One Hit Wonders

חולוני

New member
One Hit Wonders

קודם כל, הנה מצעד הוואן היט וונדרס שלי, אתם מוזמנים להגיב שם או פה. מה שמוביל אותי לשאלה - מה הוואן היט וונדרס הכי אהובים עליכם בהיפ-הופ? (OHW יכול להיות אמן שהוציא להיט אחד גדול ונעלם או אמן שהוציא הרבה חומרים אך היה לו רק סינגל אחד שהצליח בגדול מבחינה מסחרית) הנה 2 מההכי אהובים עליי - Sir Mix-a-Lot - Baby Got Back וכמובן גם השיר הראשון בו השתתף פארל וויליאמס בכתיבת אחד הבתים כבר בגיל 19 - Rump Shaker של Wreckx-N-Effect. "All I wanna do is zoom-zoom-zoom-zoom and a boom-boom Just shake your rump"

Psycho BuZZ

New member
מבחינה מסחרית../images/Emo1.gif

ההגדרה של one hit wonder צריכה להתרכז בעיקר באיכות המוזיקה (שיר אחד ממש טוב והשאר נהההה), ולא בהצלחה מסחרית. יש הרבה אמנים שעשו מוזיקה איכותית במשך שנים, אבל מה לעשות, רק סינגל אחד הצליח בגלל התקופה. זה בעיקר נכון לגבי אמני אולדסקול.

חולוני

New member
לא הבנתי מה אתה רוצה.

את כל השירים במצעד שלי אני אוהב והם במקרה גם OHW, לא דירגתי אותם לפי הצלחה מסחרית. עובדה שהשיר שבמקום הראשון אצלי הוא לא אחד מה-OHW המצליחים ביותר (אולטרהסוניק אפילו כתב שם שהוא לא הכיר את השיר), יש הרבה יותר OHW יותר מצליחים ממנו (מסחרית) שלא נכנסו למצעד.

Psycho BuZZ

New member
לא דיברתי על המצעד

אלא על הדיון הזה שהתחלת, ועל ההגדרה שנתת ל-OHW לפיה ביקשת שיבחרו שירים מתאימים.

חולוני

New member
מה הבעיה עם ההגדרה?

מה, היא לא נכונה? לא מבין למה לקחת את זה קשה.

KarenTheGoddess

New member
טוב, זה ממש מסע לעבר

למרות שחלק לא הכרתי. בניגוד לאנשים שם, groove is in my heart ראוי למקום שלו somebodys watching me ראוי למקום גבוה יותר, אולי אפילו ראשון לטעמי, למרות שהמקום הראשון שלך לא רע בכלל. וצומבהוומבה או איך שלא אומרים את זה הוא סתם השיר הכי כיפי שם, וגם לו היה מגיע מקום יותר גבוה נראה baby got back זה השיר הכי מפורסם שאין לך מי שר אותו (בהיפ הופ).

da^Lord

New member
2 כאלו שעלו לי לראש עכשיו

skee lo - i wish doctor alban - hello africka

truth hurts

New member
פארו מונצ'? קוליו? השתגעתם?

פארו מונצ' הוא אחד האמסיז הכי מוערכים בהיסטוריה והיה חבר בצמד המהפכני "אורגנייזד קונפיוז'ן". היה לו חוץ מ"סיימון סייז" גם את "או נו" עם מוס דף ונייט דוג וגם את "מיי לייף" עם סטיילס פי. קוליו היה חבר ב-"וו.סי אנד דה מאאד סירקל" והכניס כמה וכמה להיטי סולו בבילבורד (1234, סאמפינג סאמפינג, טו הוט, פנטסטיק וויאג') SKEE-LO יכול להיות בהחלט בהגדרה של "וואן היט וונדר" וגם נגיד AHMAD עם "באק אין דה דיי". אולי גם פראז מהפוג'יז עם "גטו סופרסטאר" או ג'ון פורטה עם הביצוע שלו ל "99 בלונים" או איך שלא קראו לזה. אה ובשבילנו הבנות: נונשאלאנט - "פייב אוקלוק אין דה מורנינג..." זה מה שאני זוכרת כרגע.

Psycho BuZZ

New member
כמו שכתבתי למעלה,

אני לא מגדיר ohw לפי הצלחה מסחרית של שיר אחד. "Gangsta's Paradise" היתה הברקה יוצאת מן הכלל בשביל קוליו, שאותה אף פעם לא הצליח לשחזר בשאר החומרים שלו.

Rapid נאור

New member
כן, אבל אתה לא יכול להגיד

שTHE LIGHT של פרעה לא הצליח... אולי לא השמיעו אותו באותה הכמות במסיבות, ומסיבות ברורות, שמעון אמר זה באנגר, אבל דה לייט הוא שיר מהמם. והוא הצליח.

Psycho BuZZ

New member
אמרתי משהו על פרעה?

זו בדיוק הסיבה שאני אומר שלא צריך לשפוט ohw רק לפי הצלחה מסחרית, כי אנשים בטיפשותם יגידו שפרעה הוא אחד כזה, כשהוא בכלל לא מתכוון לייצר להיטים.

Rapid נאור

New member
סתם לידע כללי..

האלבום הזה של סקי לו.. זה שאף אחד לא באמת קנה... היה אלבום מגניב לאללה...

da^Lord

New member
מה ז"א ? יש לי את המקורי

קניתי אותו כשיצא. וזה באמת אחלה אלבום.

למעלה