסקים בפרטים האלו.

מה השאלה - מקובל לבקש שיממנו, או מקובל לבקש שידחו?

אם הם הציעו לשלם על הכרטיס, נראה לי סביר לבקש שידחו בכמה ימים, אם זה לא עולה להם יותר.

אני יצאתי לטיסת עבודה לחו"ל מטעם המעסיק עם עצירה בניו יורק. ביקשתי שידחו את הטיסה חזרה משישי לראשון כדי שאוכל לבקר משפחה, והמעסיק הסכים בלי בעיה. קולגה אחר ביקש שידחו בשבוע מאותה סיבה, וגם לבקשה שלו המעסיק הסכים.

למעלה