Only Positivity

hilabarak

New member
זו לא קצת גישה "לא מאוזנת" לחיים

הטענה "רק חיוביות". זה בעצם לטעון שהחיובי יכול להתקיים ללא שלילי.

תודה על התגובה ../images/Emo13.gif

בקשר למה שאמרת: אני לא טוען שאין דבר כזה שלילי, או שיש חיובי מוחלט שאין בסביבתו שלילי. הכותרת היא בגלל שהבלוג שלי עוסק בחיוביות. בחרתי בבלוג לעסוק רק בחיוביות מהסיבה שהתמקדות בחיובי- מובילה למציאות חיובית יותר וראית עולם בהירה יותר. התמקדות בשליליות- מעייפת ומביאה תוצעות ירודות בהרבה.. היום שמעתי פסיכולוג שאמר דבר מעניין שתפס לי את תשומת הלב: הוא אמר שרוב האנשים שמנסים להשתפר, מנסים להשתפר דרך ניתוח הכישלונות שלהם, מחפשים מה הם עשו לא בסדר.. אבל גישה מועילה יותר, לדעתו, הן לביטחון העצמי והן למוטיבציה, היא לנתח דווקא את ההצלחות!! לשאול "מה עשיתי טוב?", "מה עליי לעשות שנית?" ככה חינכתי את הכלבה שלי, והיא מאולפת בצורה מדהימה

hilabarak

New member
תראה זה לא שלא הייתי שמח להגיד

שזה נכון. אפילו הייתי שם וניסיתי זאת בעצמי (את הגישה החיובית). הטיעון שלך נשמע מאוד הגיוני, רק יש בו חורים. המציאות היא מורכבת וזה החור בתיאוריה ה"חיובית". אדם מצליח מאוד בעבודתו אך נכשל בזוגיות. אז הוא מנתח את העבודה ועוזב את הזוגיות ? זה שניתחת הצלחה, לא אומר שתצליח עם הכישלון - הם בדרך כלל בדברים שונים. לכן הרבה אנשים שמתמקדים בראייה חיובית, מוצאים עצמם הלכה למעשה "מצטמצמים". חברויות שהיו טובות עד אתמול לפתע פחות טובות וכולי.

ברק, הקדשתי למה שאתה אומר כאן

הרבה מחשבה.. הגישה שלך נשמעת לי בריאה מאוד, וטוב שאתה מחזיר לקרקע המציאות, צריך גם את האיזון בין החיובי לשלילי. העניין הוא לדעתי, שיותר מידי אנשים חושבים יותר מידי שלילי והופכים את זה לסבל מיותר, במקום להתיחס לזה כדרך להשתפר. עוד נקודה למחשבה: יש מקומות, כמו לונה פארק, כמו בסלון של אמא, כמו בתוכנית של אודטה
שנועדו לעשות רק טוב, רק חיובי, אם זה לשמח, אם זה להצחיק, אם זה להראות סיפורים בעלי אופי אופטימי. דבר נוסף וחשוב: אתה התייחסת רק לכותרת שרשמתי: "ONLY POSITIVITY"? או שקראת גם בבלוג עצמו? דבר אחרון: אני מכבד מאוד את מה שאתה אומר, וגרמת לי באמת לחשוב על זה הרבה, ונזכרתי במה שמייקל ג'ורדן מספר על זה שכשהוא לא התקבל לקבוצת התיכון שלו, הוא חזר הביתה בבכי, סגר את עצמו בחדר ונשבע שזה לא יקרה לו יותר, הוא לקח את עצמו הרבה יותר ברצינות ומינף את ההצלחה שלו בזכות הכאב, אז פה- הוא עשה שימוש נכון בכאב, המיר אותו להצלחה, אבל יש אנשים שממירים כאב לכאב נוסף (ואפילו גדול יותר), ופה נכנסת התפקיד של חשיבה חיובית. זה שמייקל ג'ורדן בכה זה לא אומר שהוא לא חושב חיובי, תלוי מה הוא עושה בסבל שלו.. לבכות ולהיות עצוב זה לא אסור, השאלה כמה זמן ומה עושים עם זה..

hilabarak

New member
ראם יפה מאוד, רוב האנשים לא מוכנים

לבחון את העמדות שלהם לעומק, אני שמח שזה עורר בך חשיבה. לגביי השאלה שלך, לא קראתי עדיין בבלוג (אני אקרא) והתייחסתי רק לכותרת, אבל תיארתי לעצמי שזה מספיק בשביל ההתחלה. עכשיו לנושא עצמו, אין לי טענה ממש מוגדרת נגד החיובי (כולנו אוהבים אותו), אבל אני אנסה להכניס אותך קצת יותר לעומק. בעיני אנשים לא מתעסקים יותר מידי בשלילי במקום בחיובי, כמו ששלילי יש עוצמות וכוחות שגוברים עליהם ואני אסביר. בוא ניקח בפשטות דיכאון אמיתי (אדם לא יוצא מהמיטה כמעט, לא אוכל ושותה וחושב על התאבדות) כההיפך מחשיבה חיובית. עכשיו נדמיין לרגע שבאותו אדם שולט "נחש פנימי". מטרת הנחש היא "פחד", לא מעניין אותו כלום, הוא רוצה לשמור את האדון שלו (האיש עצמו) בפחד תמידי. שולחים איש חשיבה חיובית לאותו אדם בדיכאון. כבר בדלת ה"נחש" הפנימי אומר לאדון שלו "מה הוא מבין הטמבל ? הוא יודע מה זה דיכאון כזה קשה ? הוא יודע מה זה שכואב לך בנשמה ?". כבר האיש עם הדיכאון חסום למטפל החיובי, לפני שהמטפל פתח את הפה. המטפל החיובי איש חכם, הוא מבין שזה מה שיקרה ומספר לאיש שגם הוא היה בדיכאון בעצמו פעם. אז ה"נחש" הפנימי אומר לאיש עם הדיכאון, "כן אבל הוא חזק ואתה לא". האיש עם החשיבה החיובית חכם וגם לזה יש לו תשובה. אז הנחש אומר "כן הוא מדבר לעניין וכנראה גם מנוסה, אבל אין לי כוחות פשוט אין". האיש עם החשיבה החיובית עונה לזה "האם יש לך כוח לקום מהמיטה רק לשתות מים ?" המדוכא נאלץ לענות כן (הנחש עם זה לא ממש יכול להתמודד) וקם. בקיצור האיש עם החשיבה החיובית מבלה שעה שלמה, רק בשביל להוציא מהמדוכא קימה מהמיטה למטבח. תנחש כמה הוא יבלה בשביל לגרום לו להאמין בעצמו שהוא יכול לעבוד. שנתיים ? שלוש ? (לא סתם פיתחו תרופות פסיכיאטריות). מה הפואנטה של דבריי ? 1. שים לב שאם האיש עם החשיבה החיובית היה מגיע רק עם חשיבה חיובית הוא היה נכשל בקלילות. הוא בעצם הגיע עם עורמה והבנה והתנסות וסבלנות, וציפיה ריאלית שמשעה שיחה אפשר להשיג רק קימה לכוס מים ושזה טוב מאוד. 2. בכל אחד מאיתנו קיים "נחש" פנימי. על כל אחד משתלט הנחש לפעמים. יש אחד שכשהוא כועס, הוא ננעל עם הנחש בפנים. יש אחד שכשהוא מודאג הוא ננעל בתוך עצמו עם הנחש. יש אחד שכהשוא נעלב הוא ננעל עם הנחש בתוך עצמו. כדי לצאת מה"נחש" הפנימי שניזון מ"פחד" צריך להגיע כמו אותו מטפל. לא סתם עם חשיבה חיובית, אלא עם הבנה של ה"נחש, שלנו, עם ניסיון, עם סבלנות, עם הבנה שאנחנו לא ממש שולטים בו (אפילו שהוא בתוכנו) והוא נורא מתוחכם והוא לעולם לא ייעלם הוא האגו הוא חלק מאיתנו. וכשמטפלים היטב ב"נחשים" הפנימיים (לא נלחמים, אלא לומדים לחיות איתם) כמות החיובי מתגברת מאליה (הפחד ירד). משפט הסיום : החיובי יגיע לבד אם תדע להתמודד עם השלילי.

מעולה, המחשה מעולה.. אני אגיב אליה

יותר בהרחבה יותר מאוחר, כי אני חייב לעוף, בינתיים אני רק אומר לך שזה סיפור ממש טוב..

אני לא רואה כבר טעם להמשיך עכשיו את

הדיון כי חלף זמנו.. אבל בלי קשר, אני מבין שאתה רוצה לשמור על הפרנסה שלך, אבל הבלוג שלי הוא חינמי, ואין בכוונתי להיות גורו ולהוציא ספרים בזמן הקרוב.. אז אתה יכול להיות שקט, לפחות לזמן הקרוב..

hilabarak

New member
לא הבנת אותי נכון בעניין הפרנסה

99 אחוז מהכנסתי השנתית נובעת מעבודתי כמנהל פרוייקטים וחונך עיסקי. 1 אחוז מגיע מהספר (שרואה יותר הפסד מרווח) ומייעוץ בתחום. כך שמבחינתי זה תחביב לכל דבר. זה שלפעמים הוא מכניס עוד כמה שקלים שרובם הולכים למס הכנסה זה שולי. אם אשאר עוד כמה שעות נוספות בעבודה זה ה"רגילה" שלי, זה ירוויח יותר.

הבנתי נכון מאוד.

אתה עסקן ציבור!
סתם.. אני צוחק וצחקתי גם בהודעה הקודמת.. כנס לבלוג שלי אולי מישהו בעולם יצליח להבין את ההומור שלי... ושתהיה לנו אחלה שבת!

hilabarak

New member
דרך אגב קראתי חלק מהסיפורים

בבלוג ועכשיו אני בטוח יותר בתשובה שנתתי לך. הסיפורים מייצרים אשלייה כאילו החיים נורא פשוטים ואם רק תראה את הצד החיובי, אז הכל יסתדר. ואני בכוונה הולך לסיפור על הצייר בן ה60. אם לא חושבים לעומק אז כאילו הצייר בן ה60 חי חיים נכונים ללא דאגה. אך אם תחשוב בצורה ריאלית כמעט כל אדם בגיל 60 רוצה משפחה שתהיה סביבו ונכדים ואולי קצת פנסיה (כדי שלא יצטרך לנסות לחיות מ1,400 ש"ח בלבד). ובשביל לפרנס את אותה משפחה צריך לעבוד קשה עד שהילדים גדלים (אוכל, וגני ילדים וחוגים ובגדים...). וכל אדם נורמלי גם רוצה לצאת לחופש מידי פעם ולהגדיל קצת את הדירה שלו (בלי להיות משוגע לחומרנות. סתם אדם פשוט ונורמלי). אבל בסיפור אין בעייה לצור אשלייה כאילו קיים אדם כזה שממש מאושר מזה שהוא בגיל 60 וגר בדירת סטודיו ואין לו לירה על הנשמה. וזה בדיוק ההבדל בין פילוסופיה למציאות. בפילוסופיה אפשר למכור הכל. אני יכול לטעון שאדם שאוהב גלידה וגם אוהב טונה, יאהב כריך עם גלידה טונה יחדיו (במציאות זה הרי לא קורה). אני יכול לטעון שאם תתאמץ מספיק אז תשתחרר מכבלי החומריות (במציאות זה לא קורה). דרך אגב, בודהא טען בדיוק את ההיפך ממך (אתה מביא בשמו דברים הפוכים ממה שאמר). בודהא פנה לחיי הנזירות והיוגה ואחרי זה לסגפנות ולאחר 7 שנים מפרכות הוא הגיע למסקנה שאין אפשרות לחמוק מאשליית החומר. הוא טען שהחוויות הללו הביאו אותו לפסגת הסבל, אך לא הגדילו את חוכמתו. והוא נטש את הדרך הזו. הוא הדריך דרך מאוזנת שטענה לחיי מוסר וחומריות וכנות ומציאות (הוא שם דגש על המציאות - ראיית הדברים כפי שהם) וגם מדיטציה (לא כדי לברוח מהמציאות, אלא כדי להסתכל יותר לעומק שלה). הוא טען שאדם צריך לעבוד ולהרוויח ולחסוך לעת זיקנה, אך גם לתת צדקה לא מוגזמת. הדרך ה"קיצונית" של ראיית החיובי בלבד וניסיון לברוח מהאגו ומאשליית החומר, שייכת יותר ליוגיסטים, אליהם בודהא סירב להצטרף.

נתתי בשמו רק את המשפט:

"התשוקות מובילות לסבל.." זאת מסקנה שהוא כן הגיע אליה, אני לא יודע אם זאת המסקנה הסופית שלו, אבל הוא הסיק זאת אחריי שהוא חווה הארה.. כשאני מספר את הסיפור הזה אני לא מוכר כלום, אני לא אומר שזה אפשרי או לא אפשרי. מסכים איתך שזה נדיר מאוד שאדם עני בלי פנסיה שגר לבד יהיה מאושר, אבל אל תשכח שיש לו כלב, ויש לו חברים.. כשקוראים סיפור כזה המטרה שתקבל השראה ממנו, השראה להגיד: "איזה כיף, המצב שלי לא כזה גרוע" והבנה שגם אם המצב ממש גרוע, עדיין זה לא אומר שצריך לסבול. העניין הוא חיצוני אל מול פנימי, כשכל החיצוני מתפרק זה לא אומר שהפנימי צריך להתפרק, להיפך, בזמנים כאלה הפנימי צריך להיות הרבה יותר חזק. פאן נוסף של הסיפור הוא הפאן הבידורי, ואני לא חושב שהומור צריך להיות רציונאלי, אם הייתי מסיים את הסיפור ככה: -"צייר?? וזה מבטיח לך פנסיה?" "לא, זה מה שמכניס אותי לדיכאון.. הלוואי וזה היה מבטיח פנסיה.." זה היה נראה לך סיום טוב לסיפור? לדעתי, ממש לא..

hilabarak

New member
תראה אני לא מתכוון חס וחלילה לתקוף

אלא לתת עוד זוויות של מחשבה. ואולי השאלה העיקרית היא "מה אתה מנסה לתת לקהל?" אם סתם סיפור טוב, או אתנחתא לשנייה מבעיות החיים, אני מניח שהצלחת. הסיפורים הללו יוצרים לפרק זמן קצוב, אשלייה שבעצם הצרות שלנו יחסית קטנות למה שיש בחיים, ובכלל שיש דרך אחרת. אם אתה רוצה לעזור לאנשים לעשות שינוי ליותר מזמן הקריאה (ואולי 5 שעות אחרי), אז כדאי להסביר כיצד לפעול. מכיוון שהעלית זאת בפורום פתוח לדיעות, אז הבעתי את דעתי. אבל זו דיעה של אדם שמאמין בשינוי מהותי, זו לא חייבת להיות הדיעה שלך. הרי גם כששלמה ארצי עולה על במה לשיר הוא לא מכוון לשינוי מהותי, הוא רוצה לתת לאנשים שעתיים של כיף. זה בעצם מתחיל ממהחלטה שלך לאן אתה מכוון. אין כאן עניין לביקורת שלי או לדיעה שלי, אני רק מוסיף זווית ראייה שאולי איננה רלוונטית כלל.

אז היא דווקא רלוונטית מאוד...

איך אתה חושב שאפשר להגביר את האפקט ליותר זמן? כי כשיש הסבר איך לפעול, אז הרבה פעמים העניים מדלגות ואומרות: "כן כן בסדר.. בהזדמנות אחרת.."

hilabarak

New member
אתה בעצם שואל איך אני יכול לגדל

עץ שיתן פירות לאורך זמן, כשאני רוצה ליהנות מפירותיו כבר היום ? אני לא חושב שאפשר. לדעתי כשאדם שותל הוא חייב לבחור האם הוא שותל עץ או שיח או פרח. אם הוא שותל עץ, אז ייקח לו 5 שנים רק לראות גזע ואחרי זה עוד 5 שנים לראות פרי (אל תתפוס אותי על לוחות הזמנים). אם הוא שותל פרח, תוך חודש הוא כבר יפה ומריח, אבל אי אפשר לאכול ממנו. אם נחזור למציאות, יש הבדל גדול בין ה"דאלי למה" לרובין שרמה. רובין שרמה כותב דברים כמוך, אין ממש אפשרות ליישם אותם. אפילו הוא בעצמו חזר בדיוק לאותו מקום, מעו"ד שעובד עד מאוחר הוא הפך לגרוש שלקח את הילדים מאישתו ומבלה במסעות ארוכים מאוד במדינות זרות בהרצאות. אמנם יותר עשיר, אבל להערכתי גם פחות זמן עם המשפחה וגם ללא אימא לילדים (לא חוכמה גדולה). הדאלי למה, אומר דברים עם עומק כבר 40 שנה, אבל רק לפני עשור החלו להקשיב לו. אבל פתאום מנזירתמהוני שמנהיג את הטיבטים, הוא הפך למנהיג רוחני, מקובל לדעתי בכל העולם המערבי. 30 שנה של עץ שגדל, ותוך 10 שנים פירות מדהימים. השאלה היא שוב, מי אתה רוצה להיות. זה שמלמד מה שהקהל רוצה לשמוע, אפילו אם זה אומר שאינך ממש מועיל. או זה שמלמד דברים שהוא מאמין בהם, תוך אמונה שהקהל יגיע לבסוף. אולי עוד 10 שנים, אבל יגיע. וחוץ מזה לאורך הדרך אתה תעזור ממש לאנשים. האם אתה מעדיף 50 איש שיקראו ואחרי שעה ישכחו, או אדם אחד שיעשה שינוי ? אין כאן נכון או לא נכון, יש מקום לכולם. אדם כמו רובין שרמה שעורר מודעות אדירה לרוחניות (בגלל שהוא מכר תיאוריות בלירה) מקל על אנשים כמוני את העבודה. הוא כבר בישל את הקהל, הוא הכין אותם וגרם להם צימאון. רק תחליט מי אתה, ומה אתה רוצה להיות. אולי אתה רק רוצה לעורר מודעות לחשיבה חיובית ולא יותר מזה ? אולי אם אנשים יגידו לך, בזכותך הגענו לנושא המודעות זה מספיק לך ? אז בהחלט עדיף למכור פרח צבעוני ומריח, כי למכור עץ שיניב פירות זה קצת קשה.

למעלה